به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، مهدی صفاری نیا صبح امروز در اولین نشست خبری شورای سیاستگذاری جایزه علمی- فناوری پیامبر اعظم(ص) در پارک فناوری پردیس اظهار داشت: فراخوان این جایزه از امروز به طور رسمی آغاز می شود.
وی با بیان اینکه این جایزه بزرگترین جایزه علمی جمهوری اسلامی است، افزود: نام بین المللی آن «مصطفی پرایز» است که تمام سطح مسلمانان جهان اسلام را پوشش می دهد.
رئیس پارک فناوری پردیس گفت: با برگزاری این جایزه در ایران، در صدد همکاری های علمی و فناوری، زمینه سازی در ایجاد و احیای تمدن اسلامی و افزایش همکاری در سطح بین الملل هستیم.
صفاری نیا درباره عناوین و جوایز جایزه علمی- فناوری پیامبر اعظم(ص) اظهار داشت:در دوره اول چهار جایزه به طرح های برتر علوم و فناوری، زیستی و پزشکی، علوم و فناوری نانو، علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و دانشمند مسلمان اهدا خواهد شد.
وی افزود: جایزه طرح برتر دانشمند مسلمان جهان بدون محدودیت موضوعی و محدودیت جغرافیایی به فرد و یا گروهی که در یک رشته خاص علمی و فناوری اقدام ویژه ای در جهت پشرفت علم در جهان انجام داده باشد، تعلق می گیرد.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم(ص) گفت: به برگزیدگان هر چهار گروه جایزه نقدی 500 هزار دلاری، مدال مصطفی و لوح یادبود اعطا می شود.
صفاری نیا درباره شرایط شرکت کنندگان در این جایزه تصریح کرد: شرکت کنندگان باید دارای تبعیت یکی از کشورهای اسلامی عضو سازمان همکاری های اسلامی یا جوامع اسلامی باشند و لازم است مسلمان باشند، اما الزامی به داشتن تابعیت کشورهای اسلامی ندارد؛ همچنین نهادهای نامزد کننده باید در شناسایی و معرفی کاندیداها اقدام کنند و شرکت کنندگان باید تقاضای خود را از طریق نهادهای نامزد کننده به دبیرخانه جایزه معرفی کنند.
وی با بیان اینکه دبیرخانه این جایزه در پارک فناوری پردیس مستقر است، درباره نهادهای نامزدکننده آن اظهار داشت: دانشگاه ها و مراکز علمی -پژوهشی معتبر، انجمن ها و قطب های علمی و فناوری، فرهنگستان های علوم هر یک از کشورهای اسلامی، پارک های علمی و فناوری و نفرات برتر دوره های پیشین در دوره های گذشته (برای دوره دوم به بعد) و نیز نهادهای نامزدکننده جایزه علمی فناوری پیامبر اعظم (ص) برای معرفی کاندیدا هستند.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه علمی- فناوری پیامبر اعظم (ص) درباره داوران این جایزه اظهار داشت: داوران هر حوزه را یک گروه هفت نفره از متخصصان موضوع از ایران، کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی و مسلمانان سایر کشورهای جهان تشکیل می دهند که دبیرخانه، جایزه آنها را انتخاب و شورای سیاستگذاری جایزه آنها را تأیید می کند.
صفاری نیا یادآور شد: هیئت های داوری بر اساس سه مؤلفه دارا بودن نوآوری مشهود، ارائه روشی جدید در علم و فناوری و ارتباط محرز طرح با سابقه علمی فرد یا افراد مجری آن، طرح های ارسال شده به دبیرخانه را بررسی و گزینه های برتر را انتخاب و معرفی خواهد کرد.
رئیس پارک فناوری پردیس گفت: داوران این جایزه باید استاد تمام و دارای سابقه داوری در جایزه های بزرگ باشند.
وی ادامه داد: شرکت کنندگان می توانند طرح های خود را تا 22 خردادماه 93 به نهادهای نامزدکننده ارائه کنند و نهادها نیز با انتخاب یک طرح از میان طرح های واصله، آن را به عنوان طرح پیشنهادی حداکثر تا 21 تیر سال آینده به دبیرخانه جایزه ارسال کنند.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه علمی و فناوری پیامبر اعظم (ص) درباره اعلام اسامی نامزدها اظهار داشت: از هر چهار حوزه جایزه، پنج طرح از طرح های ارسالی و در مجموع 20 طرح در انتخاب اولیه توسط هیئت داوران اعلام می شود و طرح های برگزیده طی مراسمی در ایران یا یکی از کشورهای اسلامی به عنوان طرح های برتر نامزد دریافت جایزه، حداقل یک ماه پیش از مراسم نهایی اهدای جایزه معرفی می شوند.
صفاری نیا گفت: جوایز برگزیدگان در یکی از روزهای 14 تا 19 دی ماه 93 مصادف با میلاد پیامبر اعظم(ص) طی مراسمی با حضور داوران، نامزدها و دانشمندان و مقامات عالی رتبه کشورهای اسلامی در یکی از تالارهای تهران اهدا خواهد شد.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه علمی- فناوری پیامبر اعظم (ص) با اشاره به برگزاری مراسم پنج روزه «جشنواره فناوری کشورهای اسلامی» در حاشیه این جایزه یادآور شد: معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، رئیس شورای سیاستگذاری، شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزارتخانه های علوم، بهداشت و امور خارجه، کمیسیون های آموزش و تحقیقات، بهداشت و درمان، فرهنگستان های علوم و علوم پزشکی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، جامعةالمصطفی العالمیه، بانک توسعه اسلامی، آکادمی علوم جهان اسلام، دانشگاه کراچی پاکستان و دانشگاه مالایا مالزی عضو شورای این جایزه هستند.
صفاری نیا گفت: این جایزه که محوریت آن، معرفی و تجلیل از برترین دانشمندان جهان اسلام است با احترام به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام، جایزه علمی- فناوری پیامبر اعظم (ص) و با نام بینالمللی Mustafa Prize نامیده شده است. برای اطلاعات تکمیلی و ارائه اطلاعات، پست الکترونیکی info@ mustafaprize.org برای ارتباط با دبیرخانه راه اندازی شده است.