پژوهشگر ایرانی مقیم آمریکا معماریهای کارآ با توان مصرفی پایین مبتنی بر شبکه بر تراشه را تحلیل و طراحی کرد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، تحلیل و طراحی معماری های کارآ با توان مصرفی پایین مبتنی بر شبکه بر تراشه با تلاش نادر باقرزاده در بیست و هفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی در اسفند ماه جاری در جایگاه اول پژوهش های کاربردی قرار گرفت.
در این طرحی که باقرزاده ارائه داده است با افزایش تعداد هسته های پردازشی در سیستم بر روی تراشه (SOC)، استفاده از تکنیک های مشابه قدیمی بر مبنای معماری گذرگاه مرکزی در پیاده سازی سیستم بر روی تراشه های نسل بعدی بسیار مشکل تر خواهد شد.
سیم های طولانی درون گذرگاه مرکزی، برای انتقال داده ها بر روی تراشه تاخیر سیمی بالایی (چندین پالس ساعت) را تحمیل می کنند.
تاخیر و توان مصرفی این طراحی های مبنی بر سیستم بر روی تراشه، در سیستم های نهفته و ماشین های با کارایی بالا (سوپر کامپیوترها) قابل قبول نیست.
در این طرح به بررسی مفهوم شبکه بر روی تراشه (SOC) برای طراحی نسل آینده سیستم بر روی تراشه ها پرداخته شده است.
مسیریاب های جدید کارآمدی برای مدیریت بسته های اطلاعاتی طراحی شده است که شامل ابداع الگوریتم های نگاشت، زمان بندی برای اجرای کارها بر روی چندین هسته و معرفی روش های جدید مدل کردن برای ارزیابی رفتار شبکه بر روی تراشه در حین اجرای برنامه های حقیقی می شود.
علاوه بر این تمهیداتی برای گسترش کارهای انجام شده بر روی شبکه بر تراشه های سه بعدی صورت گرفته است.
باقرزاده را بیشتر بشناسیم
باقرزاده استاد مهندسی کامپیوتر در دانشکده مهندسی برق و علوم کامپیوتر در دانشگاه کالیفرنیا ایروین است، جایی که او به عنوان رئیس دانشکده در سال های 1998 تا 2003 خدمت کرده است.
وی در تحقیق و توسعه در زمینه های معماری کامیپوتر، محاسبات پیکربندی مجدد، طراحی تراشه VLSI، شبکه بر روی تراشه، تراشه های سه بعدی، شبکه های حسگر و گرافیک کامپیوتری مشغول به فعالیت است.
این محقق بیش از 200 مقاله در مجلات و کنفرانس های بین المللی منتشر کرده است.