کد خبر:۲۹۷۰۴۷
فرجی‌دانا در بیست‌وهفتمین جشنواره خوارزمی:

قانون حمایت مالکیت فکری تدوین شود/ تامین معیشت دانشجویان دکتری در دستور کار

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: قوه مجریه باید قانون حمایت از مالکیت فکری را تدوین کند.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، رضا فرجی‌دانا صبح امروز در بیست و هفتمین جشنواره خوارزمی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی با بیان اینکه حضور رئیس جمهور در این جشنواره نشان دهنده توجه دولت به گفتمان علم و فناوری است، گفت: باید به گفته رهبری و با توجه ویژه‌ به گفتمان فناوری، این گفتمان به گفتمان غالب تبدیل شود.
 
وی افزود: در آمارهای پس از انقلاب یک دستاورد درخشان، مقالات نوشته شده است؛ به طوری که اکنون پژوهشگران 25 هزار مقاله در سطح بین‌الملل ارائه داده‌اند، در حالی که تعداد مقالات پیش از انقلاب تنها 700 عدد  بوده است.
 
وزیر علوم افزود: این دستاورد، دستاورد قابل اعتنایی است؛ چرا که هم اکنون در مرحله صعود تولید علم قرار داریم، البته به انتشارات مقالات ما در عرصه جهانی انتقاداتی نیز وارد می‌شود.
 
فرجی‌دانا با بیان اینکه بدون شک یکی از برنامه‌های ما در دولت یازدهم تبدیل زنجیره علم به ثروت است، افزود: با نگاهی به دوره کنونی که عرصه علم است، دستاوردهای قابل عرضه‌ای داشته‌ایم.
 
وی افزود: اگر به تولید علم به عنوان حلقه اول بنگریم هدف ما دستیابی به پژوهش‌ها است، تولید علم یک محصول است، نه هدف، تولید علم وسیله‌ به نقد کشیدن دستاوردها را مهیا کرده است.
 
وزیر علوم گفت: اگر به دستاوردهای مختلف توجه می کنیم، قصد داریم دانش خود را در تمام عرصه‌ها به نقد دیگران بگذاریم.
 
فرجی‌دانا با اشاره به وجود برخی بداخلاقی‌ها در عرصه علم اظهار داشت: در این عرصه به طور نادر به بداخلاقی‌هایی مبتلا هستیم، در حالی که اگر چیزی ارزشمند نباشد نوع تقلبی آن نیز به وجود نمی‌آید.
 
وی با تاکید به اخلاق حرفه‌ای پژوهش افزود: باید پژوهش جامعه را براساس نیاز آن انجام دهیم و اگر به علوم پایه دقت کنیم، می‌توانیم تقاضامحور عمل نماییم.
 
وزیر علوم با بیان اینکه در تبدیل علم به ثروت کارهای مهمی انجام شده است، افزود: تشویق دوره‌های تحصیلات تکمیلی، ایجاد قطب‌های علمی و ... سیاست‌هایی است که باید برای تحقق تبدیل علم به ثروت اعمال کنیم.
 
فرجی‌دانا افزود: در حلقه بعدی برای تبدیل تولید علم به ثروت باید به فناوری دست یابیم.
 
وی با بیان اینکه در تبدیل علم به ثروت ساختارهای مختلفی شکل گرفته است، گفت: ‌اکنون ایجاد 34 پارک علم و فناوری، 134 مرکز رشد در دانشگاه‌ها و پارک‌ها و وجود آزمایشگاه‌های ملی و مرجع برای تجاری‌سازی از جمله این ساختارها به شمار می‌آید.
 
شرکت‌های دانش‌بنیان از حوزه‌های مهم دولت تدبیر و امید
 
وزیر علوم شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی از حوزه‌های مهم در دستور کار دولت تدبیر و امید بیان کرد و اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و وزارت بهداشت هر یک به سهم خود ما را در حوزه‌های شرکت‌های دانش بنیان برای تبدیل ایده به ثروت کمک خواهند کرد.
 
فرجی‌دانا دانشجویان دکتری را نیروهای اصلی توسعه بیان کرد و گفت: دانشجویان دکتری ما هم اکنون پژوهش‌های کیفی را انجام می‌دهند که از عهده صنایع برنمی‌آید؛ تامین معیشت دانشجویان دکتری را در دستور کار قرار داده‌ایم.
 
وی افزود: دانشجویان دکتری باید به پژوهش مشغول شوند و به دنبال استادی نباشند، باید با تأمین معیشت آنها دغدغه این موضوع را برای آنها برطرف کنیم.
 
وزیر علوم افزود: تحقق و توسعه شرکت‌های دانش بنیان به عهده دانشجویان دکتری است که باید به کیفیت آنها توجه ویژه‌ای کنیم.
 
فرجی دانا با بیان اینکه قانون جامع حمایت از مالکیت فکری وجود ندارد، گفت: قوه مجریه باید یک قانون برای حمایت مالکیت فکری از پژوهشگران تدوین کند.
 
این گزارش حاکی است، در بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی، 10 پژوهشگر برتر در حوزه‌های بنیادی، کاربردی و توسعه‌ای با حضور رئیس جمهور معرفی و تقدیر شدند.
برچسب ها:
فرجی‌دانا
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار