به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، 11 دانشمند برجسته از سراسر جهان درباره آخرین یافتهها در ترکیبات جو در یک جلسه علمی تحت عنوان خواص فیزیکی، شیمیایی و کارکرد زیستی جو به گفتگو پرداختند.
تا کنون تحقیقات زیادی در مورد خواص این ماده غذایی ارزشمند انجام گرفته است ولی تحقیقات اخیر نشان میدهد که خواص درمانی این ماده خارج از حد تصور است.
این ماده غذایی دارای ترکیباتی به نام AVE مخفف (phenolic avenanthramide) است که خواص آنتی اکسیدان، ضد التهاب، ضد خارش و ضد سرطان دارد و نقش مهمی را در محافظت از قلب ایفا میکند. ادامه تحقیقات نشان میدهد که این ترکیبات در جوی دو سر بیشتر است.
این ماده غذایی سرشار از فیبر است و فیبر این ماده غذایی که به صورت محلول در آن قرار دارد بتا گلوکان نام دارد و کلسترول و تری گلیسرید را کاهش میدهد.
همچنین ترکیبات موجود در جو باعث میشود که از چسبیدن سلولهای خونی به دیواره شریانها و ایجاد رسوب و سکته قلبی جلوگیر شود.
برخی از خواص این ماده غذایی عبارتند از:
جو به افراد سیگاری کمک میکند تا اعتیاد خود را ترک کنند.
در جو ترکیباتی وجود دارد که باعش آرامش سیستم اعصاب شده و میل به نیکوتین را کاهش میدهد.
• دارای خاصیت ضد التهاب است.
تحقیقات نشان میدهد که استفاده از این ماده بر روی پوست باعث میشود که بسیاری از بیماریها و حساسیتهای پوستی از جمله پسوریازیس و اگزما درمان شود.
پزشکان به افرادی که از انواع بیماریهای پوستی رنج میبرند توصیه میکنند که جو را به صورت خیس کرده درون جوراب زنانه ساق بلند قرار دهند و درون وان حمام بیاندازند و بیست دقیقه در وان استراحت کنند.
• با انواع عفونت مقابله میکند.
از بین تمام غلات، جو حاوی بیشترین مقدار پروتئین است. این پروتئین به رشد و ترمیم بدن و تقویت سیستم ایمنی کمک میکند.
• خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
این ماده غذایی باعث جذب قند از روده شده و نیاز به مقادیر بالای انسولین را کاهش میدهد.
• جو خاصیت ضد افسردگی دارد
جو حاوی مقادیر بالای ویتامین B6 است که باعث ترشح ماده شیمیایی سروتونین در مغز میشود که سرچشمه احساس شادی و آرامش است.
• جو از بروز چاقی مفرط کودکان جلوگیری میکند
تحقیقات محققان دانشگاه آکسفورد نشان میدهد که احتمال بروز چاقی در کودکانی که در وعده صبحانه خود از جو به همراه شیر استفاده میکنند، پنجاه درصد کمتر است.
• از بروز یبوست جلوگیری میکند
خوردن جو باعث میشود که محیطی مناسب برای باکتریهای مفید روده در جهت تخمیر غذا محیا شود و میزان باکتریهای مخرب کاهش پیدا کند.
• جو از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند و برای زنان باردار مفید است
این ماده غذایی سرشار از اسید فولیک است و خطر سقط جنین را کاهش میدهد.
• هورمونهای جنسی را تنظیم میکند
• طول عمر را افزایش میدهد
• فشار خون را کاهش میدهد
• منبع غنی منگنز است
• خواص ضد مسمومیت دارد
منبع: جام جم آنلاین