به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، انیس فردموسوی با بیان اینکه حساسیتها به دو نوع پوستی و تنفسی تقسیم میشود، اظهار کرد: حساسیتهای پوستی معمولا به شکل کهیر و اگزما، حساسیتهای تنفسی فوقانی به صورت سینوزیت و رینیت آلرژیک و حساسیتهای تنفسی تحتانی به شکل آسم بروز میکند.
وی افزود: سرفه،عطسه، آبریزش بینی و ترشحات پشت حلق از علائم رینیت و سینوزیت و تنگی نفس، درد قفسه صدری و سرفه نشانههای آسم است.
این فوق تخصص ریه با بیان اینکه ابتلا به آسم محدودیت سنی ندارد، اما بیشتر در دهههای اول تا چهارم زندگی دیده میشود، گفت: اگرچه شایعترین علت بیماری آسم، آلرژی یا حساسیت است که در بیشتر موارد زمینه ژنتیکی دارد اما رژیم غذایی و مصرف فستفودها و یا نوشابهها نیز در بروز این بیماری نقش دارد.
فردموسوی با بیان اینکه آلودگی هوا، عطر برخی گیاهان و گلها و حساسیت فصلی موجب بروز بیماری آسم میشود، تصریح کرد: آسم آلرژیک در افرادی که دیرتر با محیط اجتماعی ارتباط برقرار میکنند بیشتر دیده میشود.
وی اضافه کرد: کودکانی که مهدکودک نمیروند و یا تک فرزندان در بزرگسالی بیشتر مستعد ابتلا به آسم هستند زیرا این افراد در کودکی کمتر در معرض عفونت قرار میگیرند و سیستم ایمنی بدنشان در بزرگسالی نسبت به عفونتها حساستر است.
این فوق تخصص ریه با اشاره به اینکه استفاده از غذاهای کنسروی احتمال بروز آسم را افزایش میدهد، خاطر نشان کرد: مصرف غذاهای تازه، میوهها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان و غذاهای حاوی امگا3 مانند برخی از ماهیها به پیشگیری از ابتلا و یا کنترل آسم کمک میکند.
فردموسوی افزود: برای کاهش احتمال بروز آلرژی میتوان از تماس با خاک و استنشاق عطر برخی گلها و گیاههان دوری کرد اما افراد در صورت ابتلا به آلرژی باید به پزشک، مراجعه و از مصرف خودسرانه دارو پرهیز کنند.
منبع: رجا