به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، درست وسطهای لیگ دوازدهم بود که یک هوادار خشمگین اهوازی پس از اینکه در دادگاه درونش به این نتیجه رسید فولاد دیگر با حسین فرکی به انتهای راه رسیده است، پاره سنگی را برداشت و حکم را بیرحمانه اجرا کرد. پرسپولیس در آن لحظات یک بر صفر از فولاد در اهواز پیش بود و روند بازی هم به گونهای بود که کمتر کسی حدس میزد میزبان توان بازگشت را دارد. روزگار آن روزهای قرمزهای کارون هم چندان خوشایند نبود اما یک گل در دقایق پایانی ورق را به صورت اعجابآوری برگرداند. فولاد مساوی کرد و فرکی با سری شکسته در سالن کنفرانس خبری حاضر شد و وعده داد این تیم را میسازد. از آن هفته به بعد فولاد سیر صعودی را پیش گرفت اما امتیازات از دست داده ابتدای فصل موجب شد آنها گوی رقابت را به استقلال ببازند. با این وجود فرکی و فولاد لیگ سیزدهم را هوشمندانه آغاز کردند. اگر چه آرش افشین را به عنوان مهمترین مهره هجومی تیم خود از دست داده بودند اما فولاد جوانانی داشت که به خوبی توانسته بودند جای خالی افشین را پر کنند. کار که به نیمفصل رسید افشین از سپاهان بازگشت و یک خرید دیگر درون دروازه موجب شد فولاد با همان مربیای که تماشاگران سرش را شکستند قهرمان لیگ سیزدهم شود. اما چه شد که فولاد توانست از سد رقبای پر مهرهای مثل استقلال، پرسپولیس و سپاهان بگذرد؟ برای پی بردن به همه ماجرا علاوه بر پرداختن به وضعیت فولاد باید به مشکلات رقبا هم بپردازیم.
آرامش آقای سرمربی و سود فولاد
یک نکته عجیب درباره قهرمان لیگ سیزدهم وجود دارد. تیم حسین فرکی در رقابت رودررو با تیمهای بالانشین بدترین عملکرد ممکن را ارائه داد. از 8 رقابتی که به صورت رفت و برگشت تیم او با استقلال، پرسپولیس، نفت و سپاهان انجام داد تنها موفق به کسب یک پیروزی آن هم مقابل پرسپولیس در اهواز شد. بیشتر کارشناسان داوری اعتقاد داشتند که گل آرش افشین که در آن بازی در دقیقه 90 به ثمر رسید کاملا خطا بود و داور (جهانبازی) باید این گل را به خاطر خطای هند مردود اعلام میکرد اما با همین کارنامه ضعیف مقابل تیمهای مدعی،فولاد بهترین عملکرد را در بازی با تیمهای میانه و پایین جدول داشت. آرامش ذاتی فرکی و فضای دور از جنجال رسانهای باشگاه فولاد موجب شد بهرغم کم تحملی هواداران فولاد این تیم زیر داس کسر امتیاز کمیته انضباطی نرود.از سوی دیگر فرکی هرگز به داوران معترض نشد و همین موضوع سبب شد شاگردانش هم به تاسی از مربی، چنین رویهای را پیش بگیرند. تیمی که با اختلاف 2 امتیاز قهرمان لیگ میشود باید همین پارامترها را رعایت کند. آنها بهرغم اینکه با سه گل در ورزشگاه آزادی مقابل پرسپولیس بازنده شدند یا باخت بدی را در اهواز مقابل نفت متقبل شدند اما باز هم سراغ حاشیه و جنجال رسانهای نرفتند.مهمترین طعنه و اعتراضی که در طول لیگ سیزدهم از زبان فرکی شنیده شد مربوط به همین هفته قبل بود. تیم او که با وجود 90 دقیقه حمله یک بر صفر مغلوب استقلال در اهواز شده بود قرار بود در هفته آخر رودرروی گسترش فولاد در تبریز صفآرایی کند و هر نتیجهای جز پیروزی موجب از دست رفتن قهرمانی میشد؛از این رو حسین فرکی در مصاحبه با خبرنگاران گفت؛امیدوارم در هفته پایانی کمی هم از شانس قلعهنویی سراغ من بیاید!
خریدهای نیم فصل کلید موفقیت بود
سوای بحث آرامش روانی و نداشتن حواشی که از قضا بیشترین ضربه را به استقلال و پرسپولیس وارد کرد فولاد در جبهه دیگری هم عملکرد نسبتا موفقی داشت. آنها در نیمفصل برای رفع نواقص خود سراغ بازیکنانی رفتند که از قضا جذب این مهرهها بیشترین کمک را به قهرمانی فولاد کرد. فرکی که میدانست در نیم فصل اول گلهای بدی را تیمش دریافت کرده در نخستین گام سراغ سوشا مکانی رفت. دروازهبان فولاد در نیمفصل دوم عملکردی خیرهکننده ارائه داد. از سوی دیگر جذب افشین در خط حمله موجب بازگشت روحیه به این تیم شد. غلامرضا رضایی دیگر خرید اهوازیها بود که این یکی نتوانست هیچ گلی را به ثمر برساند با این وجود تحرک و سرعت خط میانی و حمله فولاد با بازیکن سابق پرسپولیس بیشتر شد. حالا این خریدها را با سایر تیمها مقایسه کنید.استقلال سراغ مصدومان همیشگی (اولادی و غلامنژاد) رفت و پرسپولیس با جذب حاتمی بیشترین ضرر ممکن را کرد البته محسن مسلمان از خریدهای خوب قرمزها در نیمفصل به حساب میآمد اما افتوخیزهای این بازیکن ریز جثه موجب شد دایی نتواند بیشترین بهره را از او ببرد.
دولت علاقهای به قهرمانی سرخابیها نداشت
اما یک واقعیت دیگر را هم باید درباره استقلال و پرسپولیس بیان کرد. پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و حضور محمود گودرزی به عنوان وزیر ورزش و جوانان، این وزارتخانه بیشترین حاشیه ممکن را برای سرخابیها تولید کرد. درست در روزهایی که تیمهای زیر مجموعه این وزارتخانه محتاج آرامش و تزریق پول برای حل مشکلات ریز و درشت بودند ناگهان بحث خصوصی سازی مطرح شد. تاجایی که محمد رویانیان مدیرعامل سابق پرسپولیس بهرغم میل باطنیاش عطای حضور در این تیم را به لقایش بخشید و از این مجموعه کنار رفت. رفتن رویانیان و آمدن پروین موجب پدید آمدن مشکلات زیادی شد. پرسپولیس تنها تیم مدعی قهرمانی بود که در چند برهه اعتصاب کرد و همین تعطیلی تمرینات موجب از دست رفتن امتیاز در حساسترین برهه فصل شد. اگر پرسپولیس در شیراز عوض یک امتیاز هر 3 امتیاز ممکن را از فجر میگرفت شامگاه جمعه این شاگردان دایی بودند که فاتح جام میشدند. از سوی دیگر علی فتحاللهزاده هم فهمیده بود مردان جدید وزارت ورزش علاقهای به همکاری با او ندارند از این رو برای نخستین بار در طول دو دهه گذشته، فتح اللهزاده قبل از اتمام فصل و در همان روزهایی که استقلال شانس نخست قهرمانی به حساب میآمد عنوان کرد دیگر در این تیم نمیماند. او مشکلات بی پایان مالی و چند مساله دیگر را دلیل اصلی این تصمیمش عنوان کرد. حالا وزارت ورزش به خواستهاش رسیده است، تیمهای زیرنظر این مجموعه هیچکدام قهرمان نشدند و دست وزارتخانه برای تغییرات باز است. از این رو منتظر سونامی در سرخابیها باشید.حالا باید دید در آغاز فصل چهاردهم آیا باز هم وزارت ورزش نقش نامادری را برای فرزندانش ایفا میکند یا بعد از شعارهای فراوان سرانجام این تیمهای مردمی به صورت واقعی خصوصی میشوند. فتحاللهزاده و پروین که هماینک میگویند دولت نه علاقهای به این کار دارد و نه ارادهاش را. حالا باید دید پیشبینی آنها درست از آب در میآید یا وزیر به صورت واقعی خوابهایی را برای این دو تیم دیده است.
منبع: وطن امروز