کد خبر:۳۰۵۴۷۳
کانال‌های محرمانه بیل

چرا اوباما با استعفای ویلیام برنز مخالفت می‌کند؟

مسؤول گفت‌وگوی مستقیم و محرمانه با ایران در کاخ سفید بزودی بازنشسته می‌شود. ویلیام برنز، دستیار وزیر خارجه آمریکا که به اذعان رسانه‌های غربی گفت‌وگوهای محرمانه زیادی را با نمایندگان دولت ایران قبل و در حین مذاکرات هسته‌ای پیش برده است، پاییز سال جاری میلادی بازنشسته می‌شود.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، مسؤول گفت‌وگوی مستقیم و محرمانه با ایران در کاخ سفید بزودی بازنشسته می‌شود. ویلیام برنز، دستیار وزیر خارجه آمریکا که به اذعان رسانه‌های غربی گفت‌وگوهای محرمانه زیادی را با نمایندگان دولت ایران قبل و در حین مذاکرات هسته‌ای پیش برده است، پاییز سال جاری میلادی بازنشسته می‌شود.

 

بر اساس این گزارش؛ روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز گزارش داده ویلیام برنز با سابقه کاری 32 سال در وزارت خارجه ایالات متحده از مهره‌های کلیدی اوباما و دموکرات‌ها برای باز کردن راه گفت‌وگوی مستقیم با دولت ایران بوده و با وجود اینکه ماه‌هاست درخواست بازنشستگی خود را به کاخ سفید ارائه داده، اما این اصرار شخص اوباما بوده که او را تا هم‌اینک مسؤول گفت‌وگوهای محرمانه با ایران نگه داشته است. هنگامی که ایران و کشورهای غربی مشغول رایزنی برای چگونگی رسیدن به توافق اولیه هسته‌ای در ژنو بودند، رسانه‌های غربی از تلاش‌های فردی نام بردند که کانال اصلی ارتباط با نمایندگان دولت ایران بوده و توانسته در سلسله جلساتی بعد از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست‌جمهوری که از طریق واسطه‌گری پادشاه عمان برگزار شده، گفت‌وگوهای محرمانه و مستقیمی را با مقامات ایران برگزار کرده و زمینه گفت‌وگوی تلفنی بی‌سابقه روسای جمهوری دو کشور ایران و ایالات متحده را فراهم کند. این شخص هم‌اینک در میانه راه رسیدن به توافق جامع هسته‌ای ایران با آمریکا قصد بازنشستگی دارد اما اوباما که بشدت برای پیشبرد اقدامات خود در قبال ایران به او نیاز دارد، از او خواسته تا ماه اکتبر سال جاری یعنی زمانی که مطمئن شود این توافق جامع به سرانجام رسیده، در سمت خود باقی بماند.

 

با این حال رسانه‌های آمریکایی از هم‌اینک رایزنی‌های خود برای گزینه‌های جانشینی او را آغاز کرده و از این نظر که مهم‌ترین اقدام او هماهنگ کردن ملاقات‌های محرمانه با مقامات ایرانی بوده است، چنین حدس می‌زنند که وندی شرمن گفت‌و‌گو‌کننده ارشد هسته‌ای آمریکا با ایران یا نیکولاس برنز مشاور او جایگزین ویلیام برنز شوند. اهمیت ویلیام برنز برای اوباما با این حال تنها به دلیل واسطه‌گری او در گفت‌وگو با مقامات ایرانی نبوده و او به دلیل رابطه قوی‌ای که با دموکرات‌ها و همچنین محافظه‌کاران آمریکایی دارد، مورد توجه اوباما و کاخ سفید است. او به همین دلیل تاکنون به درخواست اوباما 2 بار بازنشستگی خود را به عقب انداخته و قرار است این بار نیز بعد از مشخص شدن نتیجه گفت و گوهای نهایی با ایران درخواست خود را برای سومین بار مطرح کند. اوباما به همراه جان کری و تعداد دیگری از مشاوران و معاونان وزارت خارجه آمریکا از تلاش‌ها و دستاوردهای وی در سیاست خارجه ایالات متحده قدردانی کرده‌اند.

 

اوباما روز جمعه در بیانیه‌ای راجع به بازنشستگی برنز در ماه اکتبر سال جاری میلادی نوشت: «از زمانی که من بیل (ویلیام) را در سال 2005 در مسکو ملاقات کردم، به توانایی‌های وی اعتماد داشته و آنها را ستوده‌ام.» اوباما همچنین اضافه کرده است که من به او برای انجام وظایف پیچیده‌ای تکیه کرده‌ام و او تمام این وظایف را با همان توانایی و مهارت به انجام رسانده است. به نوشته نیویورک تایمز به تاخیر انداختن سه‌باره بازنشستگی ویلیام برنز تا پاییز سال جاری میلادی این احتمال را که او قرار است باز هم نقش مهمی در ارتباط با گفت‌وگوهای محرمانه با ایران ایفا کند، بشدت تقویت کرده است و اگر گفت‌و‌گوهای رسمی با ایران درباره برنامه هسته‌ای‌اش با شکست مواجه شود، احتمالا او باز هم به نقش خود در گفت‌وگو‌ی محرمانه با مقامات ایرانی ادامه خواهد داد. به احتمال زیاد به همین دلیل هم هنوز جایگزینی برای ویلیام برنز در وزارت خارجه ایالات متحده پیش‌بینی نشده است. با این حال پیش‌بینی می‌شود، آنتونی بلینکن، مشاور امنیت ملی اوباما یا وندی شرمن معاون وزیر خارجه که هم‌اینک نیزگفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران را هدایت می‌کند، برای جایگزینی او پیشنهاد شوند.

 

نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود از اقدامات برنز ادعا کرده است: ویلیام برنز رئیس هیاتی از کارشناسان وزارت خارجه آمریکا بود که به صورت محرمانه با مقامات ایرانی در نزدیکی شهر مسقط در عمان دیدار داشت و زمینه‌های لازم برای امضای توافق اولیه هسته‌ای بین ایران و کشورهای غربی را فراهم آورد. در طول مذاکرات در ژنو و زمانی که جان کری به این شهر رفته بود نیز برنز به طور جداگانه در این شهر حضور داشت و تمام اقدامات و گفت‌وگوهای پشت پرده با مقامات ایرانی را هدایت می‌کرد. در زمان مذاکرات حساس بین ایران و آمریکا در ژنو، ویلیام برنز و جیکوب سولیوان، یکی از دستیاران هیلاری کلینتون که هم‌اکنون مشاور جو بایدن معاون رئیس‌جمهور است، از طریق راه‌های مخفیانه و با واسطه‌هایی نظر مقامات ایرانی را به جان کری و وندی شرمن در هتل منتقل می‌کردند. به نوشته نیویورک تایمز، این مذاکرات باعث شد ایران بخش وسیعی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را به حالت فریز در بیاورد و این از نظر اوباما مهم‌ترین اقدامی بود که ویلیام برنز توانست در آن دوره زمانی به انجام برساند و هم‌اکنون که هنوز مشخص نیست آیا 2 کشور می‌توانند به توافق جامع دست یابند، اوباما انتظار دارد برنز تا آخرین دقایق با او همکاری داشته باشد.
 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار