نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، گفت: دانشجویان در مقاطع مختلف زمانی وقتی که عدهای به دنبال اردوکشی خیابانی بودند نگذاشتند، آرای عموم مردم وتو شود.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ سعید جلیلی عصر امروز در همایش جشن هستهای در مجتمع تالارهای دانشگاه امیر کبیر با بیان اینکه انتظاری که از دانشگاه و دانشجو میرود این است که آگاهی لازم را به دانشگاه بدهند، گفت: چگونه میتوانیم نسبت به این روند پاسخ درستی داشته باشیم؛ این مسئله زمانی انجام میشود که بدانیم در چه مختصاتی حرکت میکنیم و مختصات گذشته و آینده چه بوده است. اگر این سوالها پاسخ داده شود سایر مباحث حل خواهد شد، اگر ندانیم چه پیشینهای داشتهایم و بر سر ما چه گذشته است چگونه می توانیم آینده را بسازیم.
وی در ادامه افزود: کسانی که در این مملکت قراردادههای استعماری در دوران قاجار و پهلویها به این ملت تحمیل کردند همینجا امروز مدعی پیشرفت میشوند؛ اگر این پیشینه را به خوبی ندانیم شاهد خواهیم بود که همان کسانی که مخالف آزادی و موافق دیکتاتوری در کشور بودند در همین جا مدعی آزادی و حقوق بشر میشوند. جامعه و دانشجوی کشور ما باید بداند چه پیشینهای وجود داشته و گروه های که محکمترین روابط با شاهنشاهی را داشتهاند، امروز طرفدار آزادی شدهاند.
دبیر سابق شورای امنیت ملی با بیان اینکه دشمنان از آرمان داشتن ما نگران هستند و آن را به سخره میگیرند، ادامه داد: اهداف عملی وجود دارد که دشمن میخواهد در راستای این اهداف عملی حرکت کند. در این زمینه دانشگاه زمانی میتواند نقش خود را ایفا نماید که بداند در چه موقعیت و پشتوانهای قرار دارد و به چه سمتی حرکت خواهد کرد. وقتی به حرکتهای جنبش دانشجویی نگاه میکنیم، میبینیم که دانشجو به موقع پیشگیری و حرکت کرده است تا آنچه که دشمن میخواهد محقق نشود.
جلیلی ادامه داد: کسانی که در دانشگاه حرکت دانشجویی در نیم قرن اخیر را دنبال کردهاند دانشجویان آگاهی بودند که اجازه نمیدادند که دشمنان دخالت کنند. وقتی آمریکا و انگلیس کودتا کردند خون خود را در این مسیر از دست دادند. وقتی انقلاب پیروز شد دانشجو فهمید اگر قرار است حرکت آزادیخواهانه دنبال شود فقط با بیرون کردن نوکر استکبار ادامه نمییابد بلکه باید علیه کسانی که آزادی مردم را هدف قرار دادهاند فعالیت کرد که در سال 58 حرکت بزرگ تسخیر لانه جاسوسی از سوی دانشجویان انجام شد. اگر دانشجویان در 16 آذر 32 و 13 آبان 58 نبودند، برخی حرکتهای دانشجویان حرکتهای واقعی نمیشد.
دبیر سابق شورای امنیت ملی با اشاره به اردو کشی خیابانی از سوی برخی افراد، گفت: برای کسانی که میخواستند اردوکشی خیابانی راه بیندازند، دانشجویان نگذاشتند آرا جمهور مردم وتو شود واین نشان میدهد حرکت دانشجو اجازه نمیدهد کسانی که بخواهند رای مردم را زیر پا بگذارند و این مسئله در سال 80، 84، 88، 92 تفاوتی نمیکند؛ دانشجویان مدافع آرای مردم هستند.
* دانشجویان اجازه ندادند دیکتاتوری مدرن جایگزین آرای مردم شود
جلیلی با بیان اینکه آنچه اهمیت دارد مخالفت با دیکتاتوری است، ابراز داشت: آن مدلی که در دموکراسی عدهای دنبال میکنند یعنی همان مدلی که در مصر یا اوکراین انجام شد؛ اینکه آنچه ما میگویم باید جانشین رای مردم شود و این هوشیاری مردم را نشان داد تا اجازه ندادند کسانی، دیکتاتوری مدرن را جایگزین آرای مردم کند.
وی خاطر نشان کرد: در سفر اشتون به ایران به وی گفتم ما با مرسی اختلافات زیادی داشتیم اما با این حال وقتی که مردم در مصر پای صندوق آمدند و انتخاب کردند، آیا کسانی میتوانند بگویند ما وی را نمیخواهیم باید فرد دیگر جایگزین وی شود؟
دبیر سابق شورای امنیت ملی با بیان اینکه دانشجوی متعهد ما چه در سال 32 چه در سال 58 مدافع آرای مردم بوده است، تصریح کرد: در دانشگاه امیرکبیر زمانی که نظام برآمده و یا کشور هدف آماج قرار گرفت، دانشجویان بیشترین حضور را در دفاع مقدس داشتند.