پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به استفاده از ساختارهای حافظه آنالوگ در مقیاس نانو شدند و این روش آنها را برای بهینه سازی سیستمهای هوش مصنوعی یاری خواهد کرد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» حافظههای به کار رفته در سیستمهای هوشمند غیر فرار و در مقیاس نانو هستند که پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به نانو ساختاری برای این منظور شدند که دارای ویژگیهایی چون سادگی سیستم محاسباتی، توان مصرفی پایین، سرعت بالای پردازش داده و قابلیت پیادهسازی در ابعاد بسیار کوچک است.
ساخت سیستمهای پیچیده از طریق اتصال سیستمهای پایه، وجود سختافزار سازگار با روش یادگیری ارائه شده، مقاوم بودن سیستم در برابر نویز و نواقص سختافزاری از دیگر تواناییهای سیستم ارائه شده است.
از روش ارائه شده میتوان جهت پیادهسازی سختافزاری و بهینه سیستمهای هوش مصنوعی استفاده کرد.
سیستم ارائه شده در صنایع و علومی رباتیک، گوشیهای موبایل هوشمند، سیستمهای پردازش سیگنال صوت و تصویر و بازسازی سیستم پردازش اطلاعات مغز انسان کاربرد دارد.
این محققان از اجرای این تحقیقات به نتایجی دستیافتند که از آن جمله میتوان به استفاده از نانو ساختارها در حافظههای آنالوگ برای جهت ذخیره سازی رابطهای فازی و ارائه روشی نوین جهت انجام استنتاجهای فازی در این ساختارها اشاره کرد.
این تحقیق همچنین نشان میدهد که چگونه میتوان محاسبات دقیق بهکار رفته در کاربردهایی مانند رباتیک را، از طریق محاسبات فازی دارای عدم قطعیت، انجام داد. بررسی ارتباط و یافتن شباهت بین نحوه پردازش اطلاعات در نانو ساختار فازی ارائه شده و پردازش اطلاعات در دستگاه عصبی موجودات زیست شناختی از دیگر نتایج حاصل شده است.