کد خبر:۳۰۶۱۴۸

تلاش برای تولید کیت پیوند سلول بنیادی به بیماران سرطانی

تلاش محققان برای تولید کیت HLA مورد نیاز پیوند سلول‌های بنیادی به بیماران سرطانی و تولید سامانه‌های مصنوعی برای بیماران ضایعات مغزی از دستاوردهای دو ستاد راهبردی معاونت علمی است که در دستور کار قرار داده‌اند.
 به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» ستاد توسعه علوم و فناوری سلول‌های بنیادی در سال 1387 تاسیس شد و به سرعت در زمینه‌های مختلف آموزشی و پژوهشی پیشرفت‌هایی را داشته است.
 
افزایش بهره وری و بهینه سازی امور پژوهش در زمینه سلول‌های بنیادی و کاربردهای درمانی و اقتصادی آن و دستیابی به سهم مناسبی از تولید علم، فناوری و تجارت جهانی سلول‌های بنیادی مبتنی بر اصول اخلاقی و ارزش های اسلامی از جمله ماموریت‌های این ستاد راهبردی است.
 
در این راستا ستاد توسعه فناوری سلول‌های بنیادی علاوه بر ارزیابی مراکز آموزشی و پژوهشی و درمانی مرتبط با حوزه فعالیت ستاد، جلسات متمرکز با معاونت‌های پژوهشی دانشگاه‌های کشور و پیگیری پروژه‌های گذشته و سیاستگذاری برنامه‌های آینده این دانشگاه‌ها را در دستور کار خود قرار داده است.
 
این ستاد به منظور رفع نیازهای کشور در این حوزه اقدام به فراخوان و حمایت از طرح تولید کیت HLA به عنوان یک طرح فناوری کرده است.
 
آنتی ژن‌های لکوسیت انسانی (Human Leukocyte Antigen‌) یا HLA‌ مجموعه سازگاری بافتی اصلی ملکول‌های پروتئینی روی سلول‌های مختلف بدن مثل گلبول‌های سفید و  سایر سلول‌های بافت‌های مختلف بدن چون مثل پوست، کلیه، قلب، ریه و سایر اعضا است.
 
این آنتی ژن‌ها انواع مختلف دارند و در پیوند اعضا و پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ ساز خون نقش دارند. کیت HLA ابزاری برای شناسایی این نوع آنتی ژن‌ها و برای پیوند سلول‌های بنیادی به بیماران سرطانی است.
 
تلاش برای تولید سامانه‌های مصنوعی
 
حوزه علوم شناختی سعی دارد تا با کشف اسرار مغز، ذهن و کارگروه‌های شناختی انسان اقدام به تولید سامانه‌های مصنوعی برای بهبود زندگی آنها کند.
 
از این رو به منظور ایجاد هماهنگی در سطح ملی برای اجرای سند راهبردی توسعه علوم و فناوری‌های شناختی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1390 ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد تا بستر قانونی و تشکیلاتی لازم برای توسعه این دانش نو در کشور فراهم شود.
 
در این راستا ستاد توسعه علوم شناختی علاوه بر برگزاری 2 مورد فرصت دانش افزایی برای اعضاء هیات علمی دانشگا‌ه‌های کشور در قالب کارگاه‌ آموزشی، اقدام به تشکیل میز مشترک کار با گروه‌های تخصصی به صورت هفتگی کرده است.
 
طراحی بستر اندازه گیری شاخص‌های علم و فناوری و پیاده سازی آن در بستر فناوری اطلاعات و حمایت از ایجاد دایره المعارف مجازی از دیگر اقدامات این ستاد است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار