کد خبر:۳۰۶۲۳۴
تاکتیک یزیدی تکفیری‌های داعش

باز‌هم بستن آب به‌روی کربلایی‌ها

1334 سال پس از آنکه لشکر حرامی یزید در صحرای کربلا آب فرات را به روی کاروان امام سوم شیعیان بست، تاکتیک غیرانسانی آب بستن بر شیعیان هنوز توسط حرامیان شامی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، 1334 سال پس از آنکه لشکر حرامی یزید در صحرای کربلا آب فرات را به روی کاروان امام سوم شیعیان بست، تاکتیک غیرانسانی آب بستن بر شیعیان هنوز توسط حرامیان شامی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این بار تکفیری‌های وهابی و سلفی هستند که آب این رودخانه تاریخی را به روی مردم بسیاری از ایالت‌های پایین‌دست استان الانبار مانند «هیلا»، «کربلا»، «نجف» و «دیوانیه» بسته‌اند. استفاده داعش از آب به عنوان سلاح در جنگ با دولت عراق به قیمت تشنه نگه داشتن مردم، یک جنایت بی‌رحمانه دیگر است. تروریست‌های داعش در پی تصرف سد فلوجه در عراق، آب را هم به سلاح‌های ضددولتی خود اضافه کرده‌اند. تصرف سد فلوجه به داعشی‌ها این امکان را داده تا سیل را در مناطقی که می‌خواهند، روان کنند تا بدین ترتیب جلوی پیشروی نیروهای امنیتی عراق را بگیرند. این سد به توزیع آب رودخانه فرات واقع در استان غربی الانبار کمک می‌کند و در 5 کیلومتری شهر فلوجه واقع شده است. شبه‌نظامیان داعش در سال جاری میلادی فلوجه را تحت تصرف درآوردند و با وجود تلاش نیروهای امنیتی، این شهر هنوز از حضور این تروریست‌ها خالی نشده است. در ماه فوریه، نیروهای داعش منطقه «نعیمیه» که سد فلوجه در آن واقع شده است را تحت کنترل در آوردند و سعی کردند موقعیت خود را در این منطقه با ساخت جایگاه‌هایی ویژه از کیسه‌های شن، تحکیم بخشند. شبه‌نظامیان هفته گذشته 8 دروازه از 10 دروازه این سد را بستند که منجر به کاهش سطح آب در استان‌های جنوبی عراق شد. به گفته جنگجویان قبیله‌ای ضد‌دولتی، تاکتیک داعش این بود که با جاری‌کردن سیل در اطراف فلوجه، نیروهای ارتش عراق را وادار به دست کشیدن از محاصره شهر کند. مشاور دولتی وزارت آب عراق در این باره گفت: استفاده از آب به عنوان سلاح در یک جنگ به قیمت تشنه نگه‌داشتن مردم، یک جنایت بی‌رحمانه است. وی افزود: مسدود‌کردن سد و حبس آب رودخانه فرات دارای پیامدهای جبران‌ناپذیر است. سد فلوجه عنصر کلیدی برای تعدادی از پروژه‌های آبیاری در استان صحرایی الانبار است که در مجاورت مرز سوریه قرار دارد. کاهش سطح آب، همچنین منجر به کمبود برق در مناطق جنوبی بغداد شده است که متکی به ژنراتورهای بخار هستند. سخنگوی وزارت نیروی عراق در این باره گفت: میزان برق از نیروگاه «مصیب» از 170 مگاوات تا 90 مگاوات کاهش پیدا کرده است. در همین راستا مشاوران و مقامات دولتی هشدار داده‌اند مسدود بودن سد فلوجه می‌تواند آبیاری مزارع در بسیاری از ایالت‌های جنوبی مانند «هیلا»، «کربلا»، «نجف» و «دیوانیه» را تحت تاثیر قرار دهد.
 

آب فرات بغداد را غرق می‌کند
 

افراد مسلح وابسته به داعش سد رود فرات را تحت کنترل دارند و گاهی برخی از ورودی‌های سد را می‌بندند و سپس آنها را باز می‌کنند که این اقدام داعش احتمال غرق شدن مناطق گسترده‌ای در فلوجه و روستاهای اطراف آن تا ورودی‌های بغداد و همچنین زندان ابوغریب را به وجود می‌آورد. به گزارش الشرق الاوسط، هدف افراد مسلح از این اقدام این است که این‌بار آب‌راه جدیدی را به سمت بغداد باز کنند تا مانع از تحرکات ارتش شوند.
 

همچنین مقامات امنیتی عراق اعلام کرده‌اند ایجاد سیل در اطراف شهر فلوجه بسیاری از خانواده‌ها را مجبور به ترک خانه‌هایشان کرده است. این اقدام همچنین مانع استقرار یا انجام عملیات نیروهای دولتی برای توقف پیشروی داعشی‌ها به سوی پایتخت شده است. نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق در سخنرانی تلویزیونی خود قول داد از شبه‌نظامیان به خاطر ایجاد اختلال در منابع آبی الانبار انتقام بگیرد. دو افسر ارتش در رمادی و فلوجه اعلام کردند تمهیدات لازم برای آغاز یک حمله سریع به‌منظور بازپس‌گیری کنترل سد فلوجه در حال انجام است. به گفته یکی از مقامات امنیتی بلندپایه عراق که خواست نامش فاش نشود، عراق اکنون در آستانه انتخابات ملی قرار دارد و به‌نظر می‌رسد داعشی‌ها با این کار می‌خواهند دولت را تحت فشار قرار داده و به حاشیه برانند.

 

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار