به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، شبکههای اجتماعی این روزها بازار داغی در بین جوانها برای خود باز کردهاند؛ شبکههایی مانند وایبر، تانگو، ویچت، اینستاگرام، واتسآپ و غیره.
در این مجال قصد نقد این شبکهها را نداریم بلکه میخواهیم به یک حاشیه برگرفته از آنها اشاره نماییم. چند روز پیش یکی از دوستان این نکته تأسف بار را مطرح کرد و بعد هم با یک جستجوی ساده به صحت آن پی بردم. میگفت برخی از دختر خانمهای چادری و محجبه وقتی در این شبکهها عضو میشوند احساس میکنند که از طرف کسی شناسایی نمیشوند یا اینجا که محیط حقیقی نیست و مجازی است و لذا عکسهایی از خود در صفحات این شبکهها میگذارند که شایسته یک خانم شیعه و محجّبه نیست. به راستی ما را چه میشود که با وزیدن هر بادی و با آمدن هر فناوری جدیدی برخی از اصول خویش را فراموش میکنیم!؟ یعنی مثلاً در تانگو و واتس آپ محرم و نامحرم وجود ندارند!؟
این داستان را همه شنیدهاید ولی برای یادآوری و تلنگر ارزش مرور چندباره را دارد. نقل است که مرد نابینایى وارد منزل پیامبر اکرم (ص) شد و حضرت زهراء علیها السلام پنهان گشت. رسول خدا (ص) علّت آن را جویا شد؟ حضرت زهراء (س) در پاسخ پدر اظهار داشت: اگر آن نابینا مرا نمى بیند، من او را مى بینم؛ دیگر آنکه مرد، حسّاس است و بوى زن را استشمام مى کند. پیامبر (ص) (به نشانه تأیید شیوه و گفتار دخترشان) فرمودند: «أَشْهَدُ اَنَّکِ بَضْعَةٌ مِنّی؛ گواهی میدهم که تو پاره تن من هستی». (علاّمه مجلسی، بحار، ج43، ص91)
حال سؤال این است که آیا این خانمهای شیعه و محبان حضرت زهراء (س) واقعاً نمیدانند که چه بسا این کارشان گناهش حتی بیش از بدحجابی در کوچه و بازار است!؟ چرا که یک عکس در فضای مجازی مساوی است با هزاران بازدید؛ به راستی نمیدانیم یا خود را به نادانی میزنیم؟
منبع: تراز