به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، حجت الاسلام محمد کهوند، کارشناس مسائل رسانه در کارگاه تهدیدات فضا مجازی که امروز برای ۱۳۰ نفر از اساتید سراسر کشور در مجتمع رفاهی لاله برگزار شد با مطرح کردن این سوال که چرا ایران در زمینه اینترنت و فضای مجازی تحریم نمی شود، گفت: برخوردهای دوگانه عرضه کنندگان اینترنت و تجهیزات کامپیوتری بزرگ جهان، نشان از برنامه ریزی خاص آنان برای ما دارد.
وی ادامه داد: حتی اگر نسخه ی اورجينال ویندوز هشت را به قیمتی قریب ۴۰۰ هزار تومان از شرکت مایکروسافت خرداری کرده باشیم اجازه آپدیت آن را به علت تحریم نداریم، اما همین شرکت برنامه تماس اسکایپ یا کنسول های معروف ایکس باکس خود را برای ما تحریم نمی کند، همچنین شرکت گوگل برای آپدیت برنامه ای چون google docs شما را به فروشگاه خود یعنی google play منتقل می کند، اما به دلیل تحریم این اجازه را به شما نمی دهد؛ در همین وضعیت برای سرویس دیگر خود چون یوتیوب و گوگل پلاسِ معروف، محدودیت و تحریمی در کار نیست، سوال این است که چرا تمام این ابزارهای ارتباطی به آسانی در اختیار ماست؟
کارشناس مسائل رسانه با بیان این مطلب که اگر در شروع تحریم های به اصطلاح فلج کننده، به جای تحریم خودرو در حیطه شبکه اینترنت تحریم می شدیم بیشتر آسیب می دیدیم، بیان داشت: چرا شبکه اینترنت را برای ما تحریم نکردند تا سیستم خدمات یکپارچه دولت الکترونیک، بانک ها و غیره از کار بیفتد؟جالب اینجاست که باراک اوباما که چند سالی است در سفارت به اصطلاح مجازی آمریکا در فضای سایبر، پیام های نوروزی در قالب کلیپ های ویدیویی برای مردم ما صادر می کند، تنها سالی که در مورد اینترنت صحبت کرد سال ۹۱ بود، دقیقا چند هفته بعد از دستور تشکیل شورایعالی فضای مجازی توسط رهبری در اسفندماه ۹۰ بوده است.
حجت الاسلام کهوند تصریح کرد: چرا در زمینه ی اینترنت و فضای مجازی دولت آمریکا این همه تسهیلات ویژه برای ما قائل است؛ در حالی که برای دسترسی به علوم دیگر و یا صنایع مختلف، با بسیاری محدودیت مواجه ایم: آیا هدف شرکت فیس بوک که ۱۹ میلیارد دلار برای خرید واتس آپ هزینه می کند و سالانه ۲۰۰ هزار دلار به هر کارمندش حقوق می دهد ایجاد یک فضا برای تبلیغ اسلام و انقلاب آن هم به صورت رایگان در اختیار ما است؟ چرا شرکت های وایبر و تلگرام که رسما صهیونیستی و اسراییلی هستند به راحتی و به صورت رایگان در اختیار ما قرار دارند؟ بازی در زمین مجازی اسرائیل و آمریکا فضا به نفع ما نخواهد بود؛ زیرا زمین و قواعد را آنها تعیین می کنند.
وی به ذکر خدمات google trend پرداخت و افزود: روندهای پر تکرار که در این برنامه گوگل مشخص می شوند، در فایل های ویدیویی و عکس برای اکثر کشورها مشابه است، منع و فیلتر باعث حریص تر شدن یا تحریک و تبلیغ می شود ؟ صد پیج پربازدید فیس بوک و سایت یوتیوب در ایران و آمریکا یکی است، آنها که فیلتر ندارند تا حریص شوند، پس چرا این همه تشابه وجود دارد؟ حضور اقشار مذهبی به ویژه چهره های سیاسی و فرهنگی جبهه ی انقلاب به شبکه های اسرائیلی- آمریکایی مشروعیت می بخشد، شبکه ی اجتماعی غیر اخلاقی coco به این دلیل که از سمت عموم اقشار و جوانان مذهبی مورد استقبال قرار نگرفت در جامعه نیز نفوذ پیدا نکرد، لذا این موارد گواه بر این مطلب دارد که اقشار مذهبی در جامعه مرجعیت فکری دارند.
این کارشناس حوزه رسانه در پایان بحث خود یکی از مهمترین چالش های آینده نظام و انقلاب را فضای مجازی پر مخاطره عنوان کرد و گفت: برای مقابله و ممانعت از تلفات دادن در این جنگ مجازی، راهکارهای جامعی برای مردم و مسئولین تدارک دیده ایم که در صورت وجود عزم جدی قابل اجرا هستند.