به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، «قسط چهارم داراییهای بلوکه شده ایران به حساب بانک مرکزی واریز شد» این خبری بود که به سرعت به نقل از سیدعباس عراقچی در رسانههای حامی دولت منتشر شد. خبری که در نگاه اول قاعدتا باید مسرتبخش باشد اما بازهم چون روند مذاکرات هستهای وزارت امور خارجه درباره آن به مردم آدرس غلط میدهد.
عراقچی در این باره گفت: مبالغ مربوط به اقساط 2/4 میلیارد دلاری به حساب بانک مرکزی واریز شده است و تاکنون همه اقساط طبق توافق ژنو پرداخت شده و در حساب بانک مرکزی قرار دارد. البته آقای عراقچی عنوان نکرده است این اقساط در کدام حساب بانک مرکزی قرار دارد. به گزارش «وطن امروز»، اقساط پرداخت شده به ایران در قبال توافق ژنو به حساب بانک مرکزی در سوییس واریز میشود، حسابی که فعلا ایران حق دسترسی به آن را ندارد و عملا فعلا برداشت پول خودمان هم براساس توافق ژنو امکانپذیر نیست.
این موضوع یعنی تناقضگویی در نحوه واریز اموال بلوکه شده ایران باعث شد مراجع عظام تقلید نیز به آن واکنش نشان دهند. به گزارش رسا، آیتاللهالعظمی حسین نوریهمدانی از مراجع تقلید پیش از ظهر دیروز در دیدار حسین انواری، سرپرست کمیته امداد امامخمینی(ره) با اشاره به گزارشهای ضد و نقیض درباره دریافت اموال بلوکه شده ایران، تعداد بیکاران و افراد زیر خط فقر اظهار داشت: نباید این مطالب به شکل متناقض بیان شود. «وطن امروز» تاکنون طی چندین گزارش به موضوع پرداخت اموال بلوکه شده ایران و مشکلات پیشروی آن پرداخته است.
روزنامه دستراستی والاستریت ژورنال در مقالهای به قلم «لورنس نورمن»، «نور مالاس» و «بنوآ فوکون» که روز 18 فروردین 1393 (7 آوریل 2014) منتشر شد، نوشته است که هنوز بخش اعظمی از درآمدهای مسدودشده نفتی ایران که به حکم توافق ژنو قابل بازگشت به ایران است، به این کشور تحویل نشده است. این روزنامه در توضیح بیشتر مینویسد: «یکی از دلائل این کندی نگرانی از این بابت است که ایران در نهایت امر این پولها را در راهی مصرف کند که مطابق میل آمریکا نیست.
همین مشکلی که برای ایران ظاهر شده به خوبی ثابت میکند اهرم تحریم نیرویی است قدرتمند و به خوبی میتواند نگرانیهای کنگره و امثالهم را مرتفع کند». این روزنامه برای اولین بار مشخصات بانک پرداختکننده قسط اول به ایران را با عنوان بانک ژاپنی «بنک دو کومرس و دو پلس مان» با نام اختصاری BCP در سوییس منتشر کرد.
منبع: وطن امروز