آیت الله حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه کشور در گفتو گو با خبرنگار آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص اهمیّت برگزاری کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی در حوزه و دانشگاه اظهار داشت: تقویت فرهنگ نقدپذیری و تعامل آرا و تضارب در محیط حوزه علمیه و دانشگاه یکی از مسائلی است که بدون شک در پیشرفت علمی کشور تاثیرگذار است.
وی بیان داشت: بسترسازی معرفی و نقد اندیشه حوزه و دانشگاه به نفع همه جامعه است، بنابراین مسئولان حوزه و دانشگاه نسبت به مسئله کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی برخورد سلبی نداشته باشند و برای پیشرفت نظام و گسترش فرهنگ اصیل اسلامی بنا را بر اعتماد به طلاب و دانشجویان بگذارند.
آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: بعد از تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی، این مقوله در چند مرحله در حوزه علمیه راه اندازی شد، امروز نیز لازم است که مراکز پژوهشی حوزه به صورت جدی در این مسئله ورود پیدا کنند.
کرسی های نظریه پردازی فقه باید در سطح استادان و محققان برجسته برگزار شود
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه عملکرد حوزه علمیه در خصوص کرسی های فقه به حد مطلوب نرسیده، عنوان داشت: کرسی های آزاد اندیشی فقه باید در سطح استادان و محققان برجسته حوزه علمیه برگزار شود.
وی تصریح کرد: یکی از مسائلی که حوزه و دانشگاه باید در برپایی کرسی های نظریه پردازی مد نظر داشته باشد بهره گیری از داورانی است که خروجی کار را رصد و درستی آن را تایید کنند، البته این داوری وظیفه استادان، نخبگان و اعضای هیئت علمی حوزه و دانشگاه است.
نظریه پردازی نباید در سطح افراد عادی مطرح شود
آیت الله حسینی بوشهری با تاکید بر اینکه مباحث علمی و نظریه پردازی نباید در سطح افراد عادی مطرح شود، گفت: با توجه به این که مباحث کرسی های آزاداندیشی نظری و علمی هستند، باید در سطح استادان و نخبگان مطرح، و پس از بحث، بررسی دقیق و تأیید، منتشر شوند.
امام جمعه موقت قم ابراز داشت: در حال حاضر برخی از مراکز پژوهشی حوزه از استادان حوزوی دعوت کرده و موضوعاتی را برای آنها طرح میکنند، این استادان نیز به تحقیق و بررسی این موضوعات میپردازند و نتایج تحقیقات خود را در نشستی تخصصی عرضه مینمایند، در نهایت این مطالب پس از تأیید اهل فن منتشر شده و در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
ورود مراجع عظام حوزه به نظریه پردازی فقه ارزشمند و تاثیرگذار است
استاد برجسته حوزه علمیه قم اذعان داشت: ورود مراجع عظام تقلید و بزرگان حوزه علمیه به مقوله کرسی های آزاداندیشی و نظریه پردازی در دروس خود، به عنوان شخصیت هایی که نظراتشان برای همه مغتنم و ارزشمند است، می تواند تاثیر مطلوبی بر روند پیشرفت علمی و فرهنگی کشور داشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه امروز در حوزه علمیه بحث در موضوع فقه حکومتی باید ساماندهی شود و در اولویت قرار گیرد، گفت: موضوعات کرسی های آزاداندیشی باید هدفمند، با برنامه ریزی، کاربردی و بر اساس نیاز های جامعه باشد.