به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، اولین کرسی آزاداندیشی سیاسی با موضوع «بررسی فرصت ها و چالش های پیش روی توافقنامه ژنو» روز گذشته در دانشگاه علمی کاربردی مرکز مخابرات ایران ITMC برگزار شد.
این برنامه که قرار بود راس ساعت 17:30 در محوطه این مرکز برگزار شود، با مخالفت مسئولان با محل برگزاری با تاخیر یک ساعت در پشت ساختمان های آموزشی دانشگاه در محیطی بسته برگزار شد.
از دیگر حاشیه های جالب این برنامه وجود دو دوربین مداربسته در محیط برنامه بود که با وجود اعلام چندین باره مسئول کرسی های آزاداندیشی بسیج دانشجویی فارس مبنی بر آزاد بودن این فضا برای اظهارنظر دانشجویان، این موضوع باعث شد تا دانشجویان از صحبت کردن در این محل امتناع کنند.
بالاخره این کرسی آزاد اندیشی با تاخیر به سبک تریبون آزاد دانشجویی که البته تریبون و حتی صندلی هم نداشت، با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط یکی از دانشجویان مرکز شروع شد.
در ابتدای این برنامه مسئول کرسی های آزاداندیشی بسیج دانشجویی فارس با اشاره به آزاد بودن فضای نقد به همه مسئولان با رعایت موازین اخلاقی و شرعی گفت: فضای آزاداندیشی فضایی باز برای اظهارنظر دانشجویان در چارچوب اخلاق و دور از تهمت زنی به اشخاص حقیقی و حقوقی است.
حسین نیاکان ادامه داد: دانشجویان باید نسبت به مسائل روز آگاه باشند و به عنوان قشر نخبه جامعه مطالبه گری از مسئولان را در اولویت زندگی دانشجویی خود قرار دهند.
بعد از صحبت های مسئول کرسی های آزاد اندیشی بسیج دانشجویی اولین دانشجوی مخالف با توافقنامه هسته ای ژنو با کلی اسناد پست تریبون رفت و گفت: مذاکره فرزندان انقلاب اسلامی با اهداف رد تحریم های ظالمانه و تثبیت حقوق هسته ای کشورمان آغاز شد.
وی با اشاره به نامه رئیس جمهور بعد از امضای توافقنامه ژنو به رهبر معظم انقلاب اسلامی افزود: دکتر روحانی در این نامه به رسمیت شناختن حقوق هسته ای کشورمان، حراست از دستاوردهای هسته ای و روند توقف تحریم های هسته ای را مطرح می کند که متاسفانه وقتی روند را چک می کنیم سوالات فراوانی قابل مطرح کردن است.
این دانشجوی مخالف توافقنامه ژنو ادامه داد: ایران جزو کشورهای امضا کننده معاهده NPT است و طبق این معاهده ما حق داشتن انرژی صلح آمیز هسته ای را داریم و چرخه هسته ای صلح آمیز کشورهای عضو در این معاهده به رسمیت شناخته شده است.
دانشجوی دیگر مخالف توافقنامه ژنو با اشاره به پلمپ تاسیسات هسته ای در دوران اصلاحات توسط تیمی که خود مسئولیتش با دکتر روحانی بود، گفت: ما در گذشته هم این را تجربه کرده ایم که اگر تمام تاسیسات هم تعطیل کرده و به زمین فوتبال تبدیل کنیم، باز آنها بهانه ای برای تحریم و فشار به ما درست می کنند.
این دانشجو با بیان اینکه این توافقنامه از عهدنامه ترکمنچای هم حقارت بارتر است، ادامه داد: ایران در این توافقنامه که باید آن را ژنوچای خواند، تعهد کرده است که بازرسان بیایند و تمام اطلاعات تاسیسات ما را در اختیارشان قرار دهیم و ببرند.
وی ادامه داد: ما فرصت های این توافقنامه را در این موضوع می دانیم که طبق فرمایشات رهبری گرانقدر انقلاب اسلامی به دشمن اعتماد نداریم و دشمن صورت دشمنی خود را هر روز بهتر به ما نشان می دهد و از این روشنگری جناب اوباما درباره دشمن غرب و استکبار علیه ایران واقعا تقدیر و تشکر می کند تا شاید این دیپلماسی لبخند از خواب بیدار شده و بفهمد.
دانشجوی دیگر با انتقاد از سیاست های غلط دولت در زمینه های اقتصادی و سیاست خارجه، گفت: دولت باید قدر این مردم را بداند و برای این امتی که همیشه در صحنه هستند و تا پای جان پشت این انقلاب ایستاده اند، تلاش کند.
وی با اشاره به شعارهای انتخاباتی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 92، افزود: اعتبار بخشیدن به پاسپورت ایرانی به آن جایی کشیده شد که حتی حمید ابوطالبی را به عنوان نماینده دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل متحد راه نمیدهند و خوشبختانه ما فهمیدیم که اعتبار پاسپورت ایرانی در دولت تدبیر و امید یعنی چی!!
لازم به ذکر است، از نکات قابل توجه این برنامه این بود که حتی یک نفر موافق برای صحبت کردن در دفاع از توافقنامه هسته ای ژنو پشت تریبون آزاداندیشی دانشگاه علمی کاربردی مرکز مخابرات ایران ITMC قرار نگرفت.