کد خبر:۳۰۷۷۵۷

محققان کشور با طراحی سیستمی موفق به افزایش توان شبکه توزیع برق شدند

پژوهشگران پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی سیستمی برای افزایش توان پست‌های توزیع فشار ضعیف ارائه کردند و در حال حاضر در صدد کاربردی کردن این سیستم در شرکت مخابرات استان هستند.
علی عجمی، مجری ‌طرح سیستم افزایش توان شبکه توزیع برق در گفت‌وگو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اهداف اجرای این طرح تحقیقاتی گفت: امروزه استفاده از بارهای غیرخطی در شبکه‌های برق رو به افزایش است که به تبع آن اندازه هارمونیک‌های تزریقی به شبکه برق سراسری نیز افزایش می‌یابد؛ سازمان استاندارد برای بهبود کیفیت برق تحویلی، شرکت‌های توزیع برق و مصرف کنندگان را ملزم به رعایت حدود استاندارد کرده است.
 
وی دلیل توجه به کیفیت توان در صنایع برق را مسائل اقتصادی دانست و ادامه داد: کیفیت توان برق می‌تواند اثرات مستقیمی روی مشترکان صنعتی داشته باشد، از این رو پایین بودن کیفیت توان در صنایع برق اثرات اقتصادی فراوانی برای شرکت‌های برق، مشترکان آنها و تولیدکنندگان تجهیزات الکتریکی دارد.  
 
عجمی با اشاره به طراحی و ساخت فیلتر اکتیو موازی در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: فیلتراکتیو دستگاهی است که از قطعات نیمه ‌هادی الکترونیک قدرت با سیستم کنترلی مبتنی بر پردازنده‌های دیجیتالی سیگنال (DSP) تشکیل شده است.
 
وی به بیان جزئیات این طرح پرداخت و یادآور شد: برای بهبود کیفیت توان و کاهش اثرات نامطلوب توان برق لازم است تا در کنار بارهای غیرخطی، یک فیلتراکتیو موازی نصب شود.
 
این محقق ادامه داد: در این پروژه تحقیقاتی اقدام به طراحی و ساخت فیلتر اکتیو موازی برای جبران سازی همزمان هارمونیک‌ها، نامتعادلی و توان راکتیو بارهای غیر خطی در شبکه برق کردیم که نتایج حاصل نشان دهنده عملکرد مناسب آن بوده است.
 
مجری طرح با اشاره به کاربرد فیلتر اکتیو موازی برای افزایش بهره‌وری و برای اصلاح کیفیت توان شبکه برق اظهار داشت: فیلتراکتیو موازی درکلیه صنایع، کارخانجات دارای دستگاه‌های جوش، ترانسفورماتورها، دستگاه‌های نورد، کوره‌های الکتریکی و درایوهای تنظیم سرعت موتورهای الکتریکی کاربرد دارد. 
 
عجمی با بیان اینکه در سال‌های اخیر تاکیدات زیادی بر تجدید ساختار صنایع به کارگیری اتوماسیون و تجهیزات پیشرفته‌تر شده است، یادآور شد: طراحی و ساخت این سیستم موجب به کارگیری کنترل ‌کنندههای الکترونیکی و تجهیزات پربازده شده است. اغلب تجهیزات الکترونیکی در مقایسه با اسباب الکترومکانیکی قدیمی به تغییرات منبع ولتاژ بسیار حساس هستند که با استفاده از این سیستم قادر به استفاده از توان مناسب خواهند بود.
 
وی با تاکیدبر اینکه فیلتر اکتیو طراحی شده در پست‌های توزیع فشار ضعیف کاربرد دارد، یادآور شد: هم‌اکنون در حال ساخت نمونه صنعتی برای نصب در یکی از پست‌های شرکت مخابرات استان آذربایجان شرقی هستیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار