رئیس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تولید واکسن برای بیماری انگلی سالک خبر داد و گفت: این واکسن از آنتی ژنهای انگل لیشمانیا تولید شده است.
به گزارش خبرنگار گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» طبق آمارهای سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود1.5 تا 2 میلیون نفر مبتلا به سالک میشوند که 90درصد آن تنها در 9 کشور دنیا رخ میدهد. ایران نیز یکی از این کشورها است. با توجه به این آمار، ابداع واکسنی بر علیه این بیماری، کمک بزرگی در کنترل این بیماری است.
سالک یا لیشمانیوز یکی از بیماریهای انگلی مشترک بین انسان و حیوان است که بسته به نوع انگل و پاسخ ایمنی میزبان این بیماری از یک عفونت پوستی محدود شونده تا شکل کشنده متغیر است. در این میان شکل پوستی این بیماری از انواع دیگر شایعتر است و علی رغم تحقیقات فراوان در دنیا هیچ گونه واکسنی برای سالک در بازار وجود ندارد.
در این راستا پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد با هدف ابداع واکسنی برای سالک مطالعاتی را در دستور کار قرار دادند.
دکتر محمودرضا جعفری رئیس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار گروه علمی خبرگزاری دانشجو با اشاره به درمانهایی که برای بیماری سالک ارائه میشود، افزود: در حال حاضر برای درمان بیماری سالک از داروی تزریقی به نام «گلوکانیتم» استفاده میشود که عوارض جانبی برای فرد به همراه دارد.
وی از اجرای تحقیقاتی برای تولید واکسنی علیه بیماری سالک خبر داد و اظهار داشت: در این طرح تحقیقاتی با استفاده از آنتی ژنهای انگل لیشمانیا اقدام به تولید واکسنی برای این بیماری کردیم.
وی با اشاره به جزئیات این واکسن خاطر نشان کرد: این واکسن با استفاده از نانو ذرات حاوی آنتی ژنهای انگل لیشمانیا تولید شده است.
جعفری به بیان نحوه تولید این واکسن پرداخت و خاطر نشان کرد: برای تولید این واکسن آنتی ژنهای محلول انگل لیشمانیا از انگل آن تولید شد و سپس نانولیپوزومهای حاوی پادتن در ابعاد 100 نانو متر به دست آمد.
رئیس مرکز تحقیقات نانو فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه تولید این واکسن به پایان رسیده است،یادآور شد: هماکنون در حال مطالعات پایدارسازی ترکیب ساخته شده هستیم که با رسیدن به نتایج مطلوب و اخذ مجوزهای لازم کار آزمایشهای بالینی در بیماران شروع خواهد شد.