کد خبر:۳۶۲۶۸۷
دانشگاه هنر اصفهان در پاسخ به پیگیری"خبرگزاری دانشجو":

دانشجوی خوابگاهی خارج از دانشگاه هنر اصفهان به بیماری سالَک مبتلا شده است / برای بروز نشانه‌های بیماری سالک حداقل چهار هفته زمان لازم است

تنها یک هفته پس از تجمع شبانه دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در اعتراض به وضعیت خوابگاه‌های این دانشگاه، ابتلای یکی از دانشجویان خوابگاهی به بیماری پوستی سالک، بار دیگر خبرساز شد.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، یک دانشجوی خوابگاهی که در مقطع کارشناسی ارشد این دانشگاه مشغول به تحصیل است، از ابتلای خود به بیماری سالک خبر داد.

 

این دانشجو که خواست نامش محفوظ بماند به "خبرگزاری دانشجو" گفت: سه شنبه هفته گذشته در جمع دانشجویان واحدمان در خوابگاه مشغول گفتگو بودیم که چرخش مداوم یک پشه با ظاهر عجیب توجه همه را به خود جلب کرد. صبح روز بعد متوجه گزیدگی روی صورتم شدم و کم کم نشانه‌های بیماری در من بروز پیدا کرد و به مرکز تحقیقات پوستی و سالک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مراجعه کردم، پس از نمونه‌گیری و انجام آزمایشات مربوطه، مشخص شد به بیماری سالک مبتلا شده‌ام.

 
 
این دانشجو افزود: برای سم‌پاشی خوابگاه به اداره امور خوابگاه‌ها مراجعه کرده‌ام؛ اما عکس‌العمل خاصی نشان ندادند و هنوز هم برای سم‌پاشی خوابگاه اقدامی نکرده‌اند؛ البته دانشجویان واحد ما، پس از اطلاع از این مسئله رأسا اقدام به پاشیدن امشی (دارویی از مواد نفتی که آنرا برای دفع حشرات به کار می برند) کردند.
 

روابط عمومی دانشگاه هنر: برای بروز نشانه‌های سالک حداقل چهار هفته زمان لازم است/ محیط خوابگاه شرایط رشد عامل بیماری را ندارد

 

جباری، مدیر روابط عمومی دانشگاه هنر اصفهان در این رابطه به خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، گفت: پزشک دانشگاه در این رابطه اینطور بیان کرده که یک نفر از دانشجویان خوابگاهی به درمانگاه دانشگاه مراجعه کرده و پس از تشخیص معلوم شد وی مبتلا به بیماری سالک شده است.

 

وی افزود: در حال حاضر نیز مرکز پزشکی در حال بررسی است تا نوع سالک و منطقه آن مشخص شود؛ البته همه مسئولان دغدغه رفع مشکل این دانشجو و رعایت سلامت همه دانشجویان را همواره از اولویت‌های اصلی خود قرار می‌دهند.

 

همچنین مدیر روابط عمومی دانشگاه هنر اصفهان تصریح کرد: بناب ر اعلام پزشک معالج این دانشجو، بر اساس قواعد از زمانی که پشه سالک نیش می زند تا زمان بروز زخم آن حداقل 4 هفته به طول می‌انجامد. که این نشان از گزیده شدن دانشجو در محیطی خارج از خوابگاه و قبل از شروع دانشگاه را دارد؛ چراکه نامبرده از دوم مهرماه در دانشگاه بوده و این حادثه پس از دو هفته حضور در دانشگاه برایش رخ داده است.

جباری تاکید کرد: حواشی مطرح شده درباره این رخ داد صحیح نیست و این بیماری به صورت اپیدمی در خوابگاه‌ها شایع نشده است. به علاوه اینکه خوابگا‌ه‌های دانشگاه نیز به تازگی رنگ آمیزی و ترمیم شده و آپارتمانی هستند و محیط آن هم به گوانه‌ای نیست که شرایط برای رشد عامل این بیماری فراهم باشد.

 

سالک چیست؟

 
سالَک یا لیشمانیوز پوستی شایع‌ترین نوع بیماری پوستی لیشمانیاز است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه خاکی به انسان منتقل می‌شود. عامل این بیماری انگلی به نام لیشمانیا است. سالک در کشورهای گرمسیری از جمله ایران شایع است بطوری که سالانه ۱۹ هزار مورد ابتلا به سالک در کشور ثبت می‌شود.

 

حدود دو تا هشت ماه پس از گزش پشه سالک، ورم سرخ رنگ و بدون درد در محل گزش پیدا شده و کم کم بزرگ و زخمی می‌شود. اندازه زخم چند میلی‌متر تا چند سانتی‌متر است که معمولاً در مناطق باز بدن مانند صورت، دست و پا دیده می‌شود. ضایعه به آهستگی و طی مدت شش ماه تا یک سال بهبود می‌یابد که درصورت عدم درمان مناسب، در محل زخم یک جوشگاه فرورفته و دائمی باقی می‌ماند که به زیبایی لطمه می‌زند. این بیماری ناشی از آلودگی محل سکونت است و برای جلوگیری از این بیماری مراکز خوابگاهی و جمعی سمپاشی می­‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار