آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۵۵۷۳
رئیس اداره زئونوز وزارت بهداشت:

بیشترین آمار تحقیقات در مورد بیماری سالک در جهان متعلق به محققان ایرانی است

رئیس اداره زئونوز وزارت بهداشت با بیان اینکه منطقه خاورمیانه بیشترین آمار ابتلا به سالک را در جهان داراست، گفت: بیشترین آمار تحقیقات در مورد بیماری سالک در جهان متعلق به محققان ایرانی است.
محمد رضا شیرزادی در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، با اشاره به برگزاری دومین کارگاه بین المللی مدیریت کنترل و پیشگیری از لیشمانیوز در ایران، اظهار داشت: اولین دوره کارگاهی کنترل و پیشگیری از سالک در سال 2009 با حضور کارشناسانی از کشور عراق در شهر بم برگزار شد و در نهایت انعکاس موفقیت های ایران در زمینه پیشگیری و کنترل این بیماری سازمان بهداشت جهانی را مجاب کرد که کارگاه آموزشی بعدی هم در ایران برگزار شود.
 
وی سالک را دارای دو نوع شهری(خشک) و روستایی(مرطوب) عنوان و تصریح کرد: در نوع شهری انگل بیماری از طریق پشه خاکی از فرد ناقل به انسان دیگری منتقل می شود؛ اما در نوع روستایی مخزن بیماری نوعی موش صحرایی بوده که عامل بیماری را از طریق پشه خاکی منتقل می کند.
 
رئیس اداره زئونوز (بیماری های مشترک بین انسان و دام) وزارت بهداشت کانون های شایع سالک را کلیه مناطق کشور به غیر از استان های شمال غربی معرفی كرد و افزود: شیوع بیماری سالک در ایران 80 درصد از نوع روستایی و 20 درصد از نوع شهری است.
 
شیرزادی موارد ثبت شده سالک در سال 88 را 21 هزار نفر عنوان كرد و گفت: در سال 89 در اثر اقدامات کنترلی وزارت بهداشت با کاهش تعداد مبتلایان مواجه شدیم و تعداد بیماران در این سال 18 هزار نفر به ثبت رسیده است.
 
وی افزود: بیشترین آمار ابتلا به سالک در جهان در منطقه خاورمیانه وجود دارد و محققان ایرانی در این زمینه بیشترین تعداد تحقیقات را ارائه داده اند.
 
رئیس اداره زئونوز وزارت بهداشت عامل اصلی گسترش بیماری سالک را زباله ها و نخاله های ساختمانی دانست و اظهار داشت: کنترل بیماری سالک تنها در اختیار وزارت بهداشت نیست و  شهرداری ها و ارگان های مربوط باید با جمع آوری به موقع این مواد مانع از تجمع موش های صحرایی و ازدیاد پشه های خاکی شوند.
 
شیرزادی زمان پیک ابتلا به بیماری سالک را اوایل فروردین تا اواخر شهریور عنوان و گفت: با سرد شدن هوا تعداد پشه ها کم و میزان ابتلا به بیماری کاهش می یابد.
 
وي افزود: با توجه به این که ظاهر شدن علائم بیماری دو هفته تا دو ماه طول می کشد؛ علائم بیماری در نیمه دوم سال نمایان می شود.
 
رئیس اداره زئونوز وزارت بهداشت زمان انتقال عامل بیماری از طریق پشه خاکی را ابتدای غروب آفتاب تا طلوع آن عنوان و تصریح کرد: در این زمان افراد باید با پوشیدن لباس های آستین بلند، استفاده از پشه بند، آغشته کردن محل های تهویه هوا به مواد حشره کش از ابتلا به این بیماری پیشگیری كنند.
 
شيرزادي تأکید کرد: کلیه مراحل تشخیص و درمان بیماری سالک رایگان بوده و با توجه به میزان ضایعه بیماری اقداماتی از قبیل کرایوتراپی (سرد کردن) و تزریق دارو در مورد بیمار صورت می گیرد.
 
وي افزود: کرایوتراپی که تکنولوژی پیشرفته ای می باشد با استقبال بیماران مواجه شده است.
 
رئيس اداره زئونوز وزارت بهداشت در پایان دوره درمان این بیماری را بسته به میزان ضایعه آن متفاوت دانست و گفت: در ضایعات جزئی محل نیش زدگی طی دو هفته از طریق کرایوتراپی درمان می شود؛ اما در مراحل پیشرفته تر درمان از طریق تزریق دارو و کرایوتراپی تا يك ماه به طول می انجاند./انتهای پیام/ 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار