پازل برخی افراد خاص در وزارت علوم برای نفوذ جریان فتنه به درون دانشگاه و پمپاژ گروه های فشار به کف محافل علمی در حال تکمیل شدن است...
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ روز گذشته سخنران ویژه «نشست نمایندگان مدیران مسئول نشریات دانشجویی» از طرف وزارت علوم مشخص شد. «هادی خانیکی» از اعضای حزب منحله ی مشارکت، مشاور خاتمی در امور رسانه ای و از اعضای حلقه کیان به عنوان سخنران ویژه این نشست انتخاب شده است.
به دلیل خط مقدم بودن نشریات دانشجویی در دانشگاه ها، این نشست یکی از رخدادهای مهم محسوب می شود که سخنران آن از جایگاه ویژه ای برخوردار است. در پایان این نشست سالانه، انتخاباتی برای تعیین دو عضو دانشجو، جهت حضور در هیئت نظارت بر نشریات صورت می گیرد. این هیئت شامل نماینده وزارت علوم، نماینده وزارت ارشاد، نماینده نهاد رهبری و دو نماینده دانشجو است. گفتنی است وزارت علوم علاقه دارد دونماینده ی همسو از طرف دانشجویان انتخاب شود و سعی دارد با حضور «هادی خانیکی» به عنوان سخنران این مسیر را برای خود هموار نماید.
هادی خانیکی که سردبیر نشریه آیین گفتگو به صاحب امتیازی محمد خاتمی نیز بوده است از افراد تندروی نزدیک به سعید حجاریان و مصطفی تاج زاده به شمار می رود که در جریان فتنه 88 تحرکات بسیاری علیه نظام صورت دادند.
سخنران ویژه نشست نمایندگان نشریات دانشجویی در سال های 76 تا 83 معاون فرهنگی – اجتماعی وزارت علوم بود. این بازه زمانی مسئولیت خانیکی به دلیل آنچه که «باز گذاشتن فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاه ها» نامیده می شد، به سیاست زده ترین دوره ی دانشگاه مبدل گشت که از دستاوردهای معاونت وی و سیاست های دولت متبوعش به شمار می رود. در دوره مدیریت خانیکی، دانشگاه ها شاهد افزایش اردوهای مختلط دانشجویی بودند. سفرهای تفریحی به شهرهایی مثل شیراز برای قرار دادن تاریخ ایران باستان در برابر دستاوردهای اسلامی و ترویج موسیقی مبتذل در همین دوره کلید خورد که با برخورد مقام معظم رهبری ادامه پیدا نکرد. حال جای تعجب دارد که چطور فردی با این کارنامه به عنوان سخنران همایش نشریات دانشجویی دعوت می شود!
خانیکی در سایه عبدالکریم سروش که موضوع «قبض و بسط تئوریک شریعت» را مطرح می کرد در سال 1370 با خروج از روزنامه کیهان به حلقه کیان پیوست. وی در کنار اکبر گنجی و محسن کدیور فعالیت های اصلاح طلبانه اش را ادامه داد و با حمایت از طرح های براندازانه ای چون فتنه سال 78 کوی دانشگاه، کنفرانس برلین، قتل های زنجیره ای و... نقش فعالی در این زمینه ایفا کرده است.
در سال 88 نیز هادی خانیکی با امضای بیانیه حزب منحله مشارکت، نظام را به «ضرب و جرح و حبس بی سابقه» متهم کرد و از حاکمیت به دلیل تقلب! یا آنچه که «مهندسی انتخابات» نامیدند، خواستار عقب نشینی از مواضع انقلابی شدند.
اما این شیوه مدیریت در وزارت علوم از ماه ها قبل کلید خورده است. سوالات کارشناسی ارشد رشته ارتباطات و مدیریت رسانه با نگاهی خاص به جزوههای هادی خانیکی طراحی شده بودند و انگار وزارت علوم، تلاش می کند که وی را به صورت گسترده مطرح نماید.
پازل برخی افراد خاص در وزارت علوم برای نفوذ جریان فتنه به درون دانشگاه و پمپاژ گروه های فشار به کف محافل علمی در حال تکمیل شدن است. اینک فرجی دانا و معاون فرهنگی وی باید پاسخگوی این بی توجهی باشند و چنانکه خودشان مقصر هستند، از این موضع دست کشیده و دعوت از وی را پس بگیرند. تا کنون ده ها مدیرمسئول نشریات دانشجویی در تماس های مکرر خواستار لغو این سخنرانی شده اند. ادامه ی این جریان و پافشاری وزارت علوم بر روی خانیکی، نه تنها باعث بدنامی این وزارت می شود بلکه پرونده ی نفوذی های وزارت علوم را سنگین تر از پیش می کند.
حال باید منتظر واکنش وزارت علوم در جریان این قضیه باشیم. هرچند نمایندگان مجلس نیز با ورود به تحرکات بی سابقه برای به فراموشی سپردن فتنه 88 از طرف دولت و بازوی آموزش عالی آن یعنی وزارت علوم، می توانند مانعی برای ادامه این روند ایجاد کنند. چرخش فرجی دانا از مواضع اعتدالی به سمت افراطیون فتنه، زنگ خطری برای دانشگاه هاست.