آیت الله محمد حسین احمدی فقیه یزدی در گفتگو با خبرنگار آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به این که مخاطب کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی عمدتا طلاب و دانشجویان هستند، اظهار داشت: این کرسی ها فرصت مناسبی است تا مسائل و دیدگاه های مختلف علمی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور به بحث و نقد گذاشته شود و خروجی دقیق و آرمان گرایانه ای داشته باشد.
وی تصریح کرد: حوزه نظریه پردازی بسیار عمیق تر و چالش بر انگیز تر از آزاد اندیشی است، کرسی های نظریه پردازی ظرفیتی است که می تواند به حل بحران های عمیق معرفتی کمک کند و اندیشه هایی که از ناحیه معرفتی و الهی دچار مشکل هستند را به نقد بکشد.
کرسی های نظریه پردازی اندیشه اسلامی را از بنیاد معرفتی غرب جدا می کند
آیت الله احمدی فقیه یزدی بیان داشت: این کرسی های نظریه پردازی هستند که می توانند اندیشه ها و علوم اسلامی را از بنیادهای به اصطلاح معرفتی غرب جدا کنند، بنابراین اهتمام مسئولان به برگزاری این کرسی ها یک ضرورتی انکار ناپذیر است.
وی با اشاره به این که ورود به حوزه نظریه پردازی مقدماتی لازم دارد، خاطرنشان کرد: برپایی جلسات مباحثه، نقد و مناظره می تواند پیش درآمدی برای ورود به عرصه نظریه پردازی باشد، این مناظره ها جسارت ورود علما، اساتید، طلاب و دانشجویان را برای ورود به کرسی های نظریه پردازی بیشتر می کنند.
کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی نباید مقطعی و فصلی باشند
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم عنوان داشت: کرسی های نظریه پردازی و آزاد اندیشی نباید مقطعی و فصلی باشند، مسئولان حوزه و دانشگاه دقت کنند برای تولید علم، استفاده کاربردی از آراء و بر طرف کردن نیازهای فکری جامعه، این کرسی ها باید به صورت فعال و مستمر برگزار شوند.
حمایت اساتید حوزه و دانشگاه از کرسی های نظریه پردازی یک وظیفه دینی است
وی خطاب به اساتید و هیات های علمی حوزه و دانشگاه، تاکید کرد: حضور و پشتیبانی شما از برگزاری و توسعه کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی یک وظیفه دینی است، مبنای دین ما آزادی اندیشه است، کسانی که به هر نوعی توانایی دارند باید در راستای تحقق مبانی دینی تلاش کنند.
آیت الله احمدی فقیه یزدی ابراز داشت: برای اثر گذاری هرچه بیشتر این کرسی ها در ابتدا باید موضوع مناسبی انتخاب کرد که به درد جامعه بخورد، در مرحله بعد نیز باید از افرادی دعوت شود که علاوه بر تخصص، بتوانند بر اساس اصول منطقی بحث کنند و احساساتی نشوند.
فعالان آزاد اندیشی در دانشگاه حرمت و هویت الهی را حفظ کنند
استاد برجسته حوزه علمیه قم گفت: فعالان کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی در دانشگاه ها دقت داشته باشند در مباحث شان حرمت و هویت الهی را حفظ کنند، تبادل آراء نباید با هیاهو و احساسات توام شود، رعایت اخلاق، داشتن صبر و سعه صدر یکی از شرایط لازم برای شرکت در این کرسی ها است.
تاکید بر ورود کرسی های نظریه پردازی به موضوع علوم انسانی اسلامی
وی اظهار داشت: امروز با توجه به شرایط موجود و تاکیدات رهبری در خصوص تحول در علوم انسانی، نظریه پردازی و آزاد اندیشی در موضوعات علوم انسانی اسلامی یکی از نیازهای جدی کشور است.
آیت الله احمدی فقیه یزدی خاطرنشان کرد: ورود فعال کارشناسان حوزه های علوم انسانی و آشنا با تئوری های مدرنیته غربی چه در حوزه علمیه و چه در دانشگاه می تواند تاثیر خوبی در تسریع روند تحول علوم انسانی اسلامی داشته باشد.
وی در پایان بیان داشت: کارشناسان و اساتید حضور خود را در کرسی های آزاد اندیشی و نظریه پردازی یک توفیق الهی تلقی کنند، این کرسی ها زمینه پیشرفت کشور را فراهم می کند و کمک به پیشرفت جامعه اسلامی توفیقی ارزشمند است.