به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، حسین راغفر اقتصاددان متمایل به اصلاحطلب اظهارداشت: اینکه 91 درصد مردم برای دریافت مجدد یارانه نقدی ثبتنام کردند از اشتباهات دولت بود؛ اگر دولت قیمتها را افزایش نمیداد و یا اعلام نمیکرد که قرار است قیمتها افزایش یابد یا حتی برعکس اعلام میکرد که فعلا افزایش قیمت نخواهیم داشت در اینصورت بسیاری از افراد برای دریافت یارانه ثبتنام نمیکردند؛ اما وقتی خود دولت رسما میگوید که افزایش قیمت داریم، مردم هم اینگونه استنباط میکنند که برای جبران بخشی از افزایش هزینههایی که قرار است در آینده ایجاد شود، حتما ثبتنام میکنیم. بنابراین خواست دولت اینگونه اجابت نمیشود.
وی گفت: دولت میتوانست و هنوز هم میتواند این کار را بکند؛ قیمتها را دست نزند و این را به مردم اعلام کند. بعد خدماتی را به مردم ارائه دهد که این خدمات خود میتواند اعتماد مردم را جلب میکند. مردم اگر مطمئن شوند که مثلا خدماتی مثل خدمات سلامتی به آنها رایگان داده میشود یا خیلی ارزان خواهد بود، در این صورت وقتی دولت به مردم میگوید که ما از منابع صرفهجویی شده میخواهیم خدمات دیگری ایجاد کنیم، مردم به دولت اعتماد خواهند کرد.
وی افزود: مردم باور و اعتماد نمیکنند جز به این طریق که تغییرات به شکلی در کیفیت زندگیشان یا سطح زندگی یا زندگی روزمرهشان، خودشان را نشان دهد. وقتی مسئولان دولتی اعلام میکنند که ما ناگزیر هستیم که قیمتها را افزایش دهیم، مردم هم میگویند حالا که دولت میخواهد قیمتها را افزایش دهد بنابراین ما هم ثبتنام میکنیم تا بخشی از هزینههایی که دولت میخواهد به ما تحمیل کند خودش جبران کند. این سیاست غلط دولت بود که این را اعلام کرد.
راغفر با تأکید بر لزوم توقف افزایش قیمتها از سوی دولت گفت: اینکه رئیسجمهور بیان میکنند با اجرایی شدن فاز دوم تورم ناچیزی خواهیم داشت درست نیست و به نظرم اطلاعات غلطی به رئیسجمهور داده شده است و قطعا فشار تورم تشدید خواهد شد؛ همچنان که تا به حال هم خودش را در بازار ارز نشان داده است.
در همین زمینه سایت پولنیوز در تحلیلی خاطر نشان کرد: دولت در بحبوحه ماجرای دعوت به انصراف، بحث افزایش قیمت بنزین و گاز را به میان کشید و گفت که از اول اردیبهشت- یعنی از فردای اتمام مهلت انصراف - قیمت بنزین و گاز را بالا خواهد برد. همین یک موضوع باعث شد افراد زیادی انصراف ندهند زیرا با خود اندیشیدند که با افزایش قیمت گاز و بنزین، شاهد رشد قیمتها در سطح عمومی خواهند بود و لذا انصراف ندادند. مورد بعدی افزایش قیمت برق بود که درست در بحبوحه انصرافها، برق از سر مردم پراند و هر چند شخص روحانی وارد ماجرا شد و نهایتا کار به ابطال قبوض صادره برق کشید اما خیلیها را نگران کرد و از انصراف بازداشت. دولت هر چند گفت که قیمت برق، قرار نیست خیلی بالا برود ولی اعتراف کرد که مردم باید بیش از ماههای قبل، پول برق بدهند.
منبع: کیهان