محمد بنا اعتبار خود را در این رقابتها به خطر انداخت ولی در مقابل به سود کشتی فرنگی کار کرد وگرنه میتوانست با ترکیب اصلی خود قهرمان آسیا شود.
گروه ورزشی «خبرگزاری دانشجو»- صادق رضایی، پس از موفقیت تیم ملی کشتی آزاد بزرگسالان کشورمان در مسابقات قهرمانی آسیا که ترکیبی از تیمی جوان و باتجربه بود، تیم ملی فرنگی بزرگسالان با ترکیبی کاملا جوان و جویای نام به همراه سعید عبدولی پای در این رقابتها گذاشت و این تیم کاری کرد کارستان چرا که با کسب یک نشان طلا توسط بهنام مهدیزاده در وزن 130 کیلوگرم، یک نشان نقره توسط یوسف قادریان در وزن 80 کیلوگرم و سه نشان برنز توسط سعید عبدولی مجتبی کریمفر و علی علییاری و در مجموع با کسب 53 امتیاز به مقام سوم تیمی رسید.
تیم ملی کشتی فرنگی کشورمان با توجه به حضور تیم ملی اصلی در مسابقات جام جهانی که به میزبانی ایران از 25 تا 26 اردیبهشت ماه در سالن شهدای هفتم تیر برگزار میشود با ترکیبی جوان راهی میدان شد.
ایستادن بر سکوی سوم آسیا با توجه به نیروی جوان این تیم کاری بزرگ بود و عملکرد کادر فنی و بازیکنان قابل تقدیر.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی پیش از اعزام نیز گفته بود که از این تیم نباید انتظار قهرمانی داشت چرا که تیمی جوان به این مسابقات اعزام میشود و تیم اصلی در تهران میماند تا در مسابقات جهانی تهران از عنوان قهرمانی خود دفاع کرده و برای مسابقات جهانی ازبکستان که هدف اصلی کشتی فرنگی محسوب میشود آماده شود.
نتایج حاصل از رقابتهای آسیایی برای کادر فنی بسیار حائز اهمیت است چرا که ضمن کشف سه نیروی جوان، امید را در دلها روشن کرد و چند پشتوانه قوی را به تیم ملی اضافه نمود و رقبای جدیدی برای اوزان 80، 96 و 130 کیلوگرم معرفی کرد.
اهل فن بهتر می دانند که نتایج تیم کشتی فرنگی در آسیا قابل قبول بود و این نتیجه چیزی از ارزشهای تیم ملی کشتی فرنگی بزرگسالان نمیکاهد والا محمد بنا میتوانست نفرات اصلی تیم را به مسابقات اعزام و تیم را به راحتی قهرمان آسیا کند اما در مقابل آن چه چیزی را به دست میآورد؟
محمد بنا اعتبار خود را در این رقابتها به خطر انداخت ولی در مقابل به سود کشتی فرنگی کار کرد و با آیندهنگری خود نشان داد بهترین مربی کشتی فرنگی جهان است؛ اگر نگاهی به عملکرد نفرات تیم در قهرمانی آسیا و قزاقستان داشته باشیم موید گفتار ما خواهد بود و نشان میدهد که محمد بنا چه ریسک بزرگی انجام داد و جوانان کشورمان نیز پاسخ اعتماد او را دادند.
نشان زرین طلا بر گردن مهدیزاده
بهنام مهدیزاده جوان کشورمان که جانشین خلف بشیر باباجانزاده بود پاسخ اعتماد محمد بنا و کادر فنی را داد و با به دست آوردن نشان طلا در قله آسیا تکیه زد و خود را به عنوان یک پشتوانه جدید در وزن 130 کیلوگرم به رخ حریفان کشید.
مهدی زاده با غلبه هشت بر یک در دور اول برابر حریفی از تاجیکستان، در دور دوم حریف کرهای را مغلوب کرد و در دور سوم در در مرحله نیمه نهایی نیز هشت بر یک از سد قزاقستان گذشت تا در فینال با حریفی از قرقیزستان روبرو شود وی با برتری شش بر یک در فینال به مقام قهرمانی دست یافت و نشان زرین طلا را بر گردن آویخت.
یوسف قادریان با آیندهای درخشان
یوسف قادریان که کار خود را در تیم ملی نوجوانان آغاز کرد و سپس راهی بزرگسالان بزرگسالان شد، کاری کرد کارستان که آیندهای درخشان را پیش رو دارد قادریان با کشتیهای خوبی که برابر حریفان گرفت به نشان نقره دست یافت.
وی در دور اول ده بر دو حریفش ژاپن را مغلوب کرد و در دور دوم حریف قرقیزستانی خودرا ضربه فنی کرد و در نیمه نهایی کشتی گیر هندوستان را هشت بر چهار شکست داد و راهی فینال شد نماینده کشورمان در دیدار نهایی دو بر سه و با ضربه فنی مغلوب فرنگیکار قرقیزستان شد و نشان نقره را بر گردن آویخت.
عبدولی در یک وزن بالاتر برنز گرفت
سعید عبدولی در یک وزن بالاتر یعنی وزن 75 کیلوگرم به مصاف حریفان رفت و در حالی که در دور اول استراحت داشت در دور دوم به مصاف قهرمان جهان و المپیک از کره جنوبی رفت و در حالی که پنج بر سه از حریف خود عقب بود وی را با سه اخطاره شدن نتیجه را از دست داد اما با توجه به صعود فرنگی کار کرهای به فینال عبدولی راهی ردهبندی شد و شش بر صفر کشتیگیر قزاقستان را شکست داد و صاحب نشان برنز شد.
هر کشتیگیر دیگری به مصاف نماینده کره میرفت مطمئنا همین نتیجه را میگرفت و این نشان برنز از ارزشهای عبدولی نخواهد کاست و مطمئنا وی در مسابقات جام جهانی تهران در وزن خود توانمندیهایش را به رخ حریفان میکشد و قدرت واقعی خود را به نمایش میگذارد.
علیاری میتوانست طلایی باشد
علی علیاری عضو تیم ملی کشورمان میتوانست در این رقابتها طلایی باشد؛ وی در دور نخست استراحت داشت و در دور دوم نیز سه بر یک سلطان محموداف از قرقیزستان را مغلوب کرداما در دور سوم سه بر دو مغلوب حریفی از ژاپن شد در صورتی که می توانست برنده این دیدار باشد.
فرنگی کار کشورمان در دیدار ردهبندی نیز یک بر صفر اردن را مغلوب کرد و صاحب نشان برنز شد.
مجتبی کریمفر اولین برنزی
مجتبی کریمفر در وزن 85 کیلوگرم در دور نخست به مصاف کشتی گیر ازبکستان رفت و در حالی که در تایم دوم دو بر یک عقب بود با ناداوری سه اخطاره شد و شکست خورد اما با توجه به حضور کشتیگیر ازبکستان در فینال وی به دیدار شانس مجدد رفت و با پیروزی نه بر صفر برابر لین از تایوان راهی دیدار ردهبندی شد.
کریمفر در دیدار ردهبندی با شکست هفت بر صفر نماینده قرقیزستان صاحب نشان برنز شد.
محسن حاجیپور انتظارات برآورده نکرد
در وزن 59 کیلوگرم محسن حاجیپور کشتیگیر باتجربه کشورمان در حد انتظارات حاضر نشد و به مقام هشتمی بسنده کرد.
رامین طاهری کشتیگیر جوان و جویای نام کشورمان نیز در وزن 66 کیلوگرم کشتی گرفت در حالی که میتوانست صاحب نشان شود، به دلیل جوانی و کمتجربگی به مقام پنجم دست یافت.
در وزن 71 کیلوگرم نیز محمد کریمی در دور نخست مقابل نماینده قرقیزستان شکست خورد و ازدور رقابتها حذف شد.
در پایان نتایج تیم فرنگیکاران کشورمان با کسب 53 امتیاز به مقام سوم دست یافتند و قزاقستان و قرقیزستان اول و دوم شدند؛ هر چند کارشناسان و اهل فن نباید کشتی فرنگی را با آزاد قیاس کنند.
همان طور که اشاره شد نتایج حاصله امیدوارکننده بود و به گفته بنا تعدادی از این افراد از دل مسابقات انتخابی بیرون آمدند و برای اولین بار بود که به خارج اعزام میشدند البته از برخی از کشتیگیران انتظار نتایج بهتری میرفت و انتظارات را برآورده نکردند اما در کل حرکت فرنگی راضیکننده بود.
محمد بنا گفت تیم اصلی ما را در مسابقات جهانی ازبکستان ببینید چرا که هدف ما مسابقات جهانی است و انشاالله با دعای خیر مردم و کسب نتایج خوب دل مردم را شاد و از همه آنها التماس دعا داریم.