به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان این مطلب در نخستین همایش سالانه انجمن سنگ آهن گفت: اشتباه کردیم که انتظار داشتیم استراتژی توسعه صنعتی کشور را دولت باید تدوین کند. ما باید مانند کشورهای دیگر خودمان برای دولت استراتژی مینوشتیم. نفت ملی نشد، دولتی شد و هر چیزی که مجال پیدا کند نیز دولتی میشود.
پدرام سلطانی تاکید کرد: امروز کسانی که به مقامات ارشد نظام این پیام را میدهند که باید جلوی خامفروشی گرفته شود اطلاعات دیگری را کنار پیام خود نمیگذارند که سایر کشورها چه مسیری را رفتهاند. به عنوان مثال در استرالیا 63 درصد از کل صادرات مربوط به مواد معدنی و مواد خام است. در برزیل این سهم به 27 درصد، در مصر به 36 درصد، در هند به 21 درصد، در اندونزی به 40 درصد، در روسیه به 72 درصد، در عربستان به 83 درصد، در آفریقای جنوبی به 40 درصد و در ایران به 77 درصد میرسد.
سلطانی ادامه داد: جالب اینجاست که از سهم 77 درصدی ایران 72 درصد آن مربوط به خود دولت است. اگر خامفروشی بد است، دولت از خودش شروع کند. اگر ما میتوانیم مسیر خودمان را در گذر از خامفروشی به ارزش افزوده طی کنیم، دولت ابتدا باید خودش شروع کند و سپس ما آمادهایم.
سلطانی با اشاره به وقوع بحران آب در ایران در چند دهه آینده اظهار داشت: از روزی که آب دولتی شد مشکلات شروع شد. دولت وقتی رفتار غلط از خود نشان میدهد مردم هم به هر طریق ممکن تلاش میکنند حق خود را از دولت بگیرند که این باعث آسیبدیدن کشور میشود اما اگر منابع در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد این مشکلات به وجود نمیآید. متاسفانه قانون اصل 44 در کشور درست اجرا نشد. ما هماکنون در بین 186 کشور دنیا از نظر شاخص آزادی اقتصاد در رتبه 173 هستیم. برای اینکه راه را اشتباه رفتیم و خصوصیسازی را سر و ته اجرا کردیم.
منبع: وطن امروز