کد خبر:۳۱۲۴۳۷
معاون پژوهشی وزارت علوم خبر داد:

محرومیت ایران از دسترسی به 70 درصد پایگاه‌های علمی دنیا/ بی‌سرانجامی راهکارهای اجرا شده

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از قطعی 70 درصدی پایگاه‌های علمی برای محققان ایرانی خبر داد و گفت: به دلیل مشکلات ارزی و مسائل اقتصادی درصد زیادی از پایگاه‌های علمی از دسترس محققان ایرانی خارج شد.
وحید احمدی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به تعداد پایگاه‌های اطلاعاتی که دسترسی دانشجویان و محققان ایرانی به آنها قطع شده است، افزود: متأسفانه به دلیل مشکلات ارزی و مسائل مالی هم اکنون نزدیک به 70 درصد از پایگاه‌های اطلاعاتی برای دانشجویان و محققان ایرانی قطع شده است.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به راهکارهای این وزارتخانه برای رفع قطعی این پایگاه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: ساز و کاری که پیش از این برای رفع این مشکل در نظر گرفته شده بود تشکیل شورای سیاستگذاری برای پیگیری دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی در قالب ایجاد کنسرسیوم دانشگاهی بوده است.
 
وی ادامه داد: این کنسرسیوم شامل تعدادی از دانشگاه‌ها بود که با نظارت وزارت علوم در این زمینه فعال شدند.
 
احمدی به بیان عملکرد این کنسرسیوم پرداخت و یادآور شد: روال گذشته به این صورت بود که دانشگاه‌ها می‌بایست با استفاده از اعتبارات خود هزینه‌های دسترسی به این پایگاه‌ها را تأمین می‌کردند که به دلیل وجود مشکلات اعتباری در دانشگاه‌ها، این سهم پرداخت نشد و همین امر موجب قطعی 70 درصدی پایگاه‌های اطلاعاتی برای دانشگاهیان شد.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خاطر نشان کرد: در مکاتبات و  جلساتی که وزارت علوم با دولت داشته است و نیز درخواست تصفیه بدهی دانشگاه‌ها از دولت انتظار می‌رود که این مشکل رفع شود، اما هنوز فاصله زیادی تا رفع کامل این مشکل وجود دارد.
 
احمدی همچنین یادآور شد: در همین راستا وزارت علوم از دولت درخواست اعتبار کرده است که این تأمین تاکنون عملیاتی نشده است.
 
وی با اشاره به سرانجام طرح اشتراک منابع برای رهایی از این مشکل، ادامه داد: این طرح از مصوبات دولت قبل بوده است و هم اکنون نیز در حال اجرا است.
 
معاون پژوهش وفناوری وزارت علوم در عین حال از مطرح شدن سایر طرح‌ها در این زمینه خبر داد و اظهار داشت: طرح‌های دیگری برای دریافت منابع خارجی وجود داشت که به دلیل بروز برخی مسائل حقوقی کنسل شد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
دانشجوي دکتري مکانيک تربيت مدرس
-
۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۳
روحاني مچکريم --- روحاني مچکريم --- روحاني مچکريم --- روحاني مچکريم --- روحاني مچکريم

لااقل قرار بود طبق اجازه ملوکانه کدخدا ما با اين ارز آزاد شده از پول‌هاي خودمان بدهي خود را به خارج (دانشگاه‌هاي خارجي) پرداخت کنيم!!!

اين هم نشد! نشد! نشد! نشد! نشد! نشد! نشد!

باشد. بهتر بهتر بهتر بهتر بهتر بهتر بهتر ،

شايد با اين اوضاع اساتيد با سواد ( "با سواد" "با سواد" "با سواد" "با سواد") موافق توافق‌نامه ژنوچاي از خواب غفلت بيدار شوند و به رييس جمهور محترم نامه‌اي بنويسند که ما هم کم کم داريم "بي‌سواد" مي‌شويم چون به مقالات علمي روز دسترسي نداريم که به فرموده شما در ديدار اخير خود با اساتيد نمونه (به مناسبت روز معلم) اساتيد بايد هفته‌اي ? تا مقاله جديد علمي بخوانند.
1
0
پربازدیدترین آخرین اخبار