به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، کیومرث هاشمی در نشست خبری ظهر امروز خود که در محل کمیته ملی المپیک برگزار شد، به بیان روند آمادگی ورزشکاران ایران برای حضور در بازی های آسیایی اشاره کرد و گفت: نفراتی که برای حضور در کمیته ملی المپیک انتخاب شدند در این چهار ماه تمام برنامه های خود را برای حضور قدرتمند ورزش کشور در رقابت های پیش رو قرار دادند و در نخستین اقدام هیات اجرایی، کمیته ملی المپیک، وزارت ورزش و مرکز نظارت بر تیم های ملی تمرکز خود را بر روی بازی های آسیایی قرار داد.
وی افزود: کمیته ملی المپیک به عنوان متولی رویدادهای بازی های آسیایی، المپیک و رقابت های چند رشته ای وظیفه مدیریت کلان را دارد هر چند که بحث اجرایی و فنی برعهده فدراسیون هاست.
رئیس کمیته ملی المپیک به برنامه های پیش روی کمیته اشاره کرد و گفت: امسال بازی های المپیک جوانان از 25 مرداد تا 6 شهریور را در نانجینگ چین پیش رو داریم و پس از آن نیز باید برای حضور در بازی های آسیایی کره جنوبی که از 26 شهریور تا از 28 شهریور تا 12 مهر برگزار می شود، خود را آماده کنیم و پس از آن نیز بازی های ساحلی پوکت تایلند را پیش رو داریم.
وی در ادامه افزود: زمانی که کار شروع شد این موضوع را احساس کردیم که کارها باید در چارچوب برنامه ها هماهنگ و منظم باشد و احساس به وجود یک برنامه استراتژی را لازم دانستیم تا کارهای تدوین در حداقل زمان انجام شود.
هاشمی یادآور شد: برنامه ها را به سه مرحله تقسیم کردیم که شامل تدوین برنامه ها با همکاری فدراسیون، اجرای برنامه تدوین شده و ارزیابی بود.
وی خاطرنشان کرد: تدوین برنامه مهمترین موضوع بود و براساس اساسنامه اواخر سال گذشته مرکز نظارت بر تیم های ملی فعال شد و محل آن از مجموعه ورزشی انقلاب به کمیته انقلاب انتقال یافت و اولین حرکت در این مدت برگزاری جلسه در پروسه دو ماهه با رؤسای فدراسیون ها و کادر فنی رشته های بود که درگیر بازی های آسیایی هستند و دغدغه ها مطرح و پیگیری شد.
وی افزود: در سطح فنی نیز کمیته مرکز نظارت بر تیم های ملی و فدراسیون ها جلساتی را برگزار کردند که علاوه نشست های این مرکز با مسئولان وزارت ورزش و همچنین نشست فدراسیون ها با نصرالله سجادی را در سطح کلان با وزیر ورزش انجام شد.
رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: با توجه به اینکه منابع مالی محدود است و نگاه ما یک نگاه کیفی است برنامه ریزی ها را تنظیم کردیم و در بخش بانوان نیز مهربانانه برخورد کردیم چرا که بانوان این ظرفیت را دارند که در صورت توجه در آینده شاهد موفقیت های آنان باشیم.
وی همچنین به نشست شورای المپیک آسیا و همبستگی المپیک که از فردا در بحرین آغاز می شود، اشاره کرد و گفت: رحیمی، شهنازی و خانم اسلامیان به نمایندگی از کمیته ملی المپیک در این نشست شرکت می کنند که مهم ترین موضوع آن مربوط به تعداد ورزشکاران، اسکان آنها در دهکده بازی ها و ثبت نام ما قبل نهایی است.
وی افزود: بازی های آسیایی در 36 رشته و 48 زیرشاخه برگزار می شود که ایران در 19 رشته حضور خواهند داشت.
هاشمی در خصوص مشکلات مالی فدراسیون ها نیز گفت: نگاه ما این بود که دغدغه مالی از زبان ما بیان نشود و دوست نداریم نگرانی به ورزشکاران و کادر فنی وارد کنیم. آنها باید تمرکزشان را روی تمرین قرار دهند و ما باید این دغدغه ها را برطرف کنیم.
وی افزود: فدراسیون ها در جریان محدودیت های مالی هستند و اعتبار واقعی ما برای کمیته ملی المپیک و پارالمپیک 150 میلیارد بود، ولی در مجموع 48 میلیارد به این بخش اختصاص یافت که ده میلیارد آن نیز صرف هزینه های جانبی کمیته می شود و مطمئناً محدودیت های مالی داریم و باید این منابع را مدیریت کنیم.
رئیس کمیته ملی المپیک افزود: وزارت ورزش قول داده که در این زمینه به ما کمک کند و براساس برنامه های تدوین شده تفاهم نامه ای بین کمیته ملی المپیک، فدراسیون ها و وزارت ورزش تنظیم شده که امیدوارم این کارها ادامه داشته باشد.
وی یادآور شد: به معاونت راهبردی ریاست جمهوری نیز برخی مشکلات را اعلام کردیم و این موضوع را بیان کردیم که اردوها شروع شده و پول باید به موقع به ورزش تزریق شود آنها نیز قول دادند که در این زمینه کمک کنند و هفتاد درصد تخصیص بودجه را در سه ماه پیش رو داشته باشیم تا نگرانی ها برطرف شود.
وی در خصوص پیش بینی تعداد مدال ها نیز گفت: برای ارزیابی و قضاوت زود است آنچه مهم است این است که تعداد مدال ها کمتر از دوره گذشته نباشد و هدف اصلی ما حفظ جایگاه گذشته است.
رئیس کمیته ملی المپیک در خصوص استفاده از اسپانسرها نیز گفت: یک گروه از هیئت اجرایی مأمور صحبت با اسپانسرها در حداقل زمان شدند تا بخشی از مشکلات مالی حل شود باید این نکته را در نظر داشت که انتخابات با 14 ماه تأخیر برگزار شده و اگر این اتفاق در زمان مقرر افتاده ما اکنون 14 ماه از این برنامه جلوتر بودیم.
وی یاداور شد: برخی فدراسیون ها هنوز با سرپرست اداره می شود و سرپرستی در واقع مدیریت تضعیف شده است.
هاشمی یادآور شد: در بازی های گذشته در چند رشته ای که در دوره قبل در آنها مدال کسب کردیم امروز به وسیله سرپرست اداره می شود که شامل بوکس تیراندازی و قایقرانی است و ما درخواست کرده ایم که در حداقل زمان تکلیف آنها مشخص شود.
وی یادآور شد: بعضی ها معتقدند که تأخیر در برگزاری انتخابات این فدراسیون ها تا بازی های آسیایی لازم است و برخی این مسئله را رد می کنند من به جهت اینکه این مسئله در حیطه اختیارات وزارت است ورود نمی کنم ولی نگرانی ها به وزارت ورزش انتقال داده شده و تا آنجا که می دانم بناست در رشته های که کاندیدای کمتری دارند انتخابات برگزار شود.
هاشمی در خصوص برخی فشارها برای تکراری عنوان چهارمی ایران در بازی های آسیایی اینچئون گفت: روی ما فشار نیست و من امروز به این ورزش نیامدم. به علاوه بدنه کمیته از نیروهای قوی تشکیل شده، اما شاید توقع های وجود داشته باشد که در این زمینه حضور رسانه ها مهم است و آنها باید با انتقال کمبودها و فضای که در برگزاری انتخابات وجود داشت این دغدغه ها را کاهش دهند.
وی تصریح کرد: فدراسیون ها باید صادقانه صحبت کنند و ارزیابی دقیق خود را اعلام کنند.
رئیس کمیته ملی المپیک در پایان گفت: احمد دنیا مالی به عنوان رئیس شورای ارزیابی و تحلیل فنی انتخاب شد که البته این شورا کارکرد بیرونی ندارد و به بدنه هیئت اجرایی مشورت می دهد و برنامه کلان بدنه فدراسیون ها را بررسی می کند دغدغه های موجود در خصوص انتخابات فدراسیون ها را به وزارت منتقل کردیم.