کد خبر:۳۱۲۶۲۸
معاون پژوهش وزارت علوم در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» تشریح کرد

دلایل تنزل دو رتبه‌ای ایران در حوزه تولیدات علمی/ امتناع مجلات علمی از انتشار مقالات ایرانی

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اعمال تحریم‌ها و محرومیت محققان ایرانی در دسترسی به پایگاه‌ها علمی را از علل تنزل رتبه علمی کشور دانست و گفت: برخی از مجلات معتبر علمی نیز از انتشار مقالات علمی محققان ایرانی امتناع می‌کنند.
وحید احمدی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با تاکید بر تاثیر تحریم‌ها در سقوط دو پله‌ای رتبه علمی ایران در پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس اظهار داشت: با توجه به نداشتن آمار درست در این زمینه اظهار نظر درباره میزان تاثیر تحریم‌ها در کاهش رتبه علمی کشور بسیار سخت است.
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از سوی دیگر امتناع از چاپ مقالات علمی محققان ایرانی را از دیگر عوامل تنزل رتبه ایران ذکر کرد و اظهار داشت: بر اساس گزارش ارائه شده در این زمینه برخی مجلات معتبر علمی از انتشار مقالات محققان ایرانی امتناع کرده‌اند.
 
وی با بیان اینکه حفظ جایگاه علمی کشور در سطح بین‌المللی منوط به تلاش‌های بیشتر است، خاطر نشان کرد: سنگینی رقابت‌ها تحقق این مهم را سخت‌تر کرده است. 
 
محرومیت پژوهشگران ایرانی از دسترسی به پایگاه‌های اطلاعاتی
 
احمدی، دسترسی نداشتن پژوهشگران ایرانی به پایگاه‌های اطلاعاتی را از دیگر عوامل کاهش رتبه علمی کشور در سطح دنیا بیان کرد و افزود: 60 تا 70 درصد ارتباطات علمی کشور از طریق پایگاه‌های علمی است که دسترسی به این پایگاه‌‌ها به دلیل پرداخته نشدن حق عضویت و مشکلات ارزی کشور قطع شده است.
 
تدوین آیین‌نامه‌ها و ارتباط با دستگاه‌ها
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، با اشاره به موفقیت ایران در حوزه‌هایی چون نانو و تاکید بر ارتقای کیفیت پژوهش، یادآور شد: وزارت علوم درصدد تدوین آیین‌نامه‌هایی برای تقویت ارتباط با دستگاه‌های اجرایی برای حفظ استانداردها در شاخص‌های پژوهشی است.
 
احمدی، به راهکارهای وزارت علوم در زمینه ارتقا و حفظ جایگاه علمی کشور اشاره کرد و یادآور شد: ادامه روند اعطای تسهیلات به استادان و دانشجویان پژوهشگر، حفظ ارتباطات بین‌المللی، حضور در مجامع بین‌المللی و اعطای گرنت‌های پژوهشی استادان از جمله برنامه‌های این وزارتخانه برای حفظ و ارتقای رتبه علمی کشور در سطح بین‌المللی است.
 
 کرسی‌های آزاد اندیشی یکی از محورهای پژوهشی
 
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به بیان اثرات مناظره‌های سیاسی در میزان فعالیت‌‌های پژوهشی دانشجویان پرداخت و اظهار داشت: با توجه به تاکیدات بسیاری که به برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی شده است، برگزاری این کرسی‌ها موجب شور و نشاط دانشگاه‌ها در حوزه‌های سیاسی،‌ علمی و اقتصادی می‌شود اما اگر برگزاری آن از حالت اعتدال خارج شود دانشگاه به محل زد و خوردهای سیاسی با آثار منفی مبدل خواهد شد.
 
احمدی با تاکید بر ضرورت نظارت دانشگاه‌ها در برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی، خاطر نشان کرد:‌ با نظارت مناسب در برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی علاوه بر آنکه از بسته شدن فضای دانشگاه‌ها جلوگیری می‌شود، مانع انگ زدن‌های سیاسی نیز  خواهد شد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
بدون نام
-
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۲
روحاني مچکريم! به خاطر:
تنزل اعتبار پاسپورت ايراني
تنزل اعتبار و رتبه مقالات علمي
تحقير و تنزل ايران در حد قحطي زدگان آفريقا به خاطر صفوف سبد کالا
مسجل شدن قحطي زدگي ايران در نظر کشورهاي دنيا بويژه در سخنان مسئولان دولتي کويت!
و بسياري ديگر! واقعا مچکريم!
11
0
پربازدیدترین آخرین اخبار