رئیس دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی کشور، اجرایی کردن نتایج تولیدات علمی از نوشتن مقاله مهمتر است، گفت: تاکید میشود که پژوهشگران تنها به نوشتن مقاله علمی اکتفا نکنند بلکه به مباحث نوآوری و تاسیس شرکتهای دانشبنیان ورود کنند.
رضا روستاآزاد در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، در مورد کاهش دو پلهای رتبه تولیدات علمی ایران در پایگاه اسکوپوس اظهار داشت: یکی از مهمترین علتها در تحریم ایران خاموش کردن موتور دانش و فناوری است و در همین راستا اولین جایی که تحریمها در آن صورت گرفت دانشگاهها بودند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: دانشگاههای شهید بهشتی و صنعتی شریف جزء اولین دانشگاههایی بودند که تحریم شدند.
روستاآزاد به نحوه شناسایی دانشگاهها برای تحریم اشاره کرد و یادآور شد: هر دانشگاهی که در مجموعه فعالیتهای علمی و فناوری خود نقش جدیتری در پیشرفت ایران ایفا کند توسط کشورهای غربی شناسایی میشوند و به تبع آن بیشتر در معرض تحریمها قرار میگیرند.
دلایل تحریم اقلام آزمایشگاهی
وی، ورود تجهیزات و لوازمهای آزمایشگاهی به لیست تحریمها را دلیل روشنی برای دشمنی با دانش و فناوری ایران دانست و خاطرنشان کرد: کشورهای غربی با هدف قرار دادن موتور علمی کشور قصد دارند منابع علمی ما را مورد هدف قرار دهند اما ایران با هوشیاری کامل و استفاده از توان داخلی همواره تلاش کرده است تا تحریمها را از تهدید به فرصت تبدیل کند.
روستاآزاد، اقدام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راهاندازی نمایشگاهی با عنوان تجهیزات آزمایشگاهی و مواد اولیه ساخت داخل را قابل تقدیر عنوان کرد و ادامه داد: ساخت تجهیزات آزمایشگاهی که جزء ابزارهای علمی و فناوری هستند موجبات توسعه و سازندگی کشور را فراهم میکند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه تحریمها تنها میتواند شوکی جزئی بر دانش و فناوری ایجاد کند، اظهار داشت: نیروهای مستعد و خلاق داخل کشور با تکیه بر دانش بومی از تمام تحریمها به عنوان فرصت استفاده کرده است.
ارحجیت تولید فناوری نسبت به تولید علمی
وی با اشاره به اعلام رتبه بندیهای مختلف با تاکید بر اینکه تعداد مقالات علمی تنها شاخص رتبه علمی کشور نیست، یادآور شد: سیاستی که در سالهای اخیر وجود دارد این بوده است که پژوهشگران و محققان کشور تنها به نوشتن مقالات علمی اکتفا کرده بودند که این امر زمینه توسعه فناوری در کشور را فراهم نخواهد کرد.
روستا آزاد ادامه داد: از این رو از سوی مسئولان و روسای دانشگاهها تاکید میشود که پژوهشگران و محققان تنها به نوشتن مقاله علمی اکتفا نکنند بلکه به مباحث فناوری، خدمات صنعتی، نوآوری و تاسیس شرکتهای دانش بنیان نیز ورود کنند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با تاکید بر اینکه هم اکنون رویکرد اصلی ما این است که پژوهشگران کشور دیگر تشویق به نوشتن مقالات علمی نشوند، افزود: کشور ما در برحه کنونی کشور بیش از پیش نیاز به اجرایی کردن نتایج و دستاوردهای مقالات علمی برای ایجاد فناوریهای بومی دارد از این رو کم شدن تعداد مقالات در مقابل افزایش تولیدات فناوری بومی نه تنها مضر نیست بلکه شاخصی از تحولات مثبت است.
تعبیر رئیس دانشگاه شریف از تغییرات نمودار رشد علمی
وی با اشاره به نمودارهای جهانی رشد تولیدات علمی به بیان وضعیت ایران در این زمینه پرداخت و یادآور شد: حرکت زیگزاگی در نمودارهای تعداد مقالات خیلی قابل توجه نیست؛ چراکه در این گونه آمارها باید نواخت کلی و میزان تولیدات عملی کشور باید به عنوان شاخص در نظر گرفته شود.
اثرات فوق برنامههای دانشگاه در کاهش تولیدات علمی
روستاآزاد در مورد تاثیر مناظرههای سیاسی بر پیشرفت علمی کشور گفت: همواره باید به هر موضوعی به صورت متعادل توجه شود به این معنا که هر موضوعی اعم از آموزشی، اجتماعی و سیاسی باید شان و جایگاه خود را داشته باشد و افراط در هر مسالهای مضر است.
وی اظهار داشت: دانشجویان در صورتی که به جای توجه به مسائل سیاسی وارد سیاستزدگی شوند و بدون بصیرت و تدبیر به این فضاها ورود کنند از دیگر فعالیتهای خود بازمیمانند که در این صورت مدیریت دانشگاهها باید تدابیر مناسبی اتخاذ کنند.
يه زماني تو دانشگاه مد کردن که تا دانشجو مقاله توليد نکنه حق دفاع نداره! حالا چي شده که حرفتونو پس ميگيرين! من بگم؟! چون استاديارتون به لطف زحمات شبانه روزي و گاها داده سازي دانشجوها به کسوت استاد تمامي نائل شدن و ديگه احتياجي نيست زحمت به خودشون بدن، براي اينکه اين استاد تمامها حالا حالا تو دانشگاه جولان ميدن و بعد که استادياراي جديد بيان تو دانشگاه همون آشه و همون کاسه! اينه سيستم توليدات علمي کشور! اگه دروغ ميگم بگين دروغ ميگي!
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.