به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، رحیم زارع نهندی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران روز گذشته در نشست «اخلاق در پژوهش» در دانشگاه یزد در خصوص شتاب فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطی گفت: اینها با چنان شتابی جلو میروند که در آینده نزدیک هیچ محققی نمیتواند اخلاقمدارانه رفتار کند و امیدواریم جوانان ما در مسیری حرکت کنند که حتما رعایتکننده اخلاق باشند.
وی افزود: ولی متاسفانه نظام دانشگاهی ما فضایی را فراهم کرده که با مقررات نامناسب آن افراد به مشکل برمیخورند و گاه با مسائلی رو به رو میشویم که ریشه در قوانین نادرست دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران بیان کرد: مخاطب اصلی رعایت اخلاق حرفه ای باید مسئولین دانشگاه و وزارت علوم باشند.
وی افزود: متاسفانه مسئولان ما با توجه بیش از اندازه به مسایل آماری مانند تعداد مقالات در ارتقای اعضای هیات علمی آنان را با مشکل مواجه میکنند.
زارع تصریح کرد: در مقابل کسانی هم هستند که در زمینههای زودبازده فعالیت میکنند و گاه دیده میشود که سالی پنجاه مقاله ارائه می کنند، یعنی هفته ای یک مقاله اما در این راستا آیا مسئولان نباید درباره اثرگذاری یا بیاثر بودن این مقالات در پیشبرد دانش تحقیق کنند؟!
وی افزود: اگر نسل ما امنیت شغلی داشته باشد و از امکانات معقول برخوردار باشد و مقررات سنجیدهای در آموزش عالی برقرار شود، انتظار رسیدن به اخلاق حرفهای بسیار به جا خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران بیان کرد: سازمان سنجش بدون هیچ معیار صحیحی به دانشکدههای ریاضی بدون اساس و پایه دانشجو معرفی میکند که نه از لحاظ سواد و معلومات متناسب دوره دکترا هستند و نه از لحاظ تعداد، آن وقت ما انتظار داریم دانشآموختگان دوره دکترای ما اسوه اخلاق علمی باشند.
زارع بیان کرد: درباره مقالات باید بدانیم که ایرانیان در زمینههایی کار میکنند که در سطح جهانی تمرکز خاصی روی آن مسائل وجود ندارد.
وی گفت: پس اگر در سطح جهانی کار نکنیم کسی مقاله را نمیخواند و پیشرفتی نخواهیم داشت و متاسفانه ریاضیدانان ایرانی اکنون در مجلات معتبر طراز اول مقاله ندارند.