کد خبر:۳۱۲۹۶۰

معضل بیکاری «ایلام» را حل ‌کنید

در حالی رئیس‌جمهور و هیات دولت به استان ایلام سفر می‌کنند که مردم استان با مشکلات زیادی مواجه هستند و در صدر خواسته‌هایشان از دولت انتظار حل مشکل بیکاری و تصویب منطقه آزاد تجاری مهران را دارند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، استان ایلام با جمعیت 600 هزار نفری در غربی‌ترین نقطه کشور قرار دارد و یکی از کم‌جمعیت‌ترین و محروم‌ترین استان‌های کشور است. در حال حاضر استان ایلام با مشکلات بزرگی مثل بیکاری، آسیب‌های اجتماعی، نبود طرح‌های اشتغالزایی، نبود راه‌های ارتباطی مناسب، نبود راه‌آهن، کمبود امکانات پزشکی، نبود امکانات رفاهی و تفریحی مناسب و... مواجه است که نیازمند توجه جدی دولت است. عدم سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و کمبود اعتبارات باعث شده استان ایلام در حال حاضر در رکود طرح‌های عمرانی به سر ببرد و این مساله نیز نیازمند توجه ویژه دولت است. پروژه‌های بسیار بزرگی مثل پتروشیمی ایلام، پتروشیمی دهلران، کارخانه سیمان دهلران، کارخانه سیمان مهران، پروژه راه‌آهن استان، طرح تونل کبیرکوه، بیمارستان 330 تختخوابی و... از طرح‌های دارای مشکل استان هستند که باید تعیین تکلیف شوند. استان ایلام به عنوان استانی محروم در ردیف آخر استان‌های توسعه‌یافته کشور قرار دارد. این استان به سبب محرومیت‌ها از توسعه بازمانده است که در این زمینه مشکل استان نبود زیرساخت بوده است و نبود راه‌های استاندارد، فرودگاه، قطار، فاصله زیاد تا مرکز کشور، کمبود امکانات و... باعث شده راه توسعه استان بسته باشد.

 

این استان هم‌اکنون از کمبود راه‌های ارتباطی و استاندارد رنج می‌برد، طوری که هم‌اکنون بیش از 100 نقطه حادثه‌خیز در کوچک‌ترین استان کشور وجود دارد. استان ایلام دارای یک فرودگاه با دو پرواز در روز به سمت تهران است و بیشتر اوقات این پرواز بویژه در فصل زمستان با کوچک‌ترین بارش لغو می‌شود. هنوز مردم این استان بعد از 30 سال طعم سیستم حمل و نقل هوایی مطلوب را نچشیده‌اند و از لغو و تاخیر بیشمار پرواز‌ها رنج می‌برند و ترجیح می‌دهند خود را اسیر پروازی که تکلیفش مشخص نیست، نکنند. مشکلات زیرساختی ایلام در حالی بعد از 30 سال حل نشده است که این استان از نبود سرمایه‌گذار رنج می‌برد و ورود بخش خصوصی به استان با توجه به اصل 44 و منع دولت نسبت به سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها، ضروری است. متاسفانه ایلام در بخش زیرساخت‌ها با مشکلات مهمی مواجه است که نیاز است مسؤولان توجه بیشتری به این استان برای توسعه داشته باشند.

 

دولت که به دلیل کمبود اعتبار با مشکلات متعددی روبه‌رو است در این شرایط حداقل می‌تواند زمینه لازم را برای حضور بخش خصوصی در این استان محروم و تشنه سرمایه‌گذاری فراهم کند. هم‌اکنون مشکل بیکاری در ااستان ایلام به دغدغه همه خانواده‌ها تبدیل شده و هر خانواده‌ای حداقل یک بیکار در خانه دارد. استان ایلام از معدود استان‌های کشور است که طرح بزرگ صنعتی در آن وجود خارجی ندارد و این استان به لحاظ صنعتی در ردیف آخر استان‌های کشور قرار دارد و مسؤولان اعتقاد دارند که راه توسعه استان ایلام، توسعه بخش کشاورزی و دامداری است اما مسؤولان در این بخش‌ها هم هنوز کار مهمی انجام نداده‌اند.


ضرورت اشتغالزایی و تصویب منطقه آزاد تجاری

احمد شوهانی، نماینده مردم ایلام در مجلس در این زمینه گفت: بیکاری مهم‌ترین مشکل در حال حاضر در استان ایلام است که نیازمند توجه جدی دولت و مسؤولان است. وی بیان داشت: در حال حاضر متاسفانه وضعیت استان ایلام در آمار بیکاری، طرح‌های اشتغالزایی، آسیب‌های اجتماعی و... اصلا مناسب نیست.

 

این نماینده بیان داشت: یکی از مهم‌ترین اولویت‌هایی که در سفر رئیس‌جمهور پیگیری می‌شود بحث تصویب منطقه آزاد تجاری و بررسی طرح‌های کلان استان است.

 

شوهانی بیان داشت: تصویب شدن منطقه آزاد تجاری مهران یکی از مهم‌ترین انتظارات مردم استان است که در صورت محقق شدن تحولی بزرگ در استان رخ می‌دهد.

 

وی بیان داشت: در سفر رئیس‌جمهور به استان طرح‌های کلان استان نیز مورد بررسی قرار می‌گیرند تا مشکلات آن‌ها برطرف شود. شوهانی افزود: استان ایلام بخش بزرگی از منابع و ذخایر نفتی و گازی کشور را در خود جای داده و سرمایه‌گذاری در این ذخایر عظیم نفت و گاز، می‌تواند زمینه را برای اشتغال بسیاری از جوانان استان و حتی کشور فراهم کند.

 

وی گفت: در همین زمینه، باید به این نکته بسیار مهم اشاره کنم که ما در ایلام، به دلیل حدود 450کیلومتر مرز خاکی با کشور عراق، منابع و ذخایر گستره نفتی مشترک با این کشور داریم. ایلام بدون شک یکی از استان‌های محروم کشور است که بیکاری در آن بیداد می‌کند و همین بیکاری باعث به وجود آمدن معضلات اجتماعی در ایلام شده است.

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار