به گزارش پروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، در این هجمه وجهه شخص حجتالاسلام هاشمیرفسنجانی مخدوش شده است. دولتیها و حامیان آنها روایت مربوط به حضور روحانی در ماجرای مک فارلین را که هاشمیرفسنجانی در کتاب «اوج دفاع» مطرح کرده دروغ و کذب میدانند. با این موضع عملا روایت هاشمی را از آن ماجرا و به طور کلی روایت هاشمی از مقاطع مهم در تاریخ جمهوری اسلامی را مخدوش کردهاند. این رفتار نزدیکان و حامیان آقای هاشمی بدون توجه به تبعات آن برای وی همچنان دنبال میشود.
طی روزهای گذشته روایتهای تایید نشدهای به نقل از آقای هاشمی منتشر شد که وی نسبت به این رفتار دولتیها و رسانههای حامی دولت بشدت انتقاد کرده و تداوم این رفتار را ضربه به وجهه خود دانسته بود. با این حال سکوت هاشمی در قبال این جریان به یک علامت سوال بزرگ تبدیل شد و تقریبا ضربه جبرانناپذیری به وجهه و اعتبار این روحانی سیاستمدار وارد کرد. با این حال و در شرایطی که همه در انتظار موضعگیری هاشمی و دفاع او از اعتبار سیاسی خود بودند؛ آقای هاشمی دیروز سکوت خود را شکست اما درباره ماجرای مک فارلین و جنجالی که روایت او از حضور روحانی در آن ماجرا به پا کرد سخن نگفت بلکه او از دیدگاه خود درباره مخالفت با طرد زنان «زیبارو» و افراد «خوشصدا» از جامعه حرف زد. حجتالاسلام هاشمیرفسنجانی دیروز در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر که در کتابخانه ملی برگزار شد؛ از دغدغههای فرهنگی خود گفت.
هاشمی با بیان اینکه جامعه از حالت سنتی عبور کرده، اظهار داشت: به فضل وجود افراد تحصیلکرده در حوزه و دانشگاه ما الان جامعه فرهیختهای داریم و بنیان اینجامعه فرهیخته را باید جدیتر گرفت. هاشمی در ادامه به دغدغههای فرهنگی خود اشاره کرد.
وی افزود: یکی از آرزوهای من این است که برای نجات فرهنگ کاری را انجام دهم برای اینکه در بحث فرهنگی وقتی در قشر سنتی پیرامون زن، آرایش زن، موسیقی یا فیلم صحبت میشود جلسه را به هم میزنند و خیال میکنند که فرهنگ این است در حالی که این از هزارمین مسائل فرهنگ است.
رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام اظهار داشت: ما باید مکارم اخلاقی را در جامعه شکل دهیم در این صورت در راستای جامعه موعود و مدینهفاضله حرکت کردهایم. هاشمیرفسنجانی با بیان اینکه همه ما باید برای فرهنگ خدمت کنیم، ادامه داد: البته باید فرهنگ اسلامی را هم تعریف کنیم و بدانیم کار ضداخلاقی خیانت است. به همین جهت باید اخلاق را مراعات کنیم. اگر دستدرازی به اموال مردم نکنیم، فساد صورت نمیگیرد. رفسنجانی در ادامه به موضوع زنان زیبارو و افراد خوشصدا اشاره کرد.
وی در اینباره تاکید کرد: رهبری هم راضی نیستند که در سال فرهنگ ما دنبال این باشیم که کسانی که خوب میخوانند را از میدان به در کنیم یا خانمهایی که قیافه زیبایی دارند را نگذاریم ظاهر شوند.
2005 یادشان رفته!
این اظهارات هاشمی همانگونه که گفته شد در شرایطی بیان شد که همه در ایران در انتظار شکستن سکوت وی در ماجرای مستند «من روحانی هستم» بودند اما آقای هاشمی با این اظهارات در واقع موضوعی که میتواند مورد توجه رسانهها قرار گیرد را مطرح کرد. با این حال اما اظهارنظر آقای هاشمی در همین سطح و قالب نیز به هیچ عنوان قابل قبول نیست. طرح این موضوع که نظام با ظاهر شدن بانوان خوشسیما مخالف نیست اساسا محلی از اعراب ندارد. گویا آقای هاشمی اصلا اطلاعی از شرایط اجتماعی ندارند. اکنون در جامعه فضا به گونهای است که ظهور انواع پوششهای نامطلوب باعث ناهنجاری و سلب امنیت روانی برای خانوادهها شده است. این البته مربوط به امسال و سال گذشته نیست. از همان دوران ترویج سیاستهای فرهنگی دولت اصلاحات جامعه ایرانی با چنین ناهنجاری مواجه شده است. آقای هاشمی نباید با این پدیده بیگانه باشد.
ماجرای «هاشمی 2005» و شوی دختران بیحجاب حامی آقای هاشمی در خیابانهای تهران همچنان یکی از سوژههای سیاسی است. دختر آقای هاشمی یعنی فائزه به خوبی با این اقدامات آشناست و آقای هاشمی میتوانند از نزدیک در جریان فعالیتهای ایشان در حوزه زنان قرار گیرند. به هر حال سطح دغدغه فرهنگی آقای هاشمی واقعا سالهاست که در ایران دیگر موضوعیتی ندارد. قطعا دغدغه فرهنگی آقای هاشمی برای کسی در ایران دیگر دغدغه نیست ضمن اینکه نامگذاری سال جدید به نام فرهنگ ناشی از یک معرفت عمیق نسبت به مختصات رفتاری در زندگی مردم ایران است. آنچه رهبری مورد توجه قرار دادهاند و سالهاست نسبت به آن دغدغه دارند، تغییر الگوی فرهنگی مردم است. ایشان نسبت به تحکیم مبانی معرفتی مردم در قالب سبک زندگی ایرانی– اسلامی مطالبه داشته و دارند. حال حضور زنان زیبارو در جامعه نه یک معضل فرهنگی است و نه یک هدف فرهنگی، اساسا سطح این قبیل مسائل بسیار نازلتر از آن چیزی است که فلسفه نامگذاری سال جدید بوده است.
قبلا بوی تعفن میدادند!
اما اظهارات آقای هاشمی و دغدغه وی برای ظاهر شدن بانوان خوشسیما در سال 93 در حالی است که آقای هاشمی پیشتر مواضع روشن و غیرقابل انکاری در اینباره داشته است. آقای هاشمی سال 65 در نمازجمعه درباره آرایش زنان در جامعه با انتقاد میگوید: «خانمی که خودش را درست کرده، موهایش را آنجور درست کرده، دستش را، صورتش را، پایش را آنجور زینت کرده و بهترین لباس را پوشیده، این هیکل را درست کرده آمده توی خیابان، تصور اینکه این هیکل توی جامعه میآید تبدیل میشود در آخرت به یک موجود متعفنی که هرکس نزدیکش میشود باید دماغش را بگیرد که از بوی تعفن او اذیت نشود از اعتقاد به رابطه بین دنیا و آخرت سرچشمه میگیرد که ما نمیتوانیم این را منکر بشویم. ما نمیتوانیم اینها را نادیده بگیریم.» این اظهارات آقای هاشمی در آن زمان در شرایطی بوده که قطعا نحوه پوشش در سال 65 بسیار متفاوت از سال 93 بوده است و اساسا پوششها قابلمقایسه نیست. یعنی آقای هاشمی به پوششی معترض شده بود که در جامعه امروزی اعتراض به آن پوشش به هیچ عنوان پذیرفته نیست.
از نان هم بگویید!
آقای هاشمیرفسنجانی اصلیترین حامی دولت مستقر است و بدون تردید فراز و فرودهای دولت روحانی موجب فراز و فرود جایگاه سیاسی او خواهد شد. قطعا باتوجه به اتفاقاتی که در انتخابات 24 خرداد 1392 رخ داد، هاشمی را پاسخگوی عملکرد دولت روحانی میدانند. این روزها آقای هاشمی اگر نسبت به مخدوش شدن اعتبار سیاسی خود در ماجرای مستند «منروحانی هستم» دغدغهای ندارد اما قطعا باید در اندیشه پاسخگویی به سوالات فراوانی باشد که نسبت به وضعیت معیشت مردم به وجود آمده است. اگر آقای هاشمی از زنان میگوید– حال دغدغه او درست باشد یا غلط– قطعا باید از وضعیت نان هم بگوید. طرح موضوعات نمایشی برای رسانهها و حاشیهسازی برای انحراف افکارعمومی از مسائل اصلی برای مردم نان نمیشود. آقای هاشمیرفسنجانی باید این روزها درباره وعدههای اقتصادی که به مردم داده شد، سخن بگوید. اینکه چرا گرانی بیشتر شده است؟ چرا مردم تاثیر اقدامات این دولت در سفره خود را احساس نمیکنند.
چرا بهرغم وعدههای داده شده درباره تحریمها قیمت خودرو افزایش یافته است؟ درآمد حاصل از افزایش حاملهای انرژی در کدام حوزهها مصرف میشود؟ چرا بهرغم افزایش قیمت حاملهای انرژی یارانهها افزایش نیافت؟ چرا به رغم وعدههای داده شده میانگین شیب افزایش قیمتها بین 50 تا 70 درصد بوده است؟ چرا بهرغم توقف غنیسازی 20 درصد و امتیازات هستهای فراوانی که به غرب داده شد، هنوز حتی یک دلار نیز از محل آزادسازی 4 درصد از داراییهای بلوکه شده، وارد کشور نشده است؟ چرا بهرغم وعدههای انتخاباتی رئیسجمهور، هر روز شاهد ارائه طرحهای دولتی برای برچیدن یارانه نقدی هستیم؟ و سوالات بیشمار دیگری نیز وجود دارد که مردم در حوزه معیشت خود مطرح میکنند و هنوز هیچیک از مسؤولان دولتی و حامیان آنها به آن پاسخ ندادهاند. افکار عمومی انتظار دارد به جای طرح مسائل حاشیهای به این موضوعات و به طور ویژه به معیشت مردم پرداخته و توجه شود. این دولت برآمده از وعدههای متنوع معیشتی است. حال موضوع معیشت به حاشیه رفته و هر روزه شاهد اظهارات حاشیهای از سوی دولتیها هستیم که موضوع معیشت را به حاشیه میبرد. آقای هاشمی بهتر است به این سوالات پاسخ دهد و بهتر است دغدغه خود را نیز بر دغدغه مردم منطبق کند.
منبع: وطن امروز