به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ظهر امروز نشست صمیمانه نخبگان، فرهیختگان و اهالی هنر و رسانه با هاشمی رفسنجانی در مرکز همایش کتابخانه ملی برگزار شد.
تقی آزاد اَرمکی، استاد جامعه شناسی دانشگاه تهران و از جمله کاندیداهای ریاست این دانشگاه به سخنرانی پرداخت وی رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در دوران اصلاحات بود.
وی در تبین مسائل اجتماعی کشور ایران گفت: من دو مسئله اساسی را مطرح می کنم تا نهایتاً به مفهومی که در جامعه ایران مغفول مانده، اشاره کنم و آن مفهوم «زندگی ایرانی» است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در ادامه گفت: تنظیم زندگی اجتماعی در زمان بحران به معنی تنظیم زندگی در زمان آسایش نیست در این روزها که مدرنیته و تکنولوژی بسیار گسترده شده است خانواده ها راحت تر از گذشته می توانند زندگی خودشان را تنظیم کنند.وقتی در حوزه خانواده و فرهنگ می آییم این مسئله خود را بیشتر نشان می دهد، ما با دخالت های خود این تنظیم زندگی را سخت کرده ایم یعنی خانواده را در مقابل جامعه، حکومت و دین قرار داده ایم.
وی در ادامه تصریح کرد: با این شرایط فرهنگی چگونه می توانیم وارد عمل شویم؟اگر خانواده حس کند مورد تهدید قرار گرفته موضع تدافعی می گیرد این یعنی هجوم به خانواده، ما باید تلاش کنیم خانواده به مهارت های خودش برگردد، در سیاست گذاری فرهنگی به جای اینکه بایدها و نبایدهای زیادی را تولید کنیم باید سراغ افزایش مهارت های زندگی برویم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اتفاقی که در خانواده افتاده موجب بی کانونی فرهنگی شده است بنابراین فرهنگ دچار معضلات گوناگونی می شود در خود خانواده هم دچار بی کانونی شده ایم یعنی دیگر والدین کانون خانواده نیستند و زنان و فرزندان از خانواده جدا شده اند بنابراین باید به مهارت های زندگی بپردازیم.
در ادامه جلسه دکتر ناصر مهدوی، استاد عرفان دانشگاه شهید بهشتی در خصوص عقل نقدی در مقابل عقل جزمی صحبت کرد و فرهنگ سنتی ایرانیان را جزمی خواند و این فرهنگ را تقبیح کرد.