کد خبر:۳۱۴۵۷۱
دستاورد جدید محققان کشور

ارائه الگوریتمی برای تعیین محل نصب حسگرهای بی‌سیم در موزه‌ها و بانک‌ها

به تازگی پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به عرضه الگوریتمی شدند که با استفاده از آن می‌توان محل نصب مناسب حسگرهای بی‌سیم در اماکنی با حساسیت بالا چون موزه‌ها و بانک‌ها را تعیین کند.
ساناز سلطانی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به کارکردهای حسگرها در محیط‌های مختلف، گفت: زمانی که حسگرها در محیطی قرار می‌گیرند اطلاعات مورد نیازی چون گرما، نور و  فشار که لازم است از محیط دریافت شود را رصد و ارسال می‌کند.
 
وی با اشاره به اینکه حسگرها معمولا در برد محدودی اطلاعات را دریافت (sense) می‌کنند، اظهار داشت: در مواقعی که قصد داریم تا محیطی را توسط چندین حسگر پوشش حداکثری دهیم، توجه به نحوه ارتباط این حسگرها و قرار دادن آنها در حالت بهینه از مسایلی است که باید به آن توجه شود.
 
سلطانی، از طراحی الگوریتمی برای ایجاد پوشش حداکثری توسط تعداد ثابتی حسگر با همبندی (ارتباط) بالا خبر داد و در این باره اظهار داشت: در این پژوهش مشخصات محیط به الگوریتم داده می‌شود و الگوریتم با در نظر گرفتن پارامترهای محیطی، مکان مورد نظر برای نصب حسگر را مشخص می‌کند.
 
سلطانی با اشاره به اینکه این الگوریتم در تمامی اماکنی که نیاز به نظارت و دریافت اطلاعات دارند، می‌تواند کاربردی شود، خاطرنشان کرد: الگوریتم طراحی شده در مکان‌هایی مانند بانک، مترو، موزه و معابر شهری می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.
 
مجری طرح، به بیان عملکرد این حسگر در امکان مختلف پرداخت و یادآور شد: نصب حسگرها در موزه‌ها از حساسیت بالایی برخوردار است از این رو با استفاده از این الگوریتم می‌توان بهترین مکان برای قرارگیری حسگرها را مشخص کرد.
 
این محقق با اشاره به اینکه مساله پوشش از جمله مسائل اساسی در شبکه‌های حسگر بی‌سیم است و تاکنون روش‌های زیادی به منظور محاسبه ‌و بهبود آن ارائه شده است، خاطرنشان کرد: یکی از انواع مساله پوشش تحت عنوان پوشش نقطه‌ای شناخته می‌شود. در پوشش نقطه‌ای، هدف این است که با حداقل تعداد حسگر، تمام نقاط (یا هدف‌های) مورد نظر در منطقه پوشش داده شود.
 
وی در ادامه یادآور شد: مثلا در موزه قرارگیری یک سنسور برای مجسمه‌‌ای خاص مدنظر است که سیستم در این حالت با در نظرگرفتن اهداف نقطه‌ای به به‌کارگیری سنسورها در بهینه‌ترین حالت کمک می‌کند.
 
سلطانی در توضیح اهداف به کارگیری این پروژه اظهار داشت: رفع مشکل به کارگیری تعداد ثابتی حسگر با همبندی بالا از اهداف این پژوهش است که در مواردی مانند گران قیمت بودن حسگرها به دلیل بالا بودن سطح تکنولوژی به کار رفته در برخی حسگرها چه از لحاظ سخت افزاری و چه از لحاظ نرم افزاری بسیار مفید خواهد بود.
 
مجری طرح پوشش موانع و در نظرگرفتن پارامترهای واقعی را از برنامه‌های آینده برای توسعه این طرح عنوان کرد و افزود: در نظرگرفتن اولویت بالا برای هدف‌های تحت نظارت در مواقع ضروری و با اهمیت‌تر نیز از دیگر موارد پیش‌رو برای توسعه این طرح خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار