پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف موفق به ساخت نانوکامپوزیت برای اندازه گیری و تشخیص نوعی داروی ضد تورم شدند که عنوان این تحقیق روی جلد یکی از معترترین مجلات شیمی جهان منتشر شد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با انتشار مقالهایبا عنوان «نانوکامپوزیت مغناطیسی کیتوسان-پلیپیرول به عنوان میکروجاذب برای جداسازی نپروکسن» نوعی میکروجاذب جدید از نانوکامپوزیت تولید و معرفی کردند که برای جداسازی یک داروی پر استفاده به نام نپروکسن از محیط های آبی و بیولوژیکی و اندازه گیری متعاقب آن با سیستم طیف سنجی فلورسانس استفاده میشود.
نپروکسن یک داروی ضد تورم، تب و گرفتگی عضلات است که گاهی از طریق فاضلاب به منابع آبی نفوذ کرده و موجب آلودگیهای زیست محیطی میشود از این رو تشخیص و اندازهگیری آن از اهمیت فراوانی برخوردار است. به کارگیری جاذبهای موجود برای این امر دشوار و زمانبر بوده و فناوری ساخت آنها نیز در برخی موارد پیچیده است که با استفاده از میکرو جاذب تولید شده این امر میسر خواهد شد.
یکی از مهمترین نوآوریهای به کار رفته در این جاذب استفاده از نانو ذرات اکسید آهن برای القای خاصیت مغناطیسی است. با استفاده از این خاصیت عمل جداسازی ماده جاذب از نمونه پس از عمل جذب بسیار ساده و راحت میشود؛ چرا که میتوان این کار را به راحتی با استفاده از یک آهنربا انجام داد.
مقاله این طرح با تلاش حبیب باقری، استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف و همکاری علی روستایی دانشجوی سال آخر دوره دکتری تهیه شد که این مقاله به عنوان مقاله برجسته بر روی جلد اخیر مجله ANALYTICA CHIMICA ACTAبه عنوان یکی از مطرحترین مجلات پژوهشی بین المللی در زمینه شیمی تجزیه منتشر شده است.