کد خبر:۳۱۹۶۱۵

حفاظ نانویی مقاوم در مقابل ریزگردها در دانشگاه سیستان و بلوچستان ساخته شد

محققان پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان برای نخستین بار، حفاظ نانویی مقاوم در برابر ذرات معلق هوا و ریزگردها ساختند.
حفاظ نانویی مقاوم در مقابل ریزگردها در دانشگاه سیستان و بلوچستان ساخته شد

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زاهدان، محققان پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان توانستند تا برای نخستین بار، حفاظ نانویی مقاوم در برابر ذرات معلق هوا و ریزگردها را بسازند.


این اختراع که به صورت توری پنجره نانویی است و در مقابل فضای باز و تغییرات گرما و سرما نیز مقاوم است، با همکاری اساتید بنام نانوشیمی طراحی و ساخته شده است که پس از آزمایشات مختلف در منطقه سیستان، مشخص شد که این پروژه مقاومت کافی در مقابل عناصر اقلیمی داشته و قابل شست وشو نیز است؛ بنابراین می تواند تولید و مورد آزمایش میدانی قرار گیرد.


پژوهشکده علوم زمین و جغرافیای دانشگاه سیستان و بلوچستان آمادگی کافی برای تولید حداقل 20 مترمربع از این تور نانویی و آزمایش میدانی آن از طریق ساخت تونل باد (ایجاد شرایط توفانی به شکل مصنوعی با انواع ریزگردها در آزمایشگاه) را دارد.

 

لازم به ذکر است، در 15 سال اخیر و پس از خشک شدن دریاچه هامون و به تبع آن افزایش ریزگردها، مشکلات ناشی از گرد و غبار علاوه بر تاثیر منفی در فعالیت های اجتماعی و اقتصادی، سلامت مردم آن منطقه را نیز به خطر انداخته است؛ به طوری که اکنون بالاترین آمار رشد مبتلایان به بیماری سل مربوط به منطقه سیستان است که این محصول خود می تواند کمک بزرگی به مردم منطقه باشد./170ب2/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار