کد خبر:۳۱۷۵۹۵
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» عنوان شد؛

ساخت ربات تار نواز توسط پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی

پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی ربات‌های نوازنده‌ای طراحی کردند که با استفاده از 3 نوع ابزار نوازندگی، قادر است هر سبکی از موسیقی را اجرا کند.
مجتبی حیدری، مجری طرح ربات‌های نوازنده در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با تاکید بر اینکه استفاده از تکنولوژی‌های نو به ویژه ربات‌ها نباید تنها برای مصارف علمی و نظامی باشد، گفت: همواره علم رباتیک به دلیل خصوصیات ویژه‌ای که دارد مورد توجه عموم مردم قرار داشته است و در سال‌های اخیر همگان سعی کردند تا با ساخت ربات‌هایی که بیشترین شباهت به انسان را دارند در این علم پیشرو باشند.
 
وی در همین راستا از طراحی ربات‌های نوازنده در دانشگاه شهید بهشتی خبر داد و خاطر نشان کرد: در این طرح که در واقع طراحی ربات‌های انسان‌ نما است در شاخه نوازنده است یک گروه موسیقی تلفیقی متشکل از انسان و ربات است که ربات‌های آن قادر به نواختن پیانو، گیتار و تار هستند.
 
حیدری با اشاره به اینکه ربات‌های گیتاریست و پیانیست پیش از این در کشور آلمان ساخته شده بودند، اظهار داشت:‌ پژوهشگران دانشگاه شهید بهشتی توانسته‌اند در این طرح ربات تاریسمی طراحی کنند که قادر است انواع قطعات موسیقی را اجرا کند.
 
مجری طرح، دست‌های متحرک با دامنه حرکتی بالا را از مزایای این ربات عنوان کرد و یادآور شد: ساز تار به دلیل مشکلاتی که در نواختن آن دارد بسیار سخت است و این در حالی است که این ربات‌های طراحی شده قادر به نواختن این ساز هستند.
 
حیدری در توضیح نحوه اجرای موسیقی از سوی ربات‌های ساخته شده، اظهار داشت: این ربات‌ها نت‌‌ها را از طریق نرم‌افزاری دریافت می‌کنند و سپس با استفاده از تحلیل‌گرهایی که در آن به کار رفته است قادر به اجرای موسیقی هستند.
 
وی مدت زمان اجرای این پروژه را دو سال عنوان کرد و گفت:‌ این طرح توسط دانشجویان رشته برق و مکانیک طراحی و پیاده‌سازی شده است.
 
به گزارش «خبرگزاری دانشجو» ربات‌های نوازنده امروز در بیست و دومین کنفرانس مهندسی برق ایران در دانشگاه شهید بهشتی رونمایی خواهند شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار