سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه «من روحانی هستم» را دیدهام و برای تهیهکنندگان آن آرزوی موفقیت دارم، گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره برای دستیابی به توافق برد ـ برد مصمم است و مذاکرات مسیر طبیعی خودش را طی خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی «خبرگزاری دانشجو»، مرضیه افخم در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت علی عسگری اظهار داشت: وزارت امور خارجه از همان ابتدا نگرانی خود را نسبت به ربوده شدن علی عسگری اظهار کرد و ما همواره در حالی پیگیری این موضوع هستیم و نگرانیهای خودمان را به کمیته صلیب سرخ جهانی و دیگر کمیتههای بینالمللی اعلام کردهایم و به محض اینکه اطلاعاتی در این خصوص به ما برسد آن را اعلام میکنیم.
وی همچنین در مورد مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 افزود: نشستهای غیررسمی کارشناسی در فواصل مذاکرات ایران و 1+5 ادامه دارد، البته هنوز زمان و مکان نشست بعدی ایران و 1+5 به طور دقیق مشخص نیست و در صورت مشخص شدن، آن را اعلام خواهیم کرد.
افخم همچنین در پاسخ به سوالی در مورد انتخابات عراق افزود: ما انتخابات عراق را به ملت و دولت این کشور تبریک میگوییم. ایران از اینکه ملت عراق گام سیاسی برداشته است ابراز امیدواری می کند؛ فعالیت آحاد ملت عراق، مراجع عظام، تشکلها و تمام کسانی که در این روند سیاسی حضور داشتهاند، قابل تقدیر است. برگزاری انتخابات در این کشور با سازوکارهای پیش بینی شده و حضور تشکلهای سیاسی و مولفههای مثبت و سازنده بوده که در روند برگزاری این انتخابات تاثیر بسزایی داشته است.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران معتقد است روند دولت عراق باید با همین پشتیبانی ادامه پیدا کند و فعالیت آنها نسبت به تشکیل دولت فراگیر و فعال ادامه داشته باشد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد سفر وزیر امور خارجه به عربستان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای تقویت روابط با کشورهای حوزه خلیج فارس همواره سفر مقامات ایرانی را در دستور کار قرار داده و زمان بندی سفرها نیز ادامه دارد. جمهوری اسلامی ایران و عربستان کشورهای مهمی هستند که روابط آنها تاثیرات مهمی خواهد داشت.
افخم همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات آقای تخت روانچی در مورد اینکه ما عذرخواهی از سفارت انگلیس دریافت نکردهایم، گفت: طی گفتگوهایی که ایران و انگلیس داشتهاند، دو طرف درباره روابط ایران و انگلیس صحبتهایی کردهاند؛ چرا که تعطیلی سفارتخانهها خسارتهای بسیاری برای دو طرف داشته است.
وی همچنین در مورد روند مذاکرات ایران و 1+5 ادامه داد: گفتگوها در مسیر طبیعی خودش طی میشود و ما از ابتدا اعلام کردیم که گفتگوها سخت و پیچیده خواهد بود. بحثهای جدیتری مطرح شده است و جمهوری اسلامی ایران برای دستیابی به توافق برد-برد مصمم است. گفتگوها بسیار خوب بوده و تیم ایرانی مذاکرات را با کلام هوشمندانه به پیش برده، بنابراین ارزیابیهای شتاب زده در این خصوص دقیق نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در مورد مذاکرات ایران و آژانس خاطرنشان کرد: امروز معاون مدیرکل آژانس در تهران حضور خواهد داشت و مذاکرات یک روزه با آژانس انرژی اتمی صورت خواهد گرفت که امیدواریم این مذاکرات به خوبی پیش برود.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وزارت خارجه انگلیس از هموطنان خود خواسته است که از سفرهای غیر ضروری به ایران خودداری کنند، افزود: آنها هم مثل ما توصیههای مسافرتی دارند و طبیعی است که چنین بیانیههایی را بدهند، پس ارتباط دادن آن با موضوع سفارت درست نیست.
افخم در پاسخ به سوالی در مورد بازداشت شدگان ایرانی در ترکمنستان افزود: گفتگوهای بین ما و مقامات ترکمنستان در این خصوص ادامه دارد و به محض اینکه توافقی دراین خصوص صورت بگیرد اطلاع رسانی خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مسئول مذاکره کننده و منتقدان مناظرهای در خصوص مذاکرات خواهند داشت، ادامه داد: مناظره بین مسئول مذاکره کننده و منتقدان منتفی است و چنین بحثهایی اصل زیر سوال بردن برای شروع مذاکره و عموماً دولت و طرف رسمی مذاکره کننده است، اما ما درخواست کردهایم کسانی که طرح یا پیشنهادی دارند ارائه بدهند تا این پیشنهادها متناسب با بخشهای کارشناسی سنجیده شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر مذاکرات به نتیجه نرسد دولت و تیم مذاکره کننده چه اقداماتی انجام خواهند داد، گفت: دیپلماتها کار سختی دارند و برای دستیابی به نتیجه بر این اساس تصمیماتی خواهیم گرفت؛ اگر پیش بینی کنیم که به نتیجه می رسیم یا نمیرسیم این پیش بینی زودهنگام است. ما از همان ابتدا اعلام کردیم که مذاکرات باید بر مبنای برد-برد باشد و نسبت به تصمیم گیری نیز اعلام نظر خواهیم کرد.
وی گفت: فیلم «من روحانی هستم» را دیدهام و به نظر می رسد کاری بوده و تلاشی شده است، اما امیدواریم کاری حرفهایتر و به دور از مواضع سیاسی انجام شود و برای تهیه کنندگان آن نیز آرزوی موفقیت داریم.
افخم همچنین در مورد وضعیت نیک بخت، دیپلمات ربوده شده ایرانی در یمن گفت: آقای امیرعبداللهیان امروز احتمالاً سفری به یمن خواهند داشت و ما همواره اعلام کردهایم که پیگیری وضعیت آقای نیک بخت یکی از موضوعات اصلی ماست. ما از مقامات یمنی می خواهیم که این موضوع را پیگیری کنند و امیدواریم که به نتیجه برسیم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد همکاری ایران و عراق و موضوع منافقین گفت: منافقین گروه تروریستی هستند که قریب به 17 هزار ایرانی را به شهادت رساندهاند. ما همواره از دولت عراق خواستهایم تا آنها را تحویل بدهد و اعلام کردیم که کسانی که جرمی نداشته و قتل مرتکب نشدهاند، میتوانند به ایران برگردند و وزارت امور خارجه نیز این موضوع را در دستور کار خود دارد.
افخم در ادامه نشست خبری با خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ساختمانی برای سفیر ایران در نروژ خریداری شده است، افزود: این خبر درست است و در بسیاری از کشورها با توجه به هزینههای موجود، املاکی خریداری میشود، البته کارشناسانی هستند که محلها و قیمتها را رصد میکنند؛ چرا که هزینههای اجاره ملک برای اقامت سفیر بسیار بالا بوده، بنابراین خرید ملک بسیار مناسبتر است. ملکی که خریداری میشود به نام جمهوری اسلامی ایران است و به نام سفیر نبوده، لذا هم مکان ملک و هم کاربرد و دسترسی آن سنجیده میشود، البته لازم به ذکر است که سفیر ایران در نروژ نیز یکی از دیپلماتهای باسابقه وزارت امور خارجه است.
وی در مورد کروهگهای ترویستی، بخصوص بوکوحرام ادامه داد: بحث تروریستی موضوعی است که ما همواره نگرانی خودمان را در مورد آن اعلام کرده ایم؛ همچنین درباره اتفاقی که در نیجریه افتاد نیز ابراز نگرانی کرده و در دو روز گذشته آقای امیرعبداللهیان دیداری با سفیر نیجریه در این خصوص داشت و کمک دولت ایران به دولت نیجریه اعلام شد. قطعاً همکاری و اتفاق نظر کشورهای اسلامی میتواند کمک کند تا اقدامات تروریستی توسعه نیابد. ما همواره اعلام کردهایم اگر اقدامات جدی صورت نگیرد دامنه فعالیت گروههای تروریستی و تکفیری به یک منطقه محدود نخواهد شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خبرهایی منتشر شده که سوریه برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خود از ایران دعوت کرده است، گفت: بله چنین موضوعی رخ داده و چنین برنامهای نیز در دستور کار است و از گروههایی از ایران دعوت شده؛ چرا که جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که همواره بر راهکار سیاسی در این کشور تاکید کرده و ما فکر میکنیم بتدریج جامعه جهانی باید این موضوع را درک کند. امیدواریم این واقع گرایی بیشتر شود؛ چرا که تحریک گروه های مخالف و تشویق آنها علیه ملت سوریه نتیجهای نخواهد داشت.
افخم همچنین در مورد وضعیت جمشید دانایی فر افزود: سفرهای مسئولان کشورمان در این خصوص ادامه دارد و موضوع آقای دانایی فر یکی از محورهای گفتگو است. هنوز خبری بیش از آنچه که از قبل منتشر شده است، وجود ندارد، البته اظهارنظرهای متعددی در این خصوص مطرح میشود و ما اطلاعات رسمی در این باره را اعلام خواهیم کرد.
وی در مورد وضعیت ربوده شدن شمشیرباز ایرانی گفت: نهادهای ذیربط در حال پیگیری این موضوع هستند و وزارت امور خارجه هنوز در این مسئله دخالتی نداشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در مورد وضعیت امیر حکمتی خاطرنشان کرد: هنوز خبر جدیدی در این خصوص نداریم.
افخم در پاسخ به سوالی در مورد سفر امیر کویت به ایران اظهار داشت: برنامه سفر امیر کویت به ایران، به دعوت دکتر روحانی صورت گرفته است که در دهم و یازدهم خرداد ماه انجام میشود. گفتگوهای رسمی در این زمینه در جریان است و گروههای کارشناسی سعی دارند تا این گفتگوها را به نتیجه برسانند؛ ما فکر میکنیم صفحه جدیدی با انجام این سفر آغاز میشود.
وی همچنین در مورد سفر امروز دکتر روحانی به چین و دیگر کشورها افزود: سفر روحانی به چین به منظور شرکت در اجلاس سیکا صورت گرفت؛ وی گفتگوهای دو جانبه با مقامات چینی خواهد داشت و سفر به آمریکا لاتین و ترکیه نیز در دست بررسی است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون اعلام کرده است که مذاکرات ایران و 1+5 ممکن است ماهها طول بکشد، گفت: طرفین یک جدول زمان بندی را مشخص کردند که این جدول تا پایان تیر ماه خواهد بود. روند و نتیجه مذاکرات مشخص است، ولی نمیتوان درباره اینکه چه زمانی به نتیجه می رسیم، پیش بینی زودهنگام داشت.
افخم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای دکتر ظریف در مذاکراتی با البرادعی در سال 2005 اعلام کرد که از شکست مذاکرات رقبای انتخابات ریاست جمهوری سود خواهد برد، آیا با این اظهارات این شائبه ایجاد نمیشود که آقای ظریف منافع ملی را دنبال خواهد کرد یا خیر، گفت: مذاکرات ادامه دارد و عزم دو طرف برای به نتیجه رسیدن مذاکرات نیز؛ بخشی از مستنداتی که درباره آن صحبت می کنید، تایید شده و بخشی دیگر نه. مذاکرات یک بحث فراملی است و نباید با ایجاد شائبه و رقابتهای سیاسی و جناحی گره زده شود، بهتر است دوستان با نگاه ملی به آن توجه کنند؛ چرا که مجموعه تیم مذاکره کننده تصمیمگیرندگان عالی هستند. در این مذاکرات همواره به طرف غربی تاکید میشود که اشتباهات گذشته خود را تکرار نکند؛ چرا که اشتباهات آنها موجب شده است که این موضوع به یک موضوع غیرواقعی تبدیل شود.
وی ادامه داد: ارزیابی غلط مانع از پیشرفت کار میشود؛ همه طرفهای درگیر گواه خیلی خوبی هستند که تیم مذاکره کننده به صورت هوشمند و فراگیر موضوع مذاکرات را کار میکنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات عراقچی در کمیسیون امنیت ملی و اینکه آمریکایی ها در مذاکرات موشکهای بالستیک ایران را مطرح کردند، گفت: در مذاکرات از ابتدا موضوعات متعددی بحث شد و ما اعلام کردیم که نسبت به توان دفاعی و موشکی خود بحث نمیکنیم و بر همین اساس کار دنبال می شود. در حال حاضر مذاکرات وارد بحثهای جدیتری شده است و موضوعات متعددی از جمله غنیسازی اراک و تحریمها مجدداً مورد مذاکره قرار گرفته است. ما همواره اعلام کردیم که در مقابل زیادهخواهیها مقاومت میکنیم و نسبت به اینکه توافقاتی حاصل شود، پایبندیم. در این دوره از مذاکرات نگارش شروع نشد و بحثهای جدیتری مطرح شد.
افخم همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تا پایان شهریور 400 نفر از کارمندان وزارت خارجه بازنشسته میشوند، وزارت امور خارجه در این خصوص چه اقدامی انجام میدهد و اینکه بحث طرح مهرآفرین به کجا رسیده است، گفت: بحث طرح مهرآفرین با موانع و مشکلاتی قانونی مواجه شده است و بررسی وضعیت افرادی که مشمول طرح مهرآفرین میشوند ادامه دارد. در خصوص نیروی جدید وزارت امور خارجه نیز جدول خاصی برای برگزاری آزمون وجود دارد که برخی پذیرفته شده و مراحل استخدام آنها شروع شده و یا ادامه دارد.
وی همچنین در مورد مستند «من روحانی هستم» افزود: به نظر میرسد به اندازه کافی واکنشهایی نسبت به این موضوع صورت گرفته؛ تلاشهایی شده بود، اما امیدوارم این کار حرفهای و به دور از اهداف سیاسی ادامه پیدا کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد وضعیت ابوطالبی گفت: اقدام جدیدی در این خصوص صورت نگرفته است.
اولين خبر فردا يا شايدم چند روز ديگه آقاي ... سخنگوي وزير امور شد !!! ( اصلا تعجب نكنيد )
البته شايد خانم افخم فيلمو از آخرش ديدند منظور اسامي كارگردان و تهيه كننده ووووو كه همه خانم بودند خواستند به نوعي از كار ايشان حمايت كنند ولي غافل از اينكه شايد كارشو از دست بده
نكته مهم اينكه خانم افخم شما كه مستند را ديد اونو مجاني ديد يا بابت هم پول دادي مجاني نگاه كردن يه جور عدم حمايته
البته شايد خانم افخم فيلمو از آخرش ديدند منظور اسامي كارگردان و تهيه كننده ووووو كه همه خانم بودند خواستند به نوعي از كار ايشان حمايت كنند ولي غافل از اينكه شايد كارشو از دست بده
نكته مهم اينكه خانم افخم شما كه مستند را ديد اونو مجاني ديد يا بابت هم پول دادي مجاني نگاه كردن يه جور عدم حمايته
مگه دوران معاويه
اس؟