محققان دانشگاه تهران با استفاده از عصاره هسته خرما پوششهای پلیمری برای جلوگیری از فساد مواد غذایی و تولید داروهای هدفمند تولید کردند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» بیشتر ترکیبات مواد غذایی، در حین تهیه در صنعت و یا آماده سازی برای مصرف، تجزیه شده و اثرات سودمند مورد نظر را از دست میدهند. نشاسته یک پلیمر طبیعی ارزان قیمت و زیست تخریبپذیر است که در سالهای اخیر برای جلوگیری از فاسد شدن مواد غذایی، توجه محققان را به خود جلب کرده است.
محققان دانشگاه تهران نیز با توجه به قابلیتهای این ماده در مطالعات اخیر خود سعی کردند به کمک نانو کریستالهای نشاسته، پوششی مناسب برای حفظ اثرات ترکیبات غذایی تهیه کنند.
این پوشش نه تنها اثرات جانبی نامطلوبی بر محیط زیست یا مصرفکننده ندارد، بلکه با استفاده از آن در ساخت داروهایی با رهاسازی هدفمند، میتوان از اثرات سلامت بخشی آن نیز بهره جست.
برای این منظور نانوکریستالهای مذکور از آبکافت (هیدرولیز) اسیدی گرانول نشاسته در دمای محیط تهیه شدند و در نتیجه در مقابل محیط اسیدی مقاوم هستند. از دیگر خصوصیات این نانوکریستالها میتوان به سختی آن اشاره کرد. از این مزیت در پوششهای تولید شده میتوان برای غنیسازی نوشیدنیهای غذایی و دارویی شفاف که دارای شرایط اسیدی هستند، استفاده کرد.
در این طرح عصاره هسته خرما به عنوان منبع غنی ترکیبات پلیفنول و آنتیاکسیدان مورد توجه واقع شده و درون پوشش نانوکریستالی نشاسته قرار گرفته است. ترکیبات غذایی حاوی فنول در بسیاری از فرایندهای سوخت و ساز بدن و مقابله با توسعه بیماریها نقش دارند.
از پوشش تولید شده میتوان در صنایع غذایی و دارویی بهره برد.