کد خبر:۳۲۰۹۹۶

حذف قوانین دست و پاگیر برای افزایش ارزش افزوده/ اشتباه کشور در واگذاری منابع مالی به پژوهشگر ان

معاون علمی ریاست جمهوری از حذف قوانین دست و پاگیر در جهت افزایش ارزش افزوده خبر داد و گفت: در حوزه ارتباط صنعت و دانش تصور کردیم اگر منابع مالی در اختیار پژوهشگران قرار دهیم پیشرفت می‌کنیم که این مساله اشتباه بزرگ ما بود زیرا نخبگان ما از کشور خارج می‌شوند.
  به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» سورنا ستاری در همایش بازار دارایی فکری با بیان اینکه در اقتصادی که تمام درآمد آن از محل خام‌فروشی نفت است صحبت از اقتصاد دانش‌بنیان امری بیگانه تلقی می‌شود، افزود: در کشورهایی که دارای منابع زیرزمینی هستند ساختارهای دولت براساس مدیریت دانش نیست و به همین دلیل این کشورها پیشرفت نمی‌کنند.
 
معاون علی و فناوری ریاست جمهوری، ادامه داد: زمانی شرکت‌های فولادسازی و پتروشیمی لیدر بازار بودند ولی در حال حاضر شرکت‌هایی مانند گوگل، ماکروسافت و فیسبوک بدون مشکلاتی نظیر آلودگی‌های زیست‌محیطی بازار را در دست گرفته‌اند.
 
وی با طرح این پرسش که توسعه دهه 60 در استان‌های کشور چه ارمغانی داشته است، اظهار داشت: در حوزه ارتباط صنعت و دانش نیز تصور کردیم اگر منابع مالی را در اختیار پژوهشگر قرار دهیم پیشرفت می‌کنیم که این مساله اشتباه بزرگ ما بود زیرا نخبگان ما از کشور خارج می‌شوند.
 
ستاری با تاکید بر اینکه در کشورهای دیگر به دانشگاه‌های ما مانند معدن طلا نگاه می‌کنند ولی ما نخبگانمان را از دست می‌دهیم، خاطر نشان کرد: قانون شرکت‌های دانش‌بنیان قانون بسیار پیشرفته‌ای است که اجرای آن به عنوان یکی از اهداف اصلی معاونت علمی مطرح می‌شود ولی برای اجرای این قانون باید ساختارهای اقتصادی کشور متحول شود ضمن آنکه باید دانشگاه‌ها از مقاله‌ محوری خارج شوند.
 
وی با انتقاد از نبود رویکرد علمی در سیستم بانکی کشور، یادآور شد: جایی برای جذب آنها نداریم از این رو صندوق نوآوری و شکوفایی تاسیس شد که در این صندوق یک فرد بانکی نیز حضور ندارد و به همین دلیل فرق بین نخبه و غیرنخبه درک می‌شود.
 
معاون علمی در عین حال با بیان اینکه دانشگاه‌های کشور باید یاد بگیرند که درآمدشان از طریق دولت یا شهریه نباشد بلکه از راه فروش فناوری به سود برسند، اضافه کرد: مشکلات ما به دلیل اقتصاد نفتی است ولی ما باید بدون تکیه به اقتصاد نفتی کار کنیم، ساختارهای اقتصادی ما جوابگوی نیازهای علم و فناوری کشور نیست از این رو باید تلاش کنیم تا بورس ایده را به جایگاه اصلی برسانیم.
 
به گفته ستاری آیین‌نامه‌های کشور به طور روزانه در حال تغییر است و مقررات دست و پا گیر حذف می‌شود تا نخبگان به سمتی حرکت کنند که برای کشور ارزش افزوده داشته باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار