کد خبر:۳۲۱۲۱۰
بهبود خواص مغناطیسی یک ماده صنعتی از سوی محققان کشور
پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان با بهرهگیری از فناوری نانو توانستند ویژگیهای یک ماده مغناطیسی پرکاربرد در صنایع مختلف را بهبود بخشند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» فریت باریم، ماده مغناطیسی است که در ساخت آهنرباهای دائمی، محیطهای ضبط مغناطیسی و جاذب امواج مایکروویو به کار برده میشود. اندازه، ساختار و خواص مغناطیسی این ماده به شدت به شرایط تولید آن و همچنین طبیعت مواد اولیه مورد استفاده در فرایند تولید وابسته است.
از این رو محققان دانشگاه صنعتی اصفهان با اجرای پروژه تحقیقاتی تلاش کردند تا نانوذرات فریت باریم تولید شده و تأثیر دمای بازپخت بر ویژگیهای مغناطیسی محصول نهایی مورد بررسی قرار دهند.
در مطالعات موجود، عموما برای ساخت نانوذرات فریت باریم از روشهای مختلفی نظیر سل-ژل و یا هیدروترمال استفاده شده است. اما در این پژوهش، تولید این نانو ذرات به روش همرسوبی در حضور غلظت بالای یون هیدروکسید و شرایط دمای پایین فرایند صورت گرفته است.
با توجه به پایین بودن دمای ساخت نمونهها، کاهش مصرف انرژی و افزایش سرعت تهیه محصول نهایی ازنتایج مهم این طرح به شمار میروند.
در این مطالعات این محققان موفق شدند خواص مغناطیسی فریت باریم که دارای کاربردهای وسیع در صنایع است را بهبود بخشند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.