به گزارش خبرنگار علمی «
خبرگزاری دانشجو» دکتر علیرضا رهایی در نشست هم اندیشی طرح کلان ملی توسعه فناوری و تولید باتری های لیتیومی در کشور و فرهنگ سازی استفاده از خودروی برقی با بیان اینکه خودروهای برقی در کشورهای پیشرفته مورد توجه قرار گرفته است، افزود: در کشورهایی مانند ما بهره برداری از این نوع خودروها در حد تحقیقات است.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به تحقیقات انجام شده در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در این زمینه اظهار داشت: یکی از 17 طرح کلان دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و توسعه فناوری باتری های لیتیومی است که اجرای آن به این دانشگاه واگذار شده است و با همکاری برخی دانشگاه ها و بخش صنعت درحال اجرا است.
وی باتری های لیتیومی را باتری های بادوام توصیف کرد که در صنایع هوافضا و حمل و نقل کاربرد دارد و ادامه داد: اجرای این پروژه آغاز شده است و روند خوبی را طی می کند.
رهایی، با تاکید بر اینکه اجرای کامل این طرح منجر به استفاده از فناوری های روز دنیا در کشور خواهد شد، خاطر نشان کرد: یکی از چالش های شهرهای بزرگ دنیا از جمله ایران آلودگی های زیست محیطی و هوا است که منجر به بروز انواع بیماری ها در شهروندان شده است.
وی یادآور شد: این در حالی است با کاربردی کردن خودروهای برقی می توان سطح آلودگی های هوا و زیست محیطی را کاهش داد و توسعه باتری های لیتیومی در کشور زمینه ای برای بومی سازی این نوع خودروها خواهد شد.