پژوهشگران دانشگاه کاشان با استفاده از یک روش ساده و ارزان موفق به تولید نانو ذرات مس سلنید از یک منبع جدید سلنیوم شدند که در ساخت سلولهای خورشیدی کاربرد دارد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، نانو ذرات مس سلنید نوعی نیمه هادی هستند که به علت خواص منحصربه فرد میتوانند در سلولهای خورشیدی، فیلترهای نوری و مواد سوپریونی به کار گرفته شوند.
سوپریونها موادی هستند که با افزایش دما به بیش از دمای بحرانی آنها، در یک زمان نسبتا کوتاه به یک ماده رسانا تبدیل میشوند. محققان دلیل این امر را حرکت سریع یونهای این نوع مواد در دمای بالای دمای بحرانی خود گزارش کردهاند.
از آنجایی که نانوذرات مس سلنید نیز جز این نوع موادهستند، محققان بسیاری به دنبال تولید این نانو ذرات به کمک روشهای مختلف از جمله سنتز فراصوت و آلیاژ سازی مکانیکی هستند.
روش هیدروترمال نیز یکی دیگر از این روشهایی است که پژوهشگران دانشگاه کاشان به علت ساده و ارزان بودن در مطالعات خود در این زمینه مورد استفاده قرار دادند. این محققان در این تحقیق تلاش کردند تا با استفاده از یک منبع جدید سلنیوم، نانوذرات مس سلنید تولید کنند.
پژوهشگران این طرح تحقیقاتی علاوه بر تولید موفقیت آمیز این نانو ذرات از یک منبع جدید، به بررسی و تعیین شرایط بهینه مورد نیاز برای تهیه نانو ساختارهای خالص با شکل، ساختار و فاز مناسب پرداختند.
این نانوذرات میتوانند در سلولهای خورشیدی و فیلترهای نوری کاربرد گستردهای داشته باشند.