وزیر ارتباطات با گلایه از تعرفههای همراه اول به سخنان اخیر دبیر شورایعالی فضای مجازی در مورد تاخیر این وزارتخانه در ارایه گزارش پیشرفت شبکه ملی اطلاعات گفت: وزارت ارتباطات برنامههای خوبی در این زمینه دارد و تاخیر به وجود آمده به دلیل ورود مصوبات با اولویت بالا بوده است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی در حاشیه مراسم اعطای پروانه رادیو ترانک در جمع خبرنگاران در خصوص چگونگی کاهش هزینههای با اجرای رومینگ ملی افزود: رومینگ ملی به دلیل اشتراک میان سه اپراتور در اجرا با صرفه اقتصادی همراه خواهد بود به طوری که یک اپراتور نیاز ندارد برای پوشش جاده ای خود اقدام به راهاندازی تجهیزات جدید کند. با استفاده از پوشش اپراتورهای قالب میتوان سرعت بیشتری در گسترش داشته باشد که در این صورت هر مشترک با داشتن یک خط تلفن از امکانات سه اپراتور دیگر استفاده میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: با اجرای رومینگ ملی و استفاده مشترکان از این طرح اضافه پرداختی از مردم دریافت نخواهد شد چرا که اپراتور میزبان و مهمان خود در میزان پرداخت هزینههای اضافی توافق خواهند کرد.
وی با بیان اینکه سه ماه است که این وزارتخانه درباره ورود به نسلهای بالاتر اپراتورها در حال برنامهریزی است یادآور شد: در راستای اجرای طرح ورود به نسلهای سوم و چهارم موبایل پهنای باند کشور از 500 به 1200 گیگابیت در ثانیه افزایش پیدا کرده است که از همین رو با اجرای طرح ورود به نسلهای بالاتر مشکلی در زمینه تامین پهنای باند اتفاق نخواهد افتاد و استفاده از ابتیکیشنهای داخلی نیز کمک شایانی در بهبود پهنای باند داخل کشور خواهد داشت.
گلایه وزیر ارتباطات از افزایش تعرفه همراه اول
وزیر ارتباطات با گلایه از افزایش ناگهانی تعرفه مکالمات همراه اول خاطر نشان کرد: همراه اول با مدل محاسبهای و حساب کتاب انجام شده و میزان نرخ موثر عنوان میکند که افزایش قابل توجهی در تعرفه نرخ مکالمات وجود نداشته است در صورتی که مردم چنین حسی ندارند و مشاهده میکنند که نرخ 47 تومان به 57 تومان تبدیل شده است که همین امر موجب افزایش 30 درصدی صورت حساب مشترکان شده است.
وی با اشاره به اینکه تعرفه جدید همراه اول تنها به نفع مشترکان شهرستانی بوده است اظهار داشت: در افزایش تعرفه مکالمات همراه اول ضرر زیادی به مشترکان تهران وارد شد که پایتختنشینان همچنان از این افزایش ناگهانی ناخشنود هستند و پرداخت 15 تا 20 درصدی نرخ مکالمات را ناعادلانه می پندارند.
برنامههای وزارت ارتباطات برای ورود اپراتورهای جدید
واعظی در مورد برنامه های وزارت ارتباطات برای ورود اپراتورهای جدید اظهار داشت: هم اکنون وزارت ارتباطات در حال بررسی این موضوع است که آیا جامعه ایران ظرفیت ورود اپراتور جدید را دارد یا خیر و همچنین موضوع اپراتورهای مجازی نیز در دست پیگیری و بررسی است.
همچنین وی در پاسخ به سوالی درباره ارائه خدمات اپراتورهای خارجی در کشور یادآور شد: با ظرفیتی که هم اکنون در کشور وجود دارد امکان ورود اپراتورهای خارجی با صددرصد فعالیت توجیهی ندارد اما استفاده از تجربیات اپراتورهای خارجی بسیار خوب است و تنها در صورتی که ابتیکیشنهای خارجی از میزبانی داخل کشور استفاده کنند از ورود آنها استقبال میکنیم.
شرایط ورود اپراتورها برای ورود به نسلهای سوم و چهارم
وزیر ارتباطات انجام یکسانسازی، ترابدپذیری شمارهها و اشتراک پذیری را جزو الزاماتی دانست که اپراتورها برای ورود به نسل سوم و چهارم باید آنها را انجام دهند.
واعظی در مورد زمان دقیق ورود اپراتورهای همراه اول و ایرانسل به نسل های بالاتر اظهار داشت: اپراتور رایتل به دلیل پروانه ای که تا 31 مرداد دارد، مدت دوره انحصار داشته و این پروانه در این بازه زمانی به سایر اپراتورها داده نخواهد شد اما با پایان یافتن مدت انحصار یعنی از یک شهریور اپراتورهای همراه اول و ایرانسل پروانه ورود به نسلهای بالاتر را دریافت خواهند کرد اما آغاز فعالیت آنها منوط به اجرای پایلوت طرح است و تنها پس از اجرای کامل زیرساختها می تواند فعالیت خود را آغاز کند.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه در برخی موارد کاربر مجبور میشود چندین تعرفه را برای یک تماس بپردازد خاطر نشان کرد: با اجرای طرح رومینگ ملی چنین مشکلاتی رفع خواهد شد چرا که در صورت در دسترس نبودن آنتن یکی از اپراتورها مشترک از آنتن سایر اپراتورها استفاده خواهد کرد.
توضیح وزیر ارتباطات در مورد صحبتهای اخیر دبیر شورای عالی فضای مجازی
وی در توضیح صحبتهای اخیر دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره تاخیر در ارائه گزارش وزارت ارتباطات و از هم گسستگی این وزارتخانه در اجرای شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد: این موضوع ناشی از عدم اطلاع دبیر شورای عالی فضای مجازی در این زمینه است چرا که ایشان در جایگاهی نیست که در این زمینهها اظهار نظر کند زیرا وزارت ارتباطات برنامههای خوبی در این زمینه دارد و تاخیر به وجود آمده به دلیل ورود مصوبات با اولویت بالا بوده است و گزارش وزارت ارتباطات در زمینه پیشرفت شبکه ملی اطلاعات آماده است و هر زمان که شورای عالی فضای مجازی اعلام کند این گزارش ارائه خواهد شد.
مشترکان از اینترنت موبایل راضی نیستند
وزیر ارتباطات در رابطه با وضعیت نامناسب اینترنت موبایل در نسل دوم نیز یادآور شد: همواره تذکرات زیادی در این زمینه به اپراتورها داده شده است و بنده نیازی نمیبینم که این موضوعات را رسانهای کنم ولی موضوعاتی از این دست همواره در اولویتهای اصلی وزارت ارتباطات بوده است و انشاالله مشترکان تا نیمه دوم سال جاری خدمات بهتری را در این زمینه دریافت خواهند کرد.