کد خبر:۳۲۵۶۷۸
بررسی جزئیات دو طرح ملی در حوزه ارتباطات

پوشش 100 درصدی اپراتور سوم با رومینگ ملی/ امکان استفاده عسلویه از خدمات بی‌سیم

با اجرای کامل دو سرویس رومینگ ملی و اپراتور بی‌سیم پوشش صد درصدی کشور در حوزه شبکه موبایل خواهیم داشت و 80 درصد مراکز استان‌ها نیز ظرف مدت دو سال از خدمات بی‌سیم برخوردار خواهند شد؛ این در حالی است که مراکز نظامی و انتظامی از به‌کارگیری بی‌سیم عمومی معاف شدند.
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ در روزهای اخیر وزارت ارتباطات از دو طرح جدید یکی با نام «رومینگ ملی» و دیگری اعطای پروانه رادیو ترانک به صورت اعطای مجوز به آواسل به عنوان تنها اپراتور بی‌سیم کشور رونمایی کرد.
 
رومینگ ملی
 
رومینگ ملی خدمتی است که با استفاده از آن، یک اپراتور خدمات شبکه خود را در اختیار مشترکین اپراتور‌های میهمان قرار داده و با انعقاد موافقت‌نامه، از اپراتور میهمان هزینه دریافت می‌کند.
 
در این حالت هنگامی که مشترک اپراتور میهمان، از محدوده پوشش‌دهی شبکه موضوع پروانه خود خارج می‌شود، به ‌صورت خود‌کار امکان برقراری ارتباط و دریافت خدمات تعریف شده از طریق شبکه اپراتور میزبان را دارد.
 
کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به منظور سرعت بخشیدن به توسعه و ارتقا کیفی خدمات تلفن همراه، کاهش قیمت تمام شده شبکه‌ها و استفاده بهتر از زیر‌ساخت‌های موجود در کشور براساس مصوبه 131 این کمیسیون «اصول حاکم بر ارایه خدمات رومینگ ملی در کشور» را در بهمن سال 90 تصویب کرد.
 
براساس این مصوبه اپراتورهای سیار موظف بودند خدمات رومینگ ملی را برحسب درخواست اپراتور سیار دیگر در اختیار آنها قرار دهند.
 
با بازنگری این مصوبه در اسفند 92، براساس مصوبه 183 کمیسیون تنظیم مقررات،  اپراتورهای سیار غالب (همراه اول و ایرانسل) ملزم شدند خدمات رومینگ ملی را برحسب درخواست اپراتور سیار غیر غالب در اختیار آنها قرار دهند که چارچوب این مصوبه، اپراتور غالب اپراتوری است که با تایید رگولاتوری حداقل 25 درصد سهم بازار تلفن همراه کشور را در اختیار داشته باشد.
 
همچنین در مصوبه بازنگری شده، اپراتور میزبان از پرداخت حق‌السهم دولت از درآمد‌های رومینگ ملی معاف شد.
 
برهمین اساس در 25 خرداد ماه با حضور وزیر ارتباطات و مدیران عامل سه اپراتور فعال کشور، تفاهم‌نامه رومینگ ملی بین اپراتورها امضا شد. با اجرای این تفاهم‌نامه فاز اول استفاده متقابل از شبکه‌های تلفن‌همراه (رومینگ ملی) بین اپراتور رایتل با اپراتورهای همراه اول و ایرانسل به بهره‌برداری می‌رسد.
 
در این طرح مشترکان دارنده سیم‌کارت رایتل در نقاط قاقد پوشش هزار و 169 شهر و جاده‌های اصلی می‌توانند از سرویس‌های صوت، پیامک و GPRS (خدمات نسل دوم)، شبکه همراه اول و ایرانسل استفاده کنند.
 
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی رومینگ ملی را به صورت دو مرحله‌ای عنوان کرده است و اظهار داشت:  طرح رومینگ ملی به صورت دو مرحله‌ای در کشور شروع به کار خواهد کرد، به این صورت که در مرحله نخست اپراتورهای غالب (همراه اول و ایرانسل)به رایتل خدمات رومینگ ارائه می‌دهند تا سرعت گسترش این اپراتور را افزایش دهند و در مرحله دوم که تا نیمه خرداد اجرایی خواهد شد، اپراتورهای همراه اول و ایرانسل نیز به رومینگ ملی می‌پیودند که به این صورت هر سه اپراتور به یکدیگر خدمات متقابل ارائه می‌کنند.
 
پروانه رادیو ترانک عمومی با اعطای مجوز اپراتور بی‌سیم
 
دومین طرحی که وزارت ارتباطات در روزهای اخیر خبر از رونمایی آن داد، اعطای پروانه رادیو ترانک عمومی با ارایه مجوز اپراتور بی‌سیم به آواسل بود. بر همین اساس این اپراتور به عنوان اولین اپراتور سراسری بی‌سیم از این پس خدمات شبکه بی‌سیم را به متقاضیان این سرویس ارائه خواهد کرد.
 
با اعطای پروانه رادیو ترانک مکالمه پایانه بی‌سیم با پایانه بی‌سیم، مکالمه پایانه بی‌سیم با شبکه‌های تلفنی، مکالمات گروهی، مکالمات اضطراری، مکالمات پایانه بی‌سیم با اپراتورها، ارسال و دریافت داده در شبکه با سرعت 5.6 کیلوبیت بر ثانیه، خدمات داده کوتاه و قابلیت ایجاد شبکه های مجازی خصوصی امکان‌پذیر خواهد شد.
 
قابلیت برقراری رومینگ با شبکه موبایل و ثابت و دسترسی به شبکه دیتا از مزایای استفاده از این اپراتور است و حق لایسنس این پروانه 15 میلیارد تومان عنوان شده که به صورت 40 درصد نقد و 60 درصد در قالب اقساط در 6 سال تعیین شده است.
 
سازمان تنظیم مقررات ارتباطات به مدت 15 سال و قابل تمدید در دو بازه زمانی 5 ساله، مجوز ارائه خدمات رادیویی بی سیم را به کنسرسیوم آواسل -خدمات جامع آوای ارتباطات نوین خاورمیانه - اعطا کرده که در این پروانه محدودیت فناوری وجود ندارد و اپراتور طبق نیاز می‌تواند از هر فناوری استفاده کند؛ همچنین کاربران این اپراتور نیز حقوقی خواهند بود.
 
تحت پوشش قرار گرفتن 80 درصد مراکز استان‌ها و عسلویه ظرف مدت 2 سال جزو تعهدات پروانه‌ای اپراتور بی‌سیم آواسل است.
 
تعرفه‌های این سرویس هنوز نهایی نشده است و باید نظام تعرفه‌ای طبق قیمت تمام شده آن را محسبه کرده و به رگولاتوری اعلام کند و این در حالی است که تعرفه خدمات بی‌سیم مانند تعرفه‌های موبایل یک‌پارچه نیست.
 
با صدور پروانه بی‌سیم عمومی در کشور، تمامی کاربردها و کسب‌ و کارها ملزم به رعایت قوانین استفاده از خدمات بی‌سیم مجاز هستند و  نهادهای امنیتی و انتظامی از به‌کارگیری بی‌سیم عمومی معاف شدند.
 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار