وزیر ارتباطات از اجرای فاز دوم رومینگ ملی ظرف 20 روز آینده خبر داد و گفت: در فاز دوم بهرهبرداری سه اپراتور همراه اول، ایرانسل و رایتل به سرویس رومینگ ملی متصل خواهند شد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمود واعظی در مراسم اعطای پروانه رادیو ترانک و اعطای مجوز اپراتور آواسل برای ارائه خدمات بیسیم، با بیان اینکه اجرای فاز نخست رومینگ ملی موجبات ارائه خدمات بیشتر با هزینه کمتر را فراهم میکند، گفت: هم اکنون تمام دنیا به سمت ارائه خدمات بهتر با کاهش تعرفهها حرکت کرده است.
وزیر ارتباطات به اپراتورها توصیه کرد که باید همسو با کشورهای جهان در راستای افزایش خدمتدهی و رقابت با یکدیگر، کاهش تعرفه نیز داشته باشند؛ چرا که همین امر شرایط رقابتی میان اپراتورها را افزایش داده و باعث افزایش سطح خدمات و کاهش هزینه مشترکان خواهد شد.
وی اجرای فاز نخست رومینگ ملی را موجب ارائه خدمات بیشتر با هزینه کمتر دانست و خاطرنشان کرد: فعالیت در این عرصه تاریخی مستلزم آگاهی و هوشمندی و به روز شدن فعالان این عرصه است و لحظهای غفلت ما را از مسیر پیشرفت بازمیدارد.
واعظی از راهاندازی رومینگ ملی به صورت دو مرحلهای در کشور خبر داد و تصریح کرد: طرح رومینگ ملی به صورت دو مرحلهای در کشور شروع به کار خواهد کرد، به این صورت که در مرحله نخست اپراتورهای غالب (همراه اول و ایرانسل) به رایتل خدمات رومینگ ارائه میدهند تا سرعت گسترش این اپراتور را افزایش دهند و در مرحله دوم که تا 20 روز آینده اجرایی خواهد شد، اپراتورهای همراه اول و ایرانسل نیز به رومینگ ملی میپیودند که به این صورت هر سه اپراتور به یکدیگر خدمات متقابل ارائه میکنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه در مرحله اجرای فاز اول رومینگ ملی احتمال کاهش درآمد برای اپراتورها وجود دارد، یادآور شد: با گذشت مدت زمان کوتاهی اپراتورها با خدمات بیشتر و تعرفه کمتر قدرت خواهند گرفت که همین امر باعث رقابت میان اپراتورها خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه وزارت ارتباطات هیچ گاه اپراتورها را در ورود به نسلهای بالاتر مجبور نکرده است، تاکید کرد: هم اکنون در برههای از زمان قرار داریم که هر اپراتور با ورود به نسل های بالاتر میتواند محبوبیت خود را افزایش دهد.
واعظی از اعطای مجوز ورود ایرانسل و همراه اول برای ورود به نسل های بالاتر خبر داد و گفت: اپراتورها با اجرای پیش نیازها و تعهدات خود میتوانند مجوز ورود به نسلهای بالاتر را دریافت کنند.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه از سازمان مقررات انتظار داریم مردم را مورد تست و آزمایش قرار ندهند، توضیح داد: متأسفانه همواره طرح های بسیاری قبل از رفع مشکلات شروع به کار کرده و پس از استفاده کاربران، اقدام به رفع نقایص آنها می شود که در همین راستا انتظار داریم سازمان تنظیم مقررات توجه جدی به این امر کند.
وی حضور بخش خصوصی را در بهبود ارائه خدمات مهم دانست و تاکید کرد: توجه به پژوهش و تولید داخل میتواند تاثیر بسزایی در تولید نرمافزارها داخلی داشته باشد؛ همچنان که اپراتورها هم اکنون در تولید نرمافزارها ارتباط خوبی با نخبگان دانشگاهی دارند که انتظار میرود در بخش سخت افزار نیز بتوانیم با تولید بومی در درازمدت موجبات صرفه جویی در هزینه ها را فراهم کنیم.
واعظی توجه به بحث امنیت را در استفاده از تکنولوژیها ضروری دانست و تاکید کرد: انتظار میرود همزمان با استفاده از فناوریهای پهن باند گسترش نرم افزارهای پیام رسان داخلی را نیز ببینیم تا از ارسال اطلاعات به خارج از کشور بکاهیم.
وزیر ارتباطات به اپراتورها توصیه کرد که همزمان با مهاجرت ارتباطات از صدا به داده، اپراتورها مسئله استفاده از اپلیکیشنهای تولید داخل را مدنظر قرار دهند و از همین رو از سازمان تنظیم مقررات درخواست کرد تا مصوبهای برای حمایت از اپلیکیشننویسهای داخلی مطرح شود تا اقدامات پررنگ تری را در این زمینه مشاهده کنیم.
وی با اشاره به اینکه ارائه اپلیکیشنهای متنوع به مشترکان میزان حق انتخاب آنان را افزایش میدهد، گفت: اپراتورها باید از تفکر سنتی درآمدزایی صرف و خدمات کم، فاصله بگیرند.