کد خبر:۳۲۶۲۳۲
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام شد

برتری 71 دانشگاه چین در جدیدترین رتبه بندی «کیو اس»/ هدفگذاری روسیه و هند برای ارتقاء دانشگاه‌ها

رئیس مرکز منطقه ای و سرپرست ISC از برتری 71 دانشگاه‌ چین در میان دانشگاه کشورهای بریکس خبر داد و گفت: در این رتبه بندی 2 دانشگاه از کشور چین و یک دانشگاه از روسیه رتبه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص داده‌اند.
دکتر جعفر مهراد، در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به جدیدترین رتبه بندی دانشگاه‌های کشورهای حوزه «بریکس» افزود: دانشگاه‌های جمهوری خلق چین در رتبه بندی QS ویژه کشورهای بریکس (BRICS) شامل برزیل، روسیه، هندوستان، چین و آفریقای جنوبی به عنوان دانشگاه‌های ممتاز در رأس دانشگاه‌های این کشورها قرار دارند.
 
رئیس مرکز منطقه ای و سرپرست ISC  با اشاره به نقش وجود دانشگاه‌های تراز اول در توسعه اقتصادی اظهار داشت: در رتبه بندی بریکس در بین 10 دانشگاه برتر، 6 دانشگاه به چین، 2 دانشگاه به برزیل و یک دانشگاه به هریک از کشورهای روسیه و آفریقای جنوبی تعلق دارد.
 
مهراد با تاکید بر اینکه در رتبه بندی بریکس 200 دانشگاه ممتاز این کشورها معرفی شده است، خاطر نشان کرد: چین با 71 دانشگاه در مقام نخست و روسیه با 53 دانشگاه در مقام دوم قرار دارد.
 
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) ادامه داد: علاوه بر آن در بین 50 دانشگاه برتر نظام رتبه بندی بریکس، چین با 21 دانشگاه، برزیل با 10 دانشگاه، هندوستان با 9 دانشگاه و روسیه با 7 دانشگاه حضور دارند.
 
وی به دانشگاه های برتر بریکس اشاره کرد و اظهار داشت: 10 دانشگاه اول رتبه بندی بریکس شامل دانشگاه‌های شینگهوا و پکن به ترتیب رتبه‌های اول و دوم در چین، دانشگاه دولتی لومونوسف مسکو در روسیه رتبه سوم، دانشگاه علوم و فناوری چین رتبه چهارم، دانشگاه فودان و دانشگاه نانجینگ در چین به ترتیب رتبه‌های پنجم و ششم را به دست آوردند.
 
مهراد اضافه کرد: دانشگاه سائوپالو در برزیل رتبه هفتم، دانشگاه شانگهای چین رتبه هشتم، دانشگاه کامپیناس و دانشگاه کیپ تون به ترتیب در برزیل و آفریقای جنوبی هر یک حائز رتبه نهم شدند.
 
وی با بیان اینکه که توسعه آموزش عالی در 20 سال گذشته در چین بسیار چشمگیر و موفقیت آمیز بوده است، یادآور شد: دانشگاه‌هایی مانند شینگهوا و پکن اکنون در بین مهمترین تولید کنندگان تحقیقات علمی جهان قرار دارند. چین بودجه تحقیق و توسعه خود را از سال 2008 میلادی تاکنون به طور متوسط 18 درصد افزایش داده است.
 
مهراد با بیان اینکه بودجه آموزشی دانشگاه‌های هندوستان تا 6 درصد از تولید ناخالص داخلی هدفگذاری شده است، گفت: روسیه نیز طرح‌هایی را برای ارتقاء 5 دانشگاه و حضور در بین 100 دانشگاه برتر جهان تا سال 2020 برنامه ریزی کرده است، در حالی که هندوستان در این بخش اعلام کرده است که انتظار می‌رود 14 دانشگاه از دانشگاه‌های این کشور جزء 100 دانشگاه برتر جهان شود.
 
رئیس مرکز منطقه ای و سرپرستISC  خاطر نشان کرد: در این موقعیت که دولت‌های غربی به خاطر رکود و فشارهای اقتصادی، سرمایه گذاری اندکی را در دانشگاه‌های خود به عمل می‌آورند، دولتهای بریکس برای حضور موثر در رتبه‌بندی های بین المللی و قرار گرفتن تعدادی از دانشگاه‌های این کشورها در جمع دانشگاه‌های تراز اول جهان برنامه ریزی کرده اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار