کد خبر:۳۲۶۷۵۵
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام شد

عرضه میزکار مجازی با قابلیت استفاده از چند سیستم عامل/ انجام تکالیف و تست شبکه

به تازگی پژوهشگران کشور با انجام مطالعاتی بر روی مدل رایانشی موفق به توسعه «میزکار مجازی» در حوزه رایانش ابری شدند که این فناوری کاربران را قادر می‌سازد تا با داشتن یک سکوی سخت‌افزاری، از چند سیستم‌عامل مجزا و متفاوت به‌ طور همزمان استفاده کنند.
مهدی حاجی‌مرادی، مجری طرح میزکار مجازی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به جزئیات این طرح گفت: مدل رایانشی بر پایه شبکه‌های بزرگ کامپیوتری مانند اینترنت است که الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل سرویس‌های فناوری اطلاعات و سایر منابع اشتراکی رایانشی را با به کارگیری اینترنت ارائه می‌کند. در فناوری رایانشی، نرم‌افزارهای کاربردی و اطلاعات، روی سرورها ذخیره می‌شوند و براساس تقاضا در اختیار کاربران قرار می‌گیرند، لذا جزئیات رایانش‌ها از دید کاربر مخفی می‌ماند و همچنین کاربران نیازی به تخصص یا کنترل فناوری زیرساخت «ابری» ندارند.
 
وی افزود: امروزه کاربران شخصی و یا اداری به دلیل اتصال به شبکه‌های گوناگون و یا برای اهداف مختلف، نیازمند استفاده از سیستم‌های فیزیکی متفاوت و جداگانه‌ای هستند که این موضوع علاوه بر اشغال فضای کار، افزایش مصرف برق، کاهش تمرکز کاربر را به همراه خواهد داشت.
 
حاجی مرادی با بیان اینکه شرکت‌های گوگل، مایکروسافت، آمازون و IBM از مهمترین و تاثیرگذارترین سرویس ‌دهندگان حوزه «ابر» عمومی در جهان هستند، بادآور شد: استفاده از سرویس‌های ابر عمومی علی‌رغم تمام مزایا و قابلیت‌هایی که دارند اما به دلیل مشکلات شبکه زیرساخت، محدودیت و کندی سرعت اینترنت و مباحث مرتبط با امنیت، در شرایط فعلی نه تنها گره‌گشای مشکلات موجود نیستند بلکه بر مخاطرات و مشکلات موجود نیز اضافه می‌کنند.
 
وی از طراحی و توسعه « مدیریت میز کار مجازی» (PVM Desktop) با هدف استفاده حداکثری از توان سخت‌افزار، کاهش هزینه‌های سخت‌ افزاری و کنترل منابع در شبکه‌های مختلف خبر داد و افزود: کاهش هزینه‌های پشتوانی امنیت ماندگاری اطلاعات از دیگر مزایای استفاده از این سیستم است.
 
مجری طرح یادآور شد: « مدیریت میز کار مجازی» در‌ واقع بستر پیاده‌سازی فناوری رایانش ابری را به‌صورت خصوصی فراهم می‌آورد و کاربران را قادر می‌سازد تا با داشتن یک سکوی سخت‌افزاری، از چند سیستم‌عامل مجزا و متفاوت به‌ طور همزمان استفاده کنند از این رو استفاده از سیستم « مدیریت میز کار مجازی» نیاز به وجود سیستم‌های مجزا را مرتفع ساخته و علاوه بر خلوت سازی محیط کار، کاهش مصرف انرژی را نیز به دنبال دارد.
 
حاجی مرادی اضافه کرد: با استفاده از رابط کاربری « مدیریت میز کار مجازی» مدیر شبکه برای رفع مشکلات احتمالی نیازمند حضور فیزیکی در محل کاربر نخواهد بود.
 
وی با اشاره به تجاری‌سازی این سیستم توضیح داد: طراحی این سیستم از دوسال پیش آغاز شد و هم اکنون به صورت پایلوت در یکی از مراکز اجرایی و چند مرکز دیگر نیز جهت راه‌اندازی این سیستم مذاکراتی شده است.
 
حاجی مرادی با بیان اینکه پروسه تولید نرم‌افزارهای سیستمی کار دشوار و پیچیده‌ای است که براساس اعلام شرکت آی بی ام 9 برابر دشوار‌تر تولید نرم‌افزار است خاطر نشان کرد: تولید نرم افزارهای سیستمی نیازمند حمایت دستگاه‌های ذیربط است و انتظار می‌رود که با حمایت دولت و مراجع ذی‌صلاح و سرمایه‌گذاری‌ در این زمینه امکان گسترش پروژه‌های از این دست پر رنگ‌تر شود.
 
وی با اشاره به اهمیت رایانش ابری در دنیای کنونی اظهار داشت: رایانش ابری در دنیای فناوری کنونی است که در آینده نزدیک این بحث آن چنان فراگیر خواهد شدکه اجنتاب کردن از آن دور از ذهن خواهد بود.
 
حاجی مرادی با تاکید بر اینکه سیستم PVM دسکتاپ (میزکار مجازی) قابلیت اجرا بر روی ابر ملی کشور را دارد، تاکید کرد: با استفاده از قرارگیری این سیستم بر روی ابر کشور برای نمونه دانشجویان می‌توانند با دسترسی به این شبکه عملیاتی مانند تست شبکه، انجام تکالیف دانشگاهی خود را انجام دهند؛ چرا که این سیستم همواره در دسترس کاربر بوده و این امکان را دارد تا همیشه و از هر نقطه‌ای به آن متصل شود.
 
مدیر فنی شرکت پویش داده با اشاره به اینکه تامین ابر ملی تنها از طریق حاکمیت تامین می‌شود، یادآور شد: با تامین ابر ملی از سوی سازمان‌های ذی‌ربط سیستم میزکاری مجازی می‌تواند خدمات متنوعی را به کاربران ارائه دهد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار