قائم مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به جزئیات تدوین سند توسعه علوم و فنون دریایی، گفت: پس از اعلام وصول این سند با تشکیل کارگروهی کارکارشناسی با مشارکت دستگاههای مربوط انجام خواهد شد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر منصور کبگانیان در جلسه 44 ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به مرزهای ساحلی کشور و نقش دریانوردی در تولید ثروت و ارزش افزوده، افزود: علاوه بر این مرزهای ساحلی به لحاظ امنیتی حائز اهمیت است از این رو سند توسعه علوم و فنون دریایی دارای جایگاه ویژهای است.
قائم مقام ستاد راهبردی اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به تدوین این سند، اظهار داشت: پس از اعلام وصول این سند، کار کارشناسی عمیقی توسط دبیرخانه ستاد راهبری و با مشارکت همه دستگاههایی که در این بخش فعال هستند، انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: سند جامع توسعه دریایی کشور شناورها، سازه های فراساحلی، شیلات و صیادی، صنایع دریایی، انرژیهای نو، نفت و گاز، مطالعات اقیانوس شناسی همچنین حوزههای دفاعی و نظامی را شامل میشود.
کبگانیان با بیان اینکه بررسی این نقشه یکسال و نیم پیش در ستاد نقشه جامع علمی کشور آغاز شد از تشکیل دبیرخانهای به همین منظور خبر داد و یادآور شد: کمیسیونی متشکل از نمایندگان دو وزارتخانه نفت و صنایع و همچنین نیروی دریایی ارتش و برخی دیگر از نهادها تشکیل شد و امروز نمایندگان این دستگاهها پیشنهادات اولیه و کلان خود را در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور مطرح کردند.
قائم مقام ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با تاکید بر اینکه دو حوزه قدرت آفرینی و اقتصاد دانش بنیان کشور باید در این سند مورد توجه بیشتر قرار گیرد، اضافه کرد: علاوه بر این اقتصاد دریایی بخشی از اقتصاد ما اشتغال جوانان را در بر میگیرد همچنین سیاستهای کلی اهمیت غذایی که در اقتصاد مقاومتی دیده شده در این سند لحاظ خواهد شد.
وی در ارتباط با زمان تهیه این سند خاطرنشان کرد: این سند از جنس سند جامع هوا و فضا است و از نظر وسعت، دستگاهها و بخشهای متعدد کشور را درگیر میکند اعضای ستاد راهبری نقشه جامع تاکید داشتند که این سند حداکثر در چند ماه آماده شود اما شاید کمتر از یکسال به جمع بندی نهایی برسیم.