به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، منصور کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه شصت و دومین جلسه ستاد راهبری رئیس جمهور کشور در جمع خبرنگاران گفت: اصل موضوع کند شدن تعیین رؤساهای دانشگاهها یک اشکال آییننامهای است که اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در نطق پیش از دستور جلسات شورا اعلام کردند که بر این اساس حضور سرپرستهای دانشگاهها حداکثر به مدت ۶ ماه قانونی است و این انتقاد در مورد عده زیادی از سرپرستهای دانشگاهها صدق میکند که باید راهحلی اندیشیده شود.
وی افزود: با تذکرات داده شده از سوی اعضای شورا به نظر میرسد به زودی این موضوع در دستور کار قرار گیرد زیرا رئیس جمهور نیز با بررسی پرونده رؤسای دانشگاهها موافقت کردند و امیدواریم در جلسه بعدی شورا این مسئله مطرح شود.
وی در پاسخ به سؤالی در رابطه با تغییر روند تعیین رؤسای دانشگاهها گفت: تغییر مطرح نیست زیرا سیاستهای شورا بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) شکل گرفته است در رابطه با جهتگیریهای کلان کشور است و تغییر نمیکند ولی پیشنهادات مطرح شده در مورد شیوههای کار است.
وی ادامه داد: در حال حاضر تعداد دانشگاههایی که با سرپرست اداره میشوند زیاد است و اعضای شورا نگران هستند که برای تعیین رؤسا به شیوه قبلی زمان نداشته باشیم به همین دلیل پیشنهاداتی را برای تسریع روند مطرح کردند ولی هنوز پیشنهادات نهایی نشده است.
کبگانیان با اشاره به پیشنهادات مطرح شده از سوی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی پیرامون تسریع روند تعیین رؤسای دانشگاهها گفت: برخی پیشنهاد دادند تا دانشگاههایی که از جمعیت دانشجویی بیشتری برخوردارند یا تعداد هیأت علمی گسترده و سابقه تأسیس طولانی دارند در صحن شورا بررسی شوند و در رابطه با دانشگاههای دیگر کار از سوی شورا به مرجع دیگری واگذار شود، پیشنهاد دیگر ایجاد کمیسیون منتخب شورا با ترکیب حقوقی و حقیقی خاص بوده است.
کبگانیان گفت: اصل موضوع این است که دانشگاه برای کل نظام نیرو تربیت میکند نه برای بخش کوچک و متعلق به یک وزارتخانه یا یک قوه نیست بلکه برای هر سه قوه نیرو تربیت میکند و امام خمینی (ره) از ابتدا خواستند که رؤسای دانشگاهها از سوی شورا تأیید شود زیرا دانشگاه جایگاه ویژه ملی دارد و شورا باید بخش مهمی از کارش را به هدایت دانشگاه بپردازد بنابراین باید بهترین شیوه انتخاب شود که رکود در تعیین رؤسای دانشگاه از بین برود.
کبگانیان افزود: آییننامه مدیریتی دانشگاهها مصوب شورا و بسیار مترقی است و وظایف هیأت امنا در این آییننامه بسیار وسیع است ولی اجرا نمیشود که انتظار داریم سازمان مدیریت و سایر دستگاههای اجرایی دست دانشگاه را باز بگذارند زیرا برخی در سازمان مدیریت و دستگاههای اجرایی دانشگاه را مانند دستگاههای دیگر میبینند در حالی که دانشگاه ذیحساب ندارد.
وی گفت: نمیتوان مسائل را در دعواهای سیاسی مطرح کرد و باید ضابطهمند باشد بنابراین امیدواریم اختیارات و استقلال دانشگاهها افزایش یابد.